Nem született gól, döntetlennel kezdte az évet a Sepsi

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Szerző: BOROS MIKLÓS (Nemzeti Sport)

A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 16. fordulójának keddi játéknapján a Sepsi OSK idegenben 0–0-s döntetlent játszott az Universitatea Craiovával.

ROMÁN LIGA 1
16. FORDULÓ

Universitatea Craiova–Sepsi OSK 0–0
Kiállítva: Screciu (81.), ill. Fofana (90+2.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Eseménydús napja volt kedden a Sepsi OSK-nak: a székelyföldi csapat bejelentette Tamás Nándor kölcsönvételét a Puskás Akadémiától, kiderült, hogy – az amúgy is eltiltott – Leo Grozavu vezetőedző elkapta a koronavírust és karanténba vonult, majd este idei első bajnoki mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszott az Universitatea Craiova otthonában.   

Craiován két órával a mérkőzés előtt kezdett el sűrűn havazni, így a Ion Oblemenco-stadionban futballra nem túl alkalmas pályán kezdte meg a két csapat a „tavaszi” szezont. Labdavezetésre és lapos passzokra csak a tizenhatosok megtisztított területe volt alkalmas, így a két csapat csak ívelgette egymás kapuja felé a labdát, az ellenfél védőinek hibáiban és a pontrúgásokban bízva. A játékosoknak sokszor egyensúlyuk megőrzése is komoly erőfeszítésbe került, így aztán az első félóra egyetlen eseménye Niczuly Roland hosszas ápolása és cipőcseréje volt: a Sepsi kapusát Ivan Mamut rúgta le, későn odacsúszva egy felszabadításra.  

Az első lövés is csak a 32. percben jött, ekkor Boubacar Fofana blokkolta Dan Nistort a vendégek tizenhatosában, majd tíz perccel később is ők voltak a főszereplők, de a másik kapunál: a craiovai középpályás a gólvonalról vágta ki a guineai által ráfejelt labdát. 

A rendezők szünetben már a pálya teljes felületéről letakarították a havat, így a második félidőben sokkal élvezetesebb lett a játék. A hatékonyan letámadó Sepsi ugyan többnyire a craiovai térfélen tudta járatni a labdát, de a veszélyesebb lövések az Universitatea részéről jöttek, Alexandru Cicaldau azonban szabadrúgásból a sorfalba lőtt, a tizenhatoson belüli kísérletét pedig Niczuly Roland hárította. A szentgyörgyiek is főként pontrúgásokból voltak veszélyesek, de Mirko Pigliacelli védeni tudta Bogdan Mitrea csúsztatását és Gabriel Vasvari távoli lapos lövését is.  

Az utolsó kilenc percet emberelőnyben játszhatta a Sepsi, az Adnan Aganovicot letalpaló Vladimir Screciu kapott piros lapot Kovács István játékvezetőtől. A vendégek viszont már nem kockáztattak és csak a biztos döntetlen megtartására törekedtek a második helyezett otthonában – ez pedig gond nélkül össze is jött nekik, bár a végén a játékvezetővel üvöltöző Fofana is pirosat kapott.   

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. perc: Véget ért a mérkőzés. A végeredmény: 0–0.

90+2. perc: Újabb piros lap villant! Fofana előbb sárga lapot kapott, majd kireklamált még egyet, így a játékvezető kiállította. Fofanát úgy kell lerángatni a pályáról…

90+1. perc: Cserélt a Sepsi, Vasvari helyére Delijannidisz állt be.

90. perc: Négy perc a ráadás.

88. perc: Mamut rúgott oda (megint…) Niczulynak, sárga lapot kapott érte.

86. perc: A korábban csereként pályára lépő Bajrovicot Kovács váltotta.

84. perc: Kettős csere a hazaiaknál: Baiaram és Mateiu be, Ofosu és Cicaldau le.

81. perc: Villant a piros lap, emberhátrányban a Craiova! Screciu a felezővonalnál talpalta le Aganovicot, ezért a játékvezető kiállította.

63. perc: Nistor helyére Capatina állt be a hazaiaknál.

60. perc: Védés! Egy jobb oldali beadás után Cicaldau próbálkozott 12 méterről, de Niczuly szögletre tudta nyomni a Csiszéren még meg is pattanó labdát.

59. perc: Fülöpöt Bajrovic váltotta a Sepsiben.

57. perc: Stefan bal oldali beadása után Nouvier kevéssel maradt le a labdáról.

54. perc: Stefan próbálkozott a tizenhatoson kívülről egy lövéssel, de nem találta el a kaput.

51. perc: Golofca és Screciu sárgult be.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A Craiovánál Barbut helyett Andrei Ivan állt be.

Két csere volt a Sepsinél, Petrila és Achahbar helyett Golofca és Nouvier érkezett a pályára.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+4. perc: Véget ért az első félidő.

45. perc: Négy perc a ráadás.

43. perc: Helyzet! A bal oldali szabadrúgás után Fofana fejjel vette célba a bal alsó sarkot, Nistor azonban a gólvonalról elrúgta a labdát.

42. perc: Vladoiu kapott sárga lapot, miután a bal oldalon, az alapvonalnál elhúzta Achahbar lábát.

37. perc: Mitrea állította meg Mamutot a jobb szélen szabálytalanul. A szabadrúgás után nem alakult ki helyzet a Sepsi kapuja előtt.

Egyelőre egyetlen helyzetet sem jegyezhettünk fel. Hozzá kell tenni, a pálya meglehetősen rossz állapotban van, nehéz dolguk van a játékosoknak.

20. perc: Egy jobb oldali Sepsi-szöglet után nagy nehezen felszabadítottak a hazaiak.

13. perc: Egy bal oldali beadás után Mamut elől tisztáztak a vendégek.

9. perc: Áll a játék, Niczuly cipőt cserél.

3. perc: Egy hazaadás után Mamut csúnyán rátartott, sőt el is találta Niczuly lábát. A kapust ápolni is kell. A játékvezető szerint ez nem ért sárga lapot.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

A Sepsinél Cornel Cernea kapusedző van beírva hivatalosan edzőnek, de általában Ilyés Róbert másodedző szokott meccselni, ha Grozavu nincs ott a kispadnál.

A mérkőzés játékvezetője Kovács István lesz.

A mérkőzésen egyik edző se lehet ott a kispadnál: Grozavu koronavírusos, míg Papura el van tiltva.

A Sepsi OSK kezdőcsapata: Niczuly – Csiszér, Buhenna, Mitrea, Stefan –Fofana, Vasvári, Achahbar – Aganovic, Fülöp L., Petrila. Vezetőedző: Leo Grozavu. A kispadon: Jesús Fernandez, Bajrovic, Nouvier, Kovács, Gál-Andrezly, Golofca, Stefanescu, Delijannidisz, Tincu.

A Craiova kezdőcsapata: Pigliacelli – Vladoiu, Balasa, Constantin, Bancu – Cicaldau, Screciu, Nistor – Barbut, Mamut, Ofosu. Vezetőedző: Corneliu Papura. A kispadon: Popescu, Vatajelu, Mitran, Papp, Mateiu, Capatina, Cimpanu, Baiaram, Ivan.

SEPSI OSK

sepsiosk club logo