Play-Out Etapa 9. U CRAIOVA 1948 0 - 5 SEPSI OSK

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Sepsi OSK a spulberat Craiova 1948 în Bănie!

Sepsi OSK a fost de neoprit în ultima partidă din Play-Out-ul Ligii 1, elevii lui Cristiano Bergodi trecând, chiar în Bănie, de U Craiova 1948 cu rezultatul de 5-0.

Partida a început sub semnul echilibrului, dar în minutul 16 Askovski l-a găsit cu o pasă pe Luckassen și acesta din interiorul careului a șutat perfect în colțul lung al porții gazdelor. Și Golofca și-a încercat șansa, dar balonul a trecut pe lângă poartă. În replică, Diallo a irosit o mare ocazie de a marca. Până la pauză s-au mai consemnat ocaziile lui Ondaan, pentru craioveni, respectiv Luckassen, Damașcan și Fofana, dar la cabine Sepsi OSK a intrat în avantaj de un gol.

Debutul părții secunde a anunțat ce va urma, Damașcan având, pe rând, două tentive de a-l învinge pe Cobrea. Minutul 57 avea să aducă golul, primul din seria a nu mai puțin de trei marcate până în minutul 72, când tabela de marcaj indica 4-0 în favoarea lui Sepsi OSK. Și mai mult toate trei reușitele au fost de generic. Mai întâi Fülöp a prins un șut de la vreo 25 de metri, apoi Damașcan l-a învins pe Cobrea cu o foarfecă, pentru ca Golofca să-l execute pe același goalkeeper cu un lob. Lovitura de grație a fost dată în minutul 90+7 (!) când din penalty Dragomir a stabilit scorul final.

Cum Rapid București a pierdut (3-2) la Mioveni, cu această victorie Sepsi OSK a terminat pe prima poziție în Play-Out. Dubla șansă de a juca în competițiile europene rămâne valabilă, iar dacă alb-roșii câștigă finala Cupei României, atunci nu vor mai trebui să dispute barajul cu FC Botoșani.

Liga 1, Play-Out, Etapa a 9-a

U Craiova 1948 - Sepsi OSK 0-5 (0-1)

Arbitru: Adrian Cojocaru, Asistenți: George Neacșu, Marius Badea

A marcat: Luckassen (16’), Fülöp (57’), Damașcan (66’), Golofca (72’), Dragomir (90’+7 penalty)

Cartonaș galben: Baeten (61’) – Vașvari (23’)

U Craiova 1948: Cobrea - Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert - Pop, Marquet (Asamoah 69’) – Bauza (Bălan 69’), Van Durmen (Sidibe 46’), Baeten (Albu 77’) – Ondaan (Compagno 46’). Antrenor: Nicolo Napoli

Sepsi OSK: Began – Askovski (Ștefănescu 68’), Tincu, Ninaj, Ispas – Vașvari (Dragomir 78’), Fofana (Eder Gonzalez 67’), Golofca - Fülöp (Bărbuț 78’), Luckassen, Damașcan (Mitrea 73’). Antrenor: Cristiano Bergodi

de Covasna Media

SEPSI OSK