Etapa 21. Dinamo 1948 Bucureşti 1 - 2 SEPSI OSK

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat cu Dinamo, în „Ştefan cel Mare”, scor 2-1, într-o partidă din etapa a 21-a a Ligii 1 de fotbal.

Dinamoviştii au deschis scorul în minutul 60 prin Dan Nistor, însă covăsnenii au întors soarta partidei prin rezerva Goran Karanovic, în minutele 75 şi 78.

Sepsi a fost iertată de un penalty şi automat o eliminare la Bouhenna. În minutul 47, Sorescu a tras la poartă, iar fostul fundaş de la Dundee a respins mingea din apropierea porţii. Deşi iniţial a părut că Bouhenna a respins mingea cu capul, reluările arată că fundaşul a atins mingea şi cu mâna. În mod firesc, dacă s-ar fi dictat lovitură de pedeapsă, fundaşul oaspeţilor ar fi trebuit şi eliminat.

În urma acestui rezultat, Sepsi OSK rămâne pe locul 9, cu 25 de puncte, în timp ce Dinamo 4 pe locul 8, cu 28 de puncte.

Leo Grozavu: „După eliminarea lui Nistor am căpătat curaj”

Pentru Sepsi OSK, victoria obţinută în „Ştefan cel Mare” cu Dinamo a reprezentat al treilea succes de când Leo Grozavu a fost instalat la cârma echipei, în urmă cu cinci runde.

Leo Grozavu consideră că momentul cheie al partidei a fost eliminarea lui Dan Nistor (min. 70). Văzuţi cu om în plus, jucătorii săi au prins curaj şi au jucat mult mai dezinvolt decât adversarii. Acest lucru s-a materializat şi pe tabela de marcaj, când elveţianul născut în Serbia, Goran Karanovic, a marcat două goluri transe la indigo, în decurs de trei minute. De asemenea, Grozavu nu a vrut să comenteze arbitrajul, mai ales împotriva formaţiei la care a jucat timp de şase sezoane, între 1992 şi 1998.

„Un meci de luptă, un teren greu, un timp ca în Anglia, dar bucuroşi la final că am luat cele trei puncte. În a doua repriză am avut o perioadă în care am căzut, am primit şi gol, ne-am pierdut orientarea, busola, dar după eliminarea lui Dan Nistor am căpătat din nou curaj. Am avut şi noi penalty-uri la jocurile de acasă, am avut eliminare. Nu o să comentez eu despre Dinamo, nu e frumos. În niciun caz nu ne gândim la play-off. Cred că trebuie să rămânem echilibraţi, cu picioarele pe pământ. Ne aşteaptă o partidă foarte dificilă cu Târgovişte, bunul meu prieten Vio abia aşteaptă să mă întâlnească şi să mă bată, are de luat o revanşă. Sper să nu apuce”, a spus Leo Grozavu.

Uhrin a explodat după meci: „Să se ducă la spital să îşi verifice ochii”

La finalul partidei, antrenorul lui Dinamo, Duşan Uhrin Jr., a pus tunurile pe arbitrul Iulian Călin: „Nu ştiu cum să comentez acest meci. Prima repriză a fost 50-50, dar în a doua am început să jucăm bine. Am înscris un gol… dar trebuia să avem şi un penalty. A fost un penalty clar, un cartonaş roşu clar. După, Nistor ia un cartonaş roşu foarte uşor, pentru că primul galben a fost foarte uşor acordat, iar al doilea de asemenea. Nu îl înţeleg pe arbitru. Cred că e imposibil să nu vezi acest penalty, toată lumea din stadion l-a văzut. De asemenea, tuşierii trebuiau să îl vadă. Dacă eu l-am văzut de pe bancă, trebuia să îi fie şi lui uşor. Sigur a fost ceva în neregulă cu el. Poate era obosit arbitrul sau poate are probleme pe acasă. Este imposibil să nu vezi, trebuie să se ducă la spital să îşi verifice ochii”, a declarat antrenorul ceh după meci.

„Am pierdut un om, iar jucătorii şi-au pierdut un pic capul. Trebuiau să îi acopere poziţia în faţa porţii şi de asemenea nu trebuiau să îi lase să centreze atât de uşor. Nu putem să ne deschidem aşa. Le-am spus fundaşilor centrali să fie calmi, să rămână în spate, dar ei nu au ascultat. Am vorbit cu jucătorii înaintea acestui meci că e posibil să îl pierdem pe Nistor, pentru că avea 3 cartonaşe galbene. I-am înterbat, nu putem juca fotbal fără el? Cred că au înţeles mesajul”, a mai spus Duşan Uhrin Jr.

Omul meciului cu Dinamo, Karanovic recunoaşte: „Ne-a ajutat eliminarea lui Dan Nistor!”

Pentru Sepsi OSK a înscris Goran Karanovic într-un interval de doar trei minute: ’76, ’78. Omul care a schimbat soarta meciului a mărturisit la finalul partidei: „Bineînţeles că ne-a ajutat eliminarea lui Nistor. Am marcat, ei au luat cartonaş roşu, deci am avut partea psihologică de partea noastră. A fost dificil pentru ei după. Bineînţeles că ne-a ajutat foarte mult”.

Pentru Sepsi, victoria înseamnă un pas important către faza play-off-ului Ligii 1: „Nu putem vorbi despre playoff, pentru că dacă pierzi unul sau două jocuri te lupţi în playout. Dacă vom câştiga 2-3 meciuri este posibil, dar depinde şi de celelalte echipe. Aşteptăm ultimul meci, apoi vom face o pregătire bună şi vedem ce urmează”, a mai declarat Karanovic.

Gabriel Vaşvari îl laudă pe Leo Grozavu: „A venit şi ne-a dat o altă stare!”

În minutul 47, Bouhenna, de la Sepsi, a comis henţ în careu la un şut al lui Sorescu, dar arbitrul Iulian Călin nu a acordat nimic: „Chiar nu mi-am putut da seama din teren dacă Rashid a atins mingea cu mâna”, a mărturist Gabi Vaşvari la finalul partidei din Ştefan cel Mare.

Sosirea lui Leo Grozavu în locul lui Csaba Laszlo le-a dat un boost de moral fotbaliştilor de la Sepsi: „A venit şi ne-a dat o altă stare. Practic, se vede că jucăm puţin mai avântat, mergem mai mult peste adversar şi ne bucură că am reuşit să legăm două victorii la rând”, a spus Vaşvari.

Iniţial, fotbalistul celor de la Sepsi a crezut că partida va fi amânată din cauza ceţii: „Sincer, dimineaţă când m-am trezit şi m-am uitat pe geam, am văzut că era ceaţă, mă gândeam că poate o să mai stăm o zi prin Bucureşti. Dar ne bucurăm până la urmă că s-a putut juca, chiar în condiţii foarte bune şi ne bucurăm pentru acest succes”.

Se gândesc covăsnenii la play-off? „Nu, eu cred că e departe de noi playofful în acest moment. Mai avem de muncit. Urmează pentru noi ultima etapă din acest an, cu Chindia, pe teren propriu. Ne dorim foarte mult să ne adjudecăm şi acolo cele trei puncte. Şi, după aceea, cu o pregătire bună în iarnă, care sunt convins că va fi foarte bună, pentru că îl cunosc pe domnul Leo şi ştiu ce fel de pregătire face… după cantonamentul de iarnă vom arăta mult, mult mai bine”, a mai adăugat Vaşvari.

We Radio

SEPSI OSK