Kolozsvári öröm a nagy erdélyi rangadón

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

BOROS MIKLÓS - Nemzeti Sport

Saját csapatkapitánya felelőtlensége okozta a Sepsi OSK vesztét a román élvonal erdélyi rangadóján, a szinte a teljes második félidőt emberelőnyben játszó CFR gyenge játékkal is megnyerte a mínusz 10 fokban játszott találkozót.

Aki először nézte a két csapatot, aligha jött volna rá, melyik is közülük már három éve a Liga 1 egyeduralkodója. A Sepsi agresszív letámadása ugyanis az első félidő nagy részében a kolozsvári térfélre terelte a játékot: 70 százalékban a székelyföldieknél volt a labda. Marius Stefanescu saját labdaszerzése után került helyzetbe már a 6. percben, de hiába fektette el Cristian Balgradean kapust, lövése után a gólvonalon álló Cristian Manea kivágta a labdát.

A Sepsi ígéretes szabadrúgásából Gabriel Vasvari a hosszú sarok mellé lőtt, a rendkívül aktív Stefanescu beadásait pedig Balgradean öklözte el, vagy Fülöp Lóránd fejelt mellé. A CFR elsősorban Gabriel Debeljuhot próbálta hosszú labdákkal keresni, de a horvát csatár csak egyszer tudott kiugrani, Florin Stefan azonban akkor is beérte és szerelte. Igazán nagy helyzetbe ismét csak Stefanescu került, aki 14 méterről, középen kapta meg kissé szerencsésen a labdát, de a kirohanó Balgradeanba lőtte.

A kemény talajon kemény foci is zajlott, Ovidiu Hategan játékvezető kiosztott öt sárga lapot az első félidőben, az elsőt már a 12. másodpercben megkapta Fülöp Lóránd. Sorsdöntőnek az utolsó bizonyult, amelyet a ráadáspercekben kapott Rasíd Buhenna: a Sepsi védője a 49. percben, Ciprian Deac lerúgásáért a második sárga lapot is megkapta. A székelyföldi csapat pedig ugyan tíz emberrel sem állt be védekezni a bajnok ellen, de támadójátéka így is erőtlenebb lett. Közben Florin Stefant is elvesztették a hazaiak, a válogatott balhátvédet mentő vitte el és az első hírek szerint karját törte, amikor saját kapusa, Niczuly Roland esett rá.

A CFR néhány gyenge fejes után egyszer végigvitt egy gyors támadást, amely végén Valentin Costache az üres kapu előtt találta meg Gabriel Debeljuhot – a horvát csatár könnyű gólt szerzett.

A végjáték hőse a Balgradean sérülése miatt szünetben becserélt Grzegorz Sandomierski lett: a vendégek lengyel kapusa Admir Bajrovic betörését és Adnan Aganovic átlövését is bravúrral állította meg. A teljesen kitámadó Sepsi védelme pedig megúszott egy büntetőt, Hategan ugyanis nem vette észre, hogy Delijannidisz könyökkel blokkolta Luís Aurélio lövését.

(Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK)

LIGA 1
17. FORDULÓ
Sepsi OSK (Sepsiszentgyörgy)–CFR Cluj (Kolozsvár) 0–1
(0–0)
Sepsiszentgyörgy, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Hategan
Sepsi OSK:
Niczuly – Delijannidisz, Buhenna, Mitrea, Stefan (Nouvier, 64.) – Eder González, Vasvari, Dragomir (Aganovic, 6.) – Gál-Andrezly (Tincu, 53.), Fülöp L. (Bajrovic, 64.), Stefanescu. Megbízott edző: Ilyés Róbert
CFR: Balgradean (Sandomierski, a szünetben) – Manea, Ciobotariu, Burca, Camora – Hoban (Luís Aurélio, 56.) – M. Pereira (Chipciu, a szünetben), Deac (Itu, 85.), Djokovic, Costache (Carnat, 72.) – Debeljuh. Edző: Edward Iordanescu
Gólszerző: Debeljuh (72.)
Kiállítva:
Buhenna (49.)

Cikkünk folyamatosan frissül.

PERCRŐL PERCRE

Debeljuh: 4 meccs a Sepsi ellen, 4 góllal!

90+9. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+6. perc Vasvari lő 22 méterről kevéssel a kapu fölé.

90+2. perc Luís Aurelióra játszanak ki egy lerohanást a kolozsváriak, aki a tizenegyespontról lő, a labda a bevetődő Delijannidisz könyökéről pattan ki, a játékvezető, Hategan csak szögletet ítél.

Kilenc perc a ráadás!

90. perc Luís Aurélio buktatja Vasvarit a tizenhatos vonalán, Mitrea szabadrúgása a sorfalról pattan fölé.

88. perc Aganovic próbálkozik 20 méterről, a labda megpattan egy védőn, a jobbra mozduló Sandomierski lábbal hárít, mint egy kézilabdás kapus.

87. perc Niczuly kirúgása Bajrovicot találja meg középen, aki áttör három védő között, Sandomierski mellett is elsodorja a labdát, de a lengyel kapus visszafelé vetődve megszerzi azt.

85. perc A rutinos, válogatott játékmester Deac helyett Catalin Itu a pályán.

84. perc Carnat és Debeljuh mehet kettesben a Sepsi kapujára, előbbi passza lesen találja meg a gólszerzőt, akit Niczuly a tizenegyespontnál állított meg – nem a legszabályosabban. De tovább.

