Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Autor: Vlad Nedelea (Gazeta Sporturilor)

Șefii clubului covăsnean au inspectat șantierul noului stadion din Sfântu Gheorghe și așteaptă cu nerăbdare momentul debutului în noua casă. Până atunci, Laszlo Dioszegi speră ca ediția curentă de campionat să se reia și echipele să beneficieze de banii din drepturile TV.

S-a pus „Stop!" fotbalului în toată Europa de teama Covid-19, virus ce face victime de la oră la oră. Formațiile din Liga 1 au intrat în vacanță forțată și până la reluarea campionatului, toată lumea își ordonează lucrurile în club și caută soluții pentru depășirea situației. László Diószegi, finanțatorul lui Sepsi, a fost în vizită pe șantier în locul care se va transforma în casa trupei din Sfântu Gheorghe.

Sepsi Sf. Gheorghe a obținut 2 puncte în primele 2 etape ale play-off-ului.

Pandemia oprește construcția

S-a muncit la foc automat, iar în prezent lucrările sunt avansate. S-a început în aprilie 2019 construcția efectivă, iar în noiembrie șefii speră să poată avea meciul inaugural. „Suntem cam la mijlocul drumului. Stadionul nostru răsare. Mi-ar fi greu să dau o estimare când va fi gata. E devreme, noi am vrea în noiembrie. Imediat se termină construcția la roșu, mai avem finisajele și utilitățile", a zis Dioszegi.

Design special

Au fost publicate și primele imagini cu proiectul final al stadionului. Arena are o cromatică specială, un model deosebit, inspirat de la Academia Puskas din Ungaria. „I-am cerut proiectantului să facă un lucru mai deosebit și cred că e ce ne-am dorit. Arată bine, așteptăm să vedem lucrarea finală. Ne gândim la gazon să fie hibrid, dar vom vedea ce reușim. Încă nu pot spune 100% că așa va fi. Sigur știm că arena va avea 8.400 de locuri", a mai zis patronul covăsnenilor.

Temeri pentru drepturile TV

Nu toate sunt roz la Sfântu Gheorghe. Problemele provocate de Covid-19 îi sperie pe șefii lui Sepsi. Fotbaliștii lui Grozavu au primit liber din partea conducerii, care așteaptă semnale dinspre Guvern pentru a-i putea rechema pe fotbaliști la antrenamente. „Am hotărât că e mai bine ca băieții să stea acasă, vedeți și dumneavoastră câte probleme sunt. Trebuie să luăm act de decizia autorităților. Vedem cum decurg lucrurile și decidem pe mai departe".

Și partea financiară dă fiori șefilor, care se tem că echipa nu va mai beneficia de banii din drepturile TV, care însumează 50% din bugetul anual. „Suntem de acord să continuăm campionatul când se va putea. Să mergem cu el până în iunie-iulie, de ce nu? Meciurile trebuie jucate, vrem ca totul să se decidă pe teren.

Vă dați seama că dacă pierdem drepturile TV, care sunt 50% din bugetul nostru, e o problemă. Ne e teamă. OK, poate FCSB n-ar avea probleme, dar cele mai multe formații tremură, depind de aceste drepturi TV. Să se decidă totul pe gazon".

Sepsi OSK Arena

suprafața complexului: 10.000 de metri pătrați

capacitate: 8.400 de locuri

gazon hibrid cu încălzire și drenaj

nocturnă Philips generația 3 (ultima)

509 locuri de parcare

22 de locuri de parcare pentru autocare

stadion categoria UEFA 4 (inclusiv grupe Europa League)

