18. Forduló CS MIOVENI 0 - 2 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Egy öngólnak köszönhetően már a félidőben vezetést szerzett a Sepsi OSK a Mioveni otthonában, majd Mitrea büntetőből szerzett góljával végül 2–0-ra nyert az együttes a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 18. fordulójában.

ROMÁN LIGA 1
18. FORDULÓ
Mioveni–Sepsi OSK 0–2 (0–1) – élőben az NSO-n!
Mioveni, Városi-stadion, 400 néző. V.: Horatiu Fesnic
Mioveni: Ducan – Garrutti, Scarlatache, Balaur – Oancea (Radescu, 73.), Panait (Veres, 80.), Dumitriu (Toma, szünetben), Burnea – Blanaru (Sanoh, szünetben), Rusu, Buziuc (Cosereanu, 74.). Vezetőedző: Alexandru Pelici
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj Mitrea, Ispas – Fofana (Paun, 69.), Eder González – Barbut (Stefanescu, 69.), Aganovic (Achahbar, 74.), Golofca (Dumitrescu, 87.) – Luckassen (Csuncsukov, 87.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: Garutti (33. – öngól), Mitrea (88. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

Másodosztályra jellemző időpontban és sokáig másodosztályú taktikával futballozó ellenfél otthonában nyert vasárnap délben a Sepsi OSK a román élvonalban, de a CS Mioveni legyőzéséhez a hazai csapat hibái is kellettek a háromszéki együttesnek.

Az újonc Mioveni ugyan csak egy ponttal szerzett eddig kevesebbet, mint a tavaly negyedik Sepsi, ám a vasárnap déli mérkőzésen hazai pályán is olyan felfogásban lépett pályára, mintha osztálykülönbség lenne a két csapat között: a területet és a labdát is átengedte a székelyföldi csapatnak, és a játékokot tördelve a túlélésre játszott. A szentgyörgyi játékosok mezőnyfölényénél pedig csak a szurkolók hangereje közti különbség volt nagyobb. A lelátóról is kizárólag a vendégtábor magyar éneklése hallatszott.

Bár az első két lövés némileg váratlanul Niczuly Roland kapujára ment, a Mioveni gyakori szabálytalanságai nyomán a Sepsi sorra kapta a szabadrúgásokat, majd szögleteket is, és Adnan Aganovic beadásaiból jöttek is a gólhelyzetek. Kevin Luckassen ugyan két méterről sem találta el a kaput, de az ellenfél védelme végül ugyanúgy kisegítette a Sepsit, mint négy nappal korábban a Chindiáé: egy újabb szöglet után Guilherme Garutti lábáról saját kapujába pattant a labda. A szögletek után pedig szabadrúgásból is közel járt a gólhoz a Sepsi, de Bogdan Mitrea a lécet találta telibe.

A hazaiak viszont a szünetben becserélt Moussa Sanoh és Daniel Toma vezérletével a második félidőben agresszív letámadásra váltottak, amelyből sorra jöttek a helyzetek. Sanoh szabadrúgását még nagy bravúrral védte Niczuly, utána viszont Ionut Balaur és Toma körbelőtték a kapuját. A Mioveni még büntetőből sem tudott betalálni, Alexandru Buziuc lőtt fölé, miután Radoszlav Dimitrov buktatta Tomát. A Sepsi sokéig veszélyben volt a tíz sárga lappal színezett mérkőzésen (ebben a hazaiak „nyertek” 6-4-re), de a végén egy Adrian Scarlatache karjára lőtt labda miatt Bogdan Mitrea is lőhetett egy büntetőt, és a szentgyörgyi kapitány be is biztosította a sikert, amely a Liga 1 táblázatának tizedik helyére hozta fel csapatát.

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Itt a vége! A Sepsi OSK sorozatban ötödik mérkőzésén maradt veretlen a bajnokságban.

90+1. perc: Achahbar sem ússza meg, ő is sárga lapot kap.

NÉGY PERC A RÁADÁS!

 88. perc: GÓÓÓÓL! Mitrea ballal, magabiztosan a kapu bal felső sarkába lövi a büntetőt, a kapusnak esélye sem volt, hiszen az ellenkező irányba vetődött. 0–2

87. perc: TIZENEGYES! Büntetőhöz jutott a Sepsi OSK. Achahbar 16 méterről leadott lövését Scarlateche kézzel blokkolta, a játékvezető tizenegyest ítélt és sárga lapot adott a vétkesnek.

 87. perc: Újabb csere a vendégeknél: Golofca helyére Dumitrescu, míg Luckassen helyett Csuncsukov érkezik.

84. perc: Sanoh 18 méterről lő nagyon a kapu fölé.

 82. perc: Burnea is sárga lapot kap Golofca buktatásáért.

80. perc: Panait helyére érkezik Veres.

80. perc: Dimitrov beadására Stefanescu érkezett a hosszú oldalon, kapura fejelt, de Balaurban elakadt a labda.

