SEPSI OSK 2 - 1 GAZ METAN MEDIAŞ

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Sepsi OSK Sf. Gheorghe a obținut o victorie uriașă, 2-1 (0-1) cu Gaz Metan Mediaș, în etapa a cincea a play-out-ului Ligii I la fotbal.

La acest joc, în tribunele Stadionului Municipal din Sf. Gheorghe au asistat 5000 de spectatori, atmosfera fiind una electrizantă. Jocul a început crispat, ambele echipe fiind tensionate de apăsarea poziției în clasament, dar și de faptul că se află în luptă directă pentru evitarea retrogradării.

SEPSI OSK 2 - 1 GAZ METAN MEDIAS_00.jpgSEPSI OSK 2 - 1 GAZ METAN MEDIAS_01.jpgSEPSI OSK 2 - 1 GAZ METAN MEDIAS_02.jpgSEPSI OSK 2 - 1 GAZ METAN MEDIAS_03.jpgSEPSI OSK 2 - 1 GAZ METAN MEDIAS_04.jpgSEPSI OSK 2 - 1 GAZ METAN MEDIAS_05.jpgSEPSI OSK 2 - 1 GAZ METAN MEDIAS_06.jpgSEPSI OSK 2 - 1 GAZ METAN MEDIAS_07.jpgSEPSI OSK 2 - 1 GAZ METAN MEDIAS_08.jpgSEPSI OSK 2 - 1 GAZ METAN MEDIAS_09.jpgSEPSI OSK 2 - 1 GAZ METAN MEDIAS_10.jpgSEPSI OSK 2 - 1 GAZ METAN MEDIAS_11.jpgSEPSI OSK 2 - 1 GAZ METAN MEDIAS_12.jpgSEPSI OSK 2 - 1 GAZ METAN MEDIAS_13.jpgSEPSI OSK 2 - 1 GAZ METAN MEDIAS_15.jpg

Mai prezentă în joc, teritorial și în careul advers, a fost Sepsi OSK, însă fără să se creeze ocazii mari. Excepție a fost în minutul 20, când un mijlocaș advers l-a deposedat pe Simonovski dar i-a pasat lui Filipe Oliveira. Extrema noastră a țâșnit din poziție de ofsaid, asistentul a semnalizat greșit, însă centralul bucureștean George Rădulescu a lăsat jocul să continue. Uluit, Oliveira a încercat un lob peste portar, dar Greab a reținut cu ușurință.

Cumva contrar cursului jocului, sibienii au deschis scorul în minutul 30. Bușu a avansat pe stânga, a centrat în careu, iar internaționalul din Venezuela, Rondon, marcat neglijent de Dima, a reluat cu capul sub bara transversală. Formația noastră și-a văzut mai departe de joc, șocul încasării acestui gol fiind atenuat relativ ușor.

La pauză, oaspeții au intrat la cabine în avantaj, 1-0. Antrenorul Eugen Neagoe a dat credit, pentru startul reprizei secunde, aceleiași formule de echipă, însă jocul nu și-a schimbat prea mult aspectul. Dubla schimbare din minutul 54 avea să fie însă de bun augur. Hamed l-a înlocuit pe Dima, ca jucător sub 21 de ani, în timp ce Kuku a fost introdus pe postul lui Oliveira. Ceva mai târziu, în minutul 63, Hadnagy a intrat și el în locul lui Tandia.

Reîmprospătată, echipa noastră, susținută frenetic de publicul local, a reușit egalarea în minutul 68. Portarul Niczuly a degajat lung, din propriul careu, Kuku a sărit fără să atingă mingea la un duel aerian, iar experimentatul Hadnagy l-a păcălit pe fundașul care îl marca și a șutat necruțător, de la 14 metri lateral dreapta, din poziția sa preferată. Golul a transformat arena într-un veritabil creuzet încins, suporterii noștri fiind bucuroși de o astfel de fază mai rar întâlnită pe un teren de fotbal, în care portarul este pasator decisiv.

Marele merit al fotbaliștilor covăsneni a fost că au jucat mai departe, neretrăgându-se să apere remiza. Au mai fost câteva ocazii, însă cireașa de pe tort a venit în minutul 90+2, atunci când Fülöp István a executat de pe partea dreaptă o lovitură liberă. Mingea a fost recentrată cu capul, de la colțul lung, de Ghinga, care l-a găsit liber, în fața porții goale, pe Simonovski. Acesta a marcat și a asigurat o victorie extrem de prețioasă în lupta pentru evitarea retrogradării. Trebuie însă să amintim și greșeala colectivă de plasament a apărării din Mediaș, care l-a lăsat liber pe atacantul nostru, portarii și fundașii urmărind centrarea și deplasându-se într-acolo. Dar, este o butadă fotbalistică, jocul greșeala așteaptă...

Sepsi OSK Sf. Gheorghe a câștigat meritat, un meci greu, pe care oaspeții, mai experimentați, îl puteau tranșa în favoare.

Echipa utilizată de Eugen Neagoe: Niczuly – Ursu, Viera, Dima (min. 54 Hamed), Sato – Ghinga, Petrovikj – Fülöp, Oliveira (min. 54 Kuku),  Tandia (min. 63 Hadnagy) – Simonovski.

Grație acestui succes coroborat cu eșecul celor de la Voluntari pe teren propriu, cu Dinamo, covăsnenii au urcat pe locul al treilea în play-out, cu 19 puncte.


AdmirorGallery 5.1.1, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.
Website security test completed by https://www.security-audit.com

SEPSI OSK