Parter

sală de conferințe de 75 de locuri

iluminare specifică a stadionului: alb-roșu

sală indoor, în vestiar, pentru încălzirea înaintea ieșirii pe teren cu gazon artifical

piscină și saună

cabinet medical

magazin oficial

pub oficial Sepsi OSK

3 ascensoare

Etajul 1

tribună VIP

două loje de 60 de metri pătrați

8 loje de 30 de metri pătrați

Etajul 2

masa presei

cabine comentatori

punct de comandă ISU și Jandarmerie

Ce mai cuprinde complexul Sepsi OSK

teren sintetic dimensiuni normale

teren iarbă naturală dimensiuni normale

teren pe suprafață redusă iarbă naturală

două tribune de 400 de locuri

„Vă asigur că spectacolul din teren se va putea vedea perfect de oriunde din tribună. Am fost foarte atenți la aceste lucruri"

Kertész Dávid, vicepreședinte Sepsi

„Turnurile pe care le vedeți la intrarea în stadion sunt din tablă. Culoarea a fost aleasă pentru a se asorta cu culoarea Sălii Polivalente și cea a acoperișului"

Kertész Dávid, vicepreședinte Sepsi

 

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Marți, 17 martie, Comitetul Executiv al UEFA a decis mutarea Campionatului European în vara lui 2021 și reprogramarea partidelor și competițiilor internaționale afectate. Cu această ocazie, forul de la Nyon a stabilit ca prioritate încheierea sezonului competițional în desfășurare.

Referitor la reluarea competițiilor interne, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a precizat într-o declarație de presă: „Toate cele 53 de competiții la nivel național care aveau termen de suspendare până la 31 martie se vor amâna cel puțin până la momentul ridicării stării de urgență”. Prin decretul Președintelui României din 16 martie 2020 s-a instituit starea de urgență pe întreg teritoriul țării pe o durată de 30 de zile.

În plus, se va lua în calcul și o perioadă de readaptare la efort pentru jucători. Răzvan Burleanu a anunțat că „am inițiat crearea unui grup de lucru care în următoarele zile va propune diferite scenarii de reluare a competițiilor. În acest grup de lucru vor fi reprezentate toate eșaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentanții LPF și ai sindicatului jucătorilor. Miercuri dimineață va avea loc prima întâlnire prin videoconferință. Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii de reluare a competiției din 22 aprilie și chiar 13 iunie, ca un moment critic. Dacă situația se va înrăutăți, atunci va trebui să fim deschiși la forme inovative de finalizare a competiției: meciuri într-o singură manșă sau mini-grupe sau chiar propunere de modificare a tururilor preliminare pentru competițiile europene”.

Președintele FRF a adăugat: „Obiectivele de la care vom pleca în deciziile ulterioare sunt următoarele: când vine vorba de campionatele interne, înainte de toate, obiectivul numărul unu este siguranța și sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului și a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiții sportive. Al doilea obiectiv este sustenabilitatea financiară a cluburilor care se traduce prin lichiditatea cluburilor care se răsfrânge asupra întregii economii a fotbalului, suporteri, antrenori, jucători, arbitri, voluntari, deținători de drepturi tv și sponsori. Iar al treilea obiectiv: orice decizie pe care vom fi forțați de împrejurări să o luăm, vrem să producă cel mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante”. (Comunicat FRF)

 

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Federația Română de Fotbal a dispus suspendarea tuturor competițiilor oficiale organizate de FRF, LPF, AJF / AMFB până la data de 31.03.2020 inclusiv. În funcție de evoluția situației la nivel național referitoare la pandemia COVID -19, această decizie poate suporta modificări.

A képen a következők lehetnek: stadion és túra/szabadtéri

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

CASA Liga I – play-out/ etapa 3

Sepsi OSK și AFC Hermannstadt se întâlnesc duminică pentru a treia oară în actuala ediție de campionat, iar până în prezent bilanțul este în favoarea echipei noastre. În tur, pe Stadionul Municipal Sfântu Gheorghe, ne-am impus cu scorul de 3-0, iar în retur, pe 1 februarie 2020, jocul s-a terminat la egalitate, 2-2.

A képen a következők lehetnek: túra/szabadtéri

 

Search

sepsiosk club logo