75. perc Costache helyett beáll a szezont még a Sepsinél kezdő Nicolae Carnat.

72. perc Costache kapott jó indítást a bal oldalon, laposan középre passzolt, a labda elment ugyan Chipciu előtt, de GABRIEL DEBELJUH csak az üres kapuval maradt szemben, és bepasszolta a labdát. 0–1!

68. perc Vasvari lő a tizenhatos vonaláról, de a kifele csavarodó labda az öltözők felé tart.

66. perc Chipciu bal oldali szöglete után Luís Aurélio fejeli kapura a labdát, Niczuly azonban kitolja azt a léc alól. Az újabb szögletnél Burca fejel ugyanúgy, csak közben támaszkodott, így szabadrúgás lesz kifelé.

64. perc Fülöp helyére pedig Admir Bajrovic jön a Sepsinél.

64. perc Stefan helyére a korábban a CFR-nél is megforduló Bryan Nouvier áll be.
Amíg állt a játék, még Octavian Sovre partjelző is tornázott, mert már mínusz 12 Celsius-fokra esett vissza a hőmérséklet.

59. perc Niczuly a tizenhatos vonaláig repül ki elöklözni a labdát, de közben ráesik Stefanra, akihez nemcsak az orvosi stáb, de a mentőautó is bejön. Alighanem eltört a balhátvéd karja.

57. perc Előreívelt szentgyörgyi szabadrúgás után Mitrea a kaputól 10 méterre lyukat rúg, majd Fülöp lövését blokkolják a védők. A Sepsi szöglete után Chipciuról pattan saját kapuja felé a labda, de Sandomierski megfogja.

56. perc Hoban helyett jön Luís Aurélio a CFR-nél.

55. perc Manea íveli be jobbról a labdát, amelyet Debeljuh a 11-es pontról fejel a jobb sarok mellé.

53. perc Razvan Tincu áll be Gál-Andrely helyére.

51. perc Deac rátaposott Stefanescu bokájára, de a játékvezető hagyta továbbfolyni a játékot.

50. perc A kolozsvári szabadrúgás eredménytelen, Deac ívelte előre a labdát, amelyet Niczuly húzott le.

49. perc Rasid Buhenna ütemet tévesztve csúszik oda keményen Deacnak, és megkapja a második sárga lapját.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Balgradean sérülése miatt kapust kell cseréljen a CFR, jön a háromszoros lengyel válogatott Grzegorz Sandomierski. A vendégek másik cseréje a sokszoros, majdnem 50-szeres román válogatott Alexandru Chipciu, aki Pereirát váltja.

Jó hosszú a szünet, de lesznek cserék is.

A Sepsi uralta a játékot, de Marius Stefanescu két hatalmas helyzetéből egyet sem használt ki.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+1. Rasíd Buhenna kap sárga lapot, Costachét rántotta le.

44. perc Eseménytelen a hajrá, három perc a ráadás.

37. perc Fülöp törne be középen a tizenhatosra, Manea szereli, de pont Stefanescu elé teszi a labdát, aki 14 méterről a kifutó kapusba lövi azt.

70:30 a labdabirtoklás a Sepsi javára.

34. perc Megint Stefanescu ad be balról, Fülöp magasra ugorva, mintegy hét méterről a jobb sarok mellé fejel.

32. perc Az első veszélyesebb kolozsvári támadás, de a csapatkapitány Camora balról beívelt labdája után sem Debeljuh, sem Pereira nem jut lövéshez, végül Buhenna kifejeli a labdát.

28. perc Stefanescu centerez balról, az ötösön érkező Gál-Andrezly elől a kapujából kirobbanó Balgradean elöklözi a labdát.

Vannak sikertelen béketárgyalások az erdélyi történelemben, ez is beállt azok hosszú sorába.

24. perc Damjan Djokovic nem enged elvégzeni egy hazai szabadrúgást, ezért sárga lapot kap, akárcsak őt nyugtatni próbáló honfitársa, a teljesen vétlen Adnan Aganovic.


Az ék megfordult egykoron a Torinóban is, tavaly 250 ezer euróért vették az FC Hermannstadttól.

23. perc
Deac indítja Debeljuhot, Mitrea elsőre elvéti a szerelést, de a tizenhatoson belül utoléri a horvát csatárt, és elpöccinti előle a labdát.

18. perc A tizenhatos bal sarkától lőhet szabadrúgást Vasvári, jobbal, de a labda jócskán a hosszú sarok mellé megy.

16. perc Stefanescu ellopja a labdát Michaël Pereirától, a francia szélső egyből fel is rúgja a Sepsi szélsőjét, ez is sárga lap.

11. perc Stefanescu tör be balról a CFR tizenhatosára, az alapvonalról középre emeli a labdát, de Delijannidisz hosszan veszi át, és nem tud kapura lőni. Jó 60 százalékban a hazaiaké a labda.

6. perc
George Dragomir helyére Adnan Aganovic áll be a hazaiaknál.

 
6. perc Eder indítására tétován jön ki a kolozsvári kapus, Stefanescu lecsap a labdára, az ötös bal sarkánál egy csellel lefekteti Balgradeant, de lövését Manea hárítja a gólvonalon.

1. perc Fülöp Lóránd
már a 10. másodpercben sárga lapot kap, egy fejpárbajnál arcon könyökölte Cristian Maneát. Rangadó, na!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

SEPSI OSK

sepsiosk club logo