22. Forduló SEPSI OSK 3 - 1 CHINDIA TÂRGOVIȘTE

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hátrányból fordítva nyert a sepsiszentgyörgyi együttes a labdarúgó 1. Liga huszonkettedik játéknapján. Az újonc Chindia Târgoviște elleni diadallal nyugodtan mehet téli pihenőre a gárda.

Folytatás tavasszal, akár a felsőházi rájátszás is meglehet • Fotó: Pinti Attila

Az edzőváltást követően jól megy a háromszékieknek, az utóbbi négy bajnoki meccsükből hármat megnyertek, így elkerültek a kiesőzónából, a kilencedik helyről várták a naptári év utolsó párharcát. Vasárnap délután a labdarúgó 1. Liga alapszakaszának huszonkettedik játéknapján hazai környezetben fogadta az újonc Chindia Târgoviștét.

Mindkét tréner úgy állította össze együttesét, hogy szem előtt tartotta, támadó focit alkalmaz. Az első negyedórában jó volt az iram, igaz, hogy a csapatok csak nyomás alatt tartották egymást, kapura tartó lövést nem jegyezhettünk fel. A vendégek lőttek először kapura, ebből pedig gólt értek el, a 22. percben egy szöglelet követően a hazaiak nem tudtak felszabadítani, Ivancic közelről, igencsak lesgyanús pozícióból lőtte a hálóba a labdát (0–1).

Fotó: Pinti Attila

Gyorsan jött az egyenlítés, négy percre rá Carnatot buktatták a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Vașvari mesterien lőtte a bal felsőbe (1–1). A Sepsi OSK rátett egy lapáttal a tizenegyest követően, a 33. minutumban Ștefănescu készítette le Fülöpnek, aki a kimozduló kapus mellett nem tudta átpöccinteni. Pár percre rá Fülöp passzolt Ștefănescunak, aki tízről a hálóőrbe bombázta. A második félidőben is a sepsiszentgyörgyiek voltak aktívabbak, az 57. percben Aioani védte Dimitrov távoli lövését.

Fotó: Pinti Attila

Egy óra játékot követően érezhetően esett a mérkőzés színvonala, sok volt az eladott labda, a technikai hiba, töredezett lett a játék. Inkább a harciasságról, mintsem a fociról szólt az utolsó félóra. A szerencse is elkerülte a hazaikat a 72. percben: az oldalvonalhoz közel, mintegy húsz méterről végzett el egy szabadrúgást Fülöp, kapura tekerte, a labda a felső lécre pottyant, a kipattanót Vașvari fejelte rá, ez mellé szállt. A 77. percben került előnybe a Sepsi OSK, Ștefant indították, betört a tizenhatosra, a kimozduló kapus felett estéből elpöccintette (2–1).

Fotó: Pinti Attila

A végjátékot emberelőnyben játszhatta a vendéglátó, a 80. percben Yameogo kapta meg második sárga lapos figyelmeztetését. A találkozót Flores zárta le, az ötös sarkától fejelte a hálóba (3–1). Megérdemelten nyert, győzelemmel zárta a 2019-es esztendőt a Sepsi OSK – Leo Grozavu hat meccséből négyet megnyert a kispadon –, így viszonylag nyugodtan telelhet a keret, a rangsorban feljött a nyolcadik helyre, a rájátszás felsőházának elérése nem könnyű, de nem is lehetetlen.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 22. forduló: Sepsi OSK–Chindia Târgoviște 3–1 (1–1) Gól: Gabriel Vașvari (26.), Florin Ștefan (77.), Dylan Flores (86.), illetve Josip Ivancic (22.)

Vezette: Adrian Cojocaru (Galac).

Sepsi: Niczuly - Dimitrov, Bouhenna, Tincu, F. Ștefan - Fülöp (Velev, 87.), Vașvari, Deaconu (Flores, 50.) - Carnat (Karanovic, 63.), Safranko, Ștefănescu. Edző: Leo Grozavu.

Chindia: Aioani - Benga, Dudea, Leca - Yameogo, Novac, Bic, Negrea (Dumitrașcu, 46.) - Rață (Burlacu, 78.) - Neguț, Ivancic (Pițian, 84.). Edző: Viorel Moldovan.

Szerző: Józsa Csongor (Székelyhon)

SEPSI OSK