73. perc: A hazaiaknál Oancea helyére Radescu, Buziuc helyett pedig Cosereanu érkezik, míg a vendégeknél Achahbar váltja Aganovicot.

70. perc: A „sárga lapok meccse". Hívhatnánk így is a Mioveni és a Sepsi összecsapását hiszen Oancea is „besárgul", miután Stefanescut a mezénél fogva rántotta vissza.

69. perc: Fofana és Barbut hagyja el a pályát, a helyükön Paun és Stefanescu.

67. perc: Kezd durvulni a játék: Balaur arcon könyökölte Luckassent, amiért sárga lapot kapott.

66. perc: Sanoh újabb beadása szabadon találja Tomát, de a cserejátékos 9 méterről a jobb alsó sarok mellé lő.

64. perc: Niczuly kapott sárgát reklamálásért.

64. perc: Sanoh beadását Niczuly csak elütni tudja a Mioveni támadói elől, azonban Toma elé esik a labda, aki 14 méterről futtából a kapu fölé lő.

60. perc: Dimitrov a tizenhatos bal szélénél térden rúgta Tomát, büntetőt kapott a Mioveni, azonban Buziuc jócskán a kapu fölé lőtte a büntetőt.

54. perc: Buziuc balról beadott labdáját az ötösön berobbanó Balaur kapásból mellé lövi.

50. perc: Sanoh 30 méterről lőtt szabadrúgásból kapura, Niczuly viszont látványos vetődéssel hárítani tudta a próbálkozást.

49. perc: Dimitrov kapott sárga lapot.

 46. erc: Dumitriu és Blanaru sem jöhet ki a második félidőre, a helyükön Toma és Sanoh.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

45+1. perc: Vége az első félidőnek.

EGY PERC A RÁADÁS !

43. perc: Buziuc rúgla le Ispast, ő is sárga lapot kap.

40. perc: Aganovic buktatása után 21 méterről, középről végezhettek el a vendégek szabadrúgást, azonban Mitrea lövése a felső lécen csattan.

38. perc: Dimitrov centerezése tán Fofana fejel 8 méterről középre, a hazai kapus kezébe.

33. perc: GÓÓÓL! Garutti öngóljával előnybe kerül a Sepsi OSK. Aganovic ívelte be a bal oldali szögletet, az ötösön belül lecsapódó labda pedig a hazaiak védőjének lábáról a bal alsó sarokba csorog. 0–1

30. perc: Mitrea akasztja el a félpályánál leforduló Rusut, a játékvezető előveszi a sárga lapot.

26. perc: Dumitriu kap sárga lapot, hátulról rúgott oda Édernek.

24. perc: Aganovic balról, erőből belőtt szöglete után Fofana keresztbe csúsztatja a labdát a kapu előtt, amelyet a bal kapufánál érkező  Luckassen estében próbál a kapura tenni, de ez is elmegy keresztbe, végül pedig a védők felszabadítanak.

21. perc: Hazai kontra végén Blanaru lőtt kapásból, de Niczuly vetődve megfogja a bal alsó sarokba tartó labdát.

16. perc: Az első nagyobb hazai helyzet: Rusu elé került a Sepsi tizenhatosánál ide-oda pattogó labda, fordulásból lőtt, de a labda Niczuly kezében kötött ki.

13. perc:  Fofana előtt adódott lehetőség Aganovic jobb oldali szöglete után, de a középpályás csúnyán a kapu fölé fejelt.

11. perc: Aganovic ívelt előre egy szabadrúgást, azonban a labdát kifejelték a védők. Ezután Éder Gonzalez próbálkozott, viszont 18 méterről leadott lövését blokkolni tudták.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Sepsi végezte el a kezdőrúgást.

Sárgában lép pályára a Mioveni, míg a Sepsi fehében.

ELŐZMÉNYEK

A Sepsi OSK-nak minden oka megvan a visszavágásra, hiszen a két csapat első egymás elleni összecsapásán az idényben a Mioveni nagy meglepetésre 2–1-re győzni tudott a szentgyörgyiek otthonában. 

A Mioveni az elmúlt öt bajnokijából mindössze egyet tudott megnyerni – hazai környezetben a Gaz Metan ellen –, háromszor döntetlent játszott, egyszer pedig kikapott. Ennek köszönhetően 17 találkozó után 17 ponttal áll a 12. helyen. A Sepsi ugyanennyi mérkőzésen mindössze egy ponttal tudott többet szerezni, így jelenleg megelőzi ellenfelét, de egy hazai győzelemmel helyet cserélne a két együttes a tabellán.

A két együttes eddig négy mérkőzést játszott egymás ellen, először 2016-ban még a másodosztályban, amit 2–0-ra a Mioveni nyert meg, míg a visszavágó már 2017-ben 1–1-s eredménnyel zárult. Ezután 2018-ban a Román Kupa nyolcaddöntőjében találkozott a két fél, amit 5–0-ra a Sepsi nyert meg.

BOROS MIKLÓS, SZABÓ RÓBERT - Nemzeti Sport

SEPSI OSK