Playout 10. forduló FC HERMANN STADT 2 - 2 SEPSI OSK

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Döntetlennel hangoltak a kupadöntőre 

A Sepsi OSK hamar hátrányba került, viszont kétszer is egyenlített az FC Hermannstadt vendégeként a 2–2-re végződő mérkőzésen az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának 10. fordulójában, így a háromszéki együttes a playoutban másodszor is döntetlent játszott a nagyszebeni csapattal. A Leo Grozavu által irányított labdarúgók a folytatásban készülhetnek a szerdán 20 órától kezdődő, FCSB elleni Román Kupa-döntőre, amelyet a ploiești-i Ilie Oană Stadionban rendeznek.

Bár az országban a mérkőzések továbbra is zárt kapusak, a nagyszebeni szurkolók kihasználták, hogy a stadionnak csak az egyik oldalán van lelátó, így a kerítésen kívülről többen figyelemmel követték a mérkőzést. A spanyol Rubén Alvés edzette FC Hermannstadt ezt megelőzően, a legutóbbi három találkozón hat gólt lőve szerzett kilenc pontot, hazai pályán pedig esélyesebbnek számított a Sepsi OSK ellen. Mindkét csapatnak nagy szüksége lett volna a győzelemre és a vele járó három pontra a bennmaradásért folytatott harcban, végül azonban be kellett érniük a döntetlennel.

Rosszul kezdődött a találkozó a vendégek számára, akik már az 5. percben hátrányba kerültek, ugyanis egy bedobásnál Niczuly Roland és Răzvan Tincu nagyot hibáztak, Yazalde Pinto pedig a tévedést kihasználva a labdát a székelyföldi kapus felett a hálóba emelte (1–0). Az első negyedórában pontatlanul és figyelmetlenül játszó Sepsi OSK a 15. percben jutott el először a szebeni kapuig, viszont Marius Ștefănescu szögletét Rachid Bouhenna mellé fejelte. A háromszéki együttes többet birtokolta a labdát és többet is kezdeményezett, a házigazdák előtt mégis adódott egy újabb lehetőség, ám David Caiado kapásból mellé lőtt.

A folytatásban a vendégek hoztak össze látványos helyzetet, Florin Ștefan beadását Goran Karanović sarokkal próbálta a kapu felé továbbítani, de Cristiano Figueiredo résen volt, és könnyedén védett. A 35. percben góllá érett a Sepsi OSK mezőnyfölénye, Nicolae Carnat kapura tekert szögleténél a portugál kapus a felsőléc segítségével kiütötte a labdát, a kipattanót pedig a csereként pályára lépő Fülöp Loránd közelről a hálóba bombázta (1–1). A szünet előtt még mindkét oldalon akadt egy hatalmas lehetőség, Jóalisson Santos két kötény kiosztása után 20 méterről elengedett lövése a keresztlécet súrolta, majd az egyedül kapura törő Karanović a jobb alsó sarok mellé lőtt.

Fülöp Loránd duplája egy pontot ért a háromszéki csapatnak

A szünet után egy ideig eseménytelenül zajlott a játék, ezt követően Karanović előkészítését a védők mögül kilépő Anass Achahbar a bal alsó mellé továbbította. A hazai csapat fokozatosan átvette a kezdeményezést, a 73. percben egy lesgyanús elfutás után ismét vezetéshez jutott, Yazalde passzát a középen érkező Gabriel Debeljuh a kapuba lőtte (2–1). A Sepsi OSK másodszor is egyenlíteni tudott, a 82. percben Ștefan beadása után az üresen hagyott Fülöp Loránd 11 méterről laposan a bal alsóba gurított (2–2). Úgy tűnt, az egy pont mindkét csapatnak megfelel, viszont a ráadásban az FC Hermannstadt megszerezhette volna a győzelmet érő találatot. Egy szöglet utáni kavarodásban Raul Opruț próbálkozását Niczuly hárította, a kipattanót pedig Debeljuh közelről rálőtte, azonban Ștefan a gólvonalról mentett, így maradt a döntetlen.

SEPSI OSK