Etapa 1. SEPSI OSK 0 - 1 CS 'U' Craiova

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Sepsi OSK şi Universitatea Craiova s-au întâlnit sâmbătă seara pe Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe în prima etapă a noului sezon al Ligii 1 de fotbal.

Partida s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, care au înscris pe final singurul gol al partidei.

A fost un meci dominat de Sepsi OSK, care a avut mai multe ocazii, însă portarul oltenilor a fost într-o zi bună şi a salvat toate mingile trase spre poartă de jucătorii lui Leo Grozavu.

În această pauză foarte scurtă dintre campionate, covăsnenii s-au întărit serios. Sub comanda lui Leo Grozavu au sosit Jesus Fernandez, fost portar la Real Madrid și CFR Cluj, Bogdan Mitrea, Bryan Nouvier, Florin Purece, Adnan Aganovic, Panagiotis Daligiannidis, Boubacar Fofana, dar și Admir Bajrovic.

De partea cealaltă, Universitatea Craiova vine după un sezon în care a ratat titlul în ultima etapă. Formația lui Cristiano Bergodi a pierdut „finala” cu CFR Cluj, scor 1-3, și a încheiat pe locul secund, urmând să evolueze în turul 1 preliminar al Europa League contra formației Lokomotiv Tbilisi, din Georgia.

Craiova este și singura echipă din Liga 1 care a ales să efectueze un cantonament în străinătate, în această pauză competițională. Oltenii au jucat în Austria contra celor de la Viktoria Plzen (0-2) și Tirol (3-1).

În această vară, Craiova s-a întărit cu jucători precum Marius Constantin, Paul Papp, Vladimir Screciu sau Alexandru Tudorie.

Sepsi a reușit să se impună în ambele meciuri din sezonul precedent al Ligii 1. A fost 1-0 atât pe „Ion Oblemenco”, cât și la Sfântu Gheorghe.

Sepsi a încheiat sezonul precedent din Liga 1 pe locul 9, însă formația covăsneană s-a remarcat în Cupa României, acolo unde a disputat finala contra celor de la FCSB, scor 0-1.

Echipele de start:

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, B. Mitrea, Fl. Ștefan – Deligiannidis, Aganovic, Vașvari, Purece – Carnat, M. Ștefănescu 
Rezerve: Jesus Fernandez – Nouvier, L. Fulop, L. Kovacs, Tincu, R. Deaconu, A. Dumitrescu, V. Mitrea, Achahbar 
Antrenor: Leo Grozavu 

Craiova: Pigliacelli – Șt. Vlădoiu, M. Constantin, M. Bălașa, N. Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – A. Ivan, Koljic, V. Mihăilă 
Rezerve: I. Popescu – I. Mitran, Acka, Vătăjelu, Bic, Bărbuț, Baiaram, P. Papp, Screciu 
Antrenor: Cristiano Bergodi

Stadion: Municipal (Sfântu Gheorghe)
Arbitru: Radu Petrescu (București) / Asistenți: Radu Ghinguleac (București) și Mihai Marica (Bistrița)

Desfăşurarea partidei:

1’ Începe meciul! Craiova are lovitura de start

4’ Craiova are prima șansă a partidei. Elvir Koljic execută o lovitură liberă de la 20 de metri, dar minge se oprește în zid.

6’ Ocazie Sepsi! Purece îl găsește pe Deligiannidis în interiorul careului, dar șutul grecului nu are forță și este reținut de Pigliacelli.

7’ Cartonaș galben văzut de Mihai Bălașa.

8’ Sepsi, aproape de gol! Purece centrează încă o dată excelent în careu, dar Pigliacelli reușește să respingă în corner lovitura de cap a lui Mitrea.

20’ Pericol la poarta lui Sepsi! Marius Constantin este găsit în careu de o minge centrată din corner de Alex Cicâldău, dar lovitura de cap a stoperului trece paralel cu linia porții.

22’ Șansă pentru Sepsi! Florin Purece reușește o incursiune excelentă pe partea dreaptă și șutează pe spațiul porții, de unde respinge Pigliacelli.

26’ Gol anulat Sepsi! Florin Purece trimite mingea în poartă după o execuție spectaculoasă, dar reușita este anulată pentru ofsaid.

30’ Ocazie pentru Sepsi! Dimitrov șutează violent din afara careului, dar Pigliacelli este din nou la post.

42’ Șansă imensă pentru Craiova! Valentin Mihăilă trimite, din interiorul careului mic, direct în portarul Niczuly.

45’ Fluier final în prima repriză! Sepsi și Craiova intră la cabine la egalitate, scor 0-0.

46’ Începe repriza secundă.

46’ Leo Grozavu mută la pauză! Lorand Fulop îi ia locul lui Marius Ștefănescu.

56’ Sepsi presează la poarta adversă! Nicolae Carnat primește o pasă excelentă de la Florin Purece, dar Nicușor Bancu apare și respinge în corner.

57’ Ocazie imensă pentru Sepsi! Adnan Aganovic trimite pe poartă cu capul, dar Mirko Pigliacelli respinge in extremis.

63’ Schimbare la Craiova! Alexandru Mateiu este înlocuit de Vladimir Screciu.

63’ Schimbare la Craiova! Valentin Mihăilă îi lasă locul în teren lui Ștefan Baiaram.

66’ O nouă schimbare la Craiova. Bogdan Vătăjelu îl înlocuiește pe Ștefan Vlădoiu

68’ Șansă pentru Sepsi! Florin Purece șutează puternic din afara careului, dar balonul trece pe lângă poarta lui Mirko Pigliacelli.

74’ Pericol la poarta lui Sepsi! Andrei Ivan pătrunde în suprafața de pedeapsă, șutează spre poartă, însă execuția sa este deviată și ajunge în brațele lui Niczuly.

76’ Dublă schimbare la Sepsi. Bryan Nouvier intră pe teren în locul lui Panagiotis Deligiannidis, iar Adnan Aganovic îi lasă locul lui Lorant Kovacs.

84’ Ultimele schimbări la Sepsi. Vlad Mitrea îl înlocuiește pe Nicolae Carnat, iar Anass Achahbar îi ia locul lui Florin Purece.

86’ Schimbă și Cristiano Bergodi. Andrei Ivan este înlocuit de Cristi Bărbuț.

89’ GOL Craiova! Elvir Koljic trimite balonul în poartă din câțiva metri, după o pasă primită de la Cristi Bărbuț.

90’+5 Final de meci. Sepsi OSK – Universitatea Craiova 0-1

We radio

SEPSI OSK