SEPSI OSK 1 - 1 CFR 1907 CLUJ

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kétgólos döntetlennel zárult a házigazda Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és a címvédő Kolozsvári CFR összecsapása az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának erdélyi rangadóján. 

Két veretlen csapat találkozott a szombati esti mérkőzésen, amelyen közel telt ház előtt léptek pályára. Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, de Karanovic lövése nem okozott gondot a CFR cserekapusának. A kolozsváriak viszont góllal fejezték be az első támadásukat, a 10. percben Pereira beadásánál Fejér rosszul jött ki a kapujából, a labda Păunhoz került, aki estéből talált be, és ezzel egymás után harmadik bajnoki meccsén volt eredményes. Kevéssel ezután növelhették volna előnyüket a vendégek, de Pereira lövése kicsivel elkerülte a kaput. Aztán félóra játék után váratlanul összejött az egyenlítés a Sepsi OSK-nak, Dylan Flores bal oldali szabadrúgásgóljával megszerezte az első találatát a sepsiszentgyörgyi csapatban.

Fordulás után egyértelműen a CFR uralta a játékot és veszélyes volt támadásban, Fejérnek előbb Costache lehetőségénél, majd Hoban távoli lövésénél kellett nagyot védenie, de a fiatal Petrila volt a legközelebb a gólhoz, néhány méterről mellé lőtt. A házigazdáknak mindössze egy lehetőségük volt, Carnat távoli kísérlete kevéssel ment fölé.

A végéig maradt a döntetlen, ezzel a háromszékiek hét vereség után először szereztek pontot a vasutasok ellen. A Sepsi OSK legközelebb jövő szombaton 15.30-tól lép pályára, amikor az újonc Academica Clinceni vendége lesz. A Kolozsvári CFR számára kedden 22 órától következik a cseh Slavia Prága elleni hazai odavágó a Bajnokok Ligája play-off körében.

Labdarúgó 1. Liga, 6. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Kolozsvári CFR 1–1 (1–1).

Gólszerzők: Flores (31.), illetve Păun (10.).

Sepsi: Fejér – Dimitrov (Bouhenna, 67.), Barisic, Tincu, Ștefan – Kilyén (Andrezly, 15.), Vașvari, Flores, Carnat – Safranko, Karanovic (Salli, 74.). Edző: László Csaba.

CFR: Vâtcă – Butean, Cestor, Mureșan, Peteleu – Itu (Aurelio, 71.), Hoban, Păun, Pereira (Țucudean, 85.), Costache (Petrila, 68.) – Rondon. Edző: Dan Petrescu. Vezette: Kovács István, Vasile Marinescu, Ovidiu Artene.

Szerző: Horváth Bálint Ottó (Székelyhon)

SEPSI OSK