9. forduló SEPSI OSK 0 - 1 CS Mioveni

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Alsóházi csapattól kapott ki hazai pályán a Sepsi

A román SuperLiga 9. fordulójában a játéknap előtt 10. helyen álló Sepsi OSK meglepetésre hazai pályán egy góllal kikapott a mérkőzés előtt nyeretlenül utolsó előtti CS Miovenitől.

ROMÁN SUPERLIGA
9. FORDULÓ
SEPSI OSK–CS MIOVENI 0–1 (0–0) – vége
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 1600 néző. Vezette: George Gaman
SEPSI OSK: Niczuly – Dimitrov, Balasa, Ninaj, Ispas – Aganovic (Francisco Júnior, 60.), Paun – I. Gheorghe (Golofca, 60.), Matei (Tudorie, 60.), Stefanescu – Rondón (Barbut, 82.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
MIOVENI: I. Popescu – Iacob, Scarlatache, Garutti – Oancea, Lixandru, V. Pop, Trif (Burnea, 90.) – Radescu (Toma, 72.), Blanaru (Krasniqi, a szünetben), Buziuc (Kabananga, 63.). Vezetőedző: Flavius Stoican
Gólszerző: Krasniqi (53.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Lassan bekapcsolhatják a pánikgombot a Sepsi OSK-nál, a székelyföldi csapat hat nap alatt harmadszor kapott ki a román élvonalban, ráadásul most az eddig nyeretlen CS Mioveni győzött ellene.

A vendégcsapat már az első szögletével ráijesztett a szentgyörgyiekre, Ionut Radescu csúsztatta a bal sarok felé a labdát, de a kapufa mellett álló Cosmin Matei látványos sarkazással mentett. Ezt követően már szokásos bunkerfociját hozta a Superliga utolsó előtti helyén álló gárda, amelynek összes játékosa a saját tizenhatosát védte. A labdát több mint 70 százalékban birtokló Sepsi főleg a jobb oldalon próbálta feltörni a Mioveni védelmét, ám Radoszlav Dimitrov és Marius Stefanescu beadásai rendre a középen érkezők mögé mentek. Az első félidő egyetlen hazai helyzeténél pedig a felső léc akadályozta meg Stefanescut a vezetés megszerzésében.   

A szünet után Dimitrov végre megtalálta Mario Rondónt a kapu előtt, de a venezuelai csatár léc alá lőtt labdáját nagy bravúrral védte Iustin Popescu. Közben azonban a Sepsi védői rendre saját térfelükön adták el a labdát, és bár Alexandru Buziuc két lövését még megfogta Niczuly Ronald, a Mihai Balasa által elengedett labdával kilépő Blerim Krasniqi lövését már ő sem tudta védeni.

A Sepsi játékát pedig a cserék sem tudták megújítani, bár Alexandru Tudorie betalált, ám a lesről induló Stefanescutól kapta a passzt, így a VAR pillanatok alatt szertefoszlatta a szentgyörgyiek örömét. A Mioveni pedig tördelte a játékost és húzta az időt, védői az összes hazai beadást elfejelve kihúzták gól nélkül, tovább mélyítve a Sepsi hullámvölgyét.  

https://www.nemzetisport.hu/

 

SEPSI OSK