Pontot rabolt Moldvából a Sepsi OSK

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Sánta Imre (Székelyhon)• 2018. augusztus 27.

Gólnélküli döntetlent játszott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a labdarúgó 1. Liga 6. játéknapján az FC Botoșani vendégeként. Küzdelmes és kiegyensúlyozott játék jellemezte a találkozót, amelyen bár mindkét oldalon voltak lehetőségek, egyik csapatnak sem sikerült betalálnia, így végül osztoztak a pontokon.

Tapogatózva kezdtek a szembenálló felek, és hosszú percekig a középpályán folyt a küzdelem, aminek Stefan Velev, a háromszékiek bolgár légiósa látta kárát, hiszen egy fejpárbaj nyomán felszakadt a szemöldöke, és nem tudta folytatni a játékot, így az OSK korán elveszítette egyik meghatározó csapattagját. A kezdeti óvatos játék után először Eugen Neagoe tanítványai pörgették fel a ritmust. Előbb Fülöp rövid sarok felé tartó lövése nem talált célba, majd Viera fejesét védte Pap.

Nem sokkal később a túloldalon is érkezett a válasz, amikor a 23. percben Roman került helyzetbe, de próbálkozását Niczuly bravúrral védte, majd hét perccel később Ongenda bacsapta Satót, szembetalálta magát a háromszékiek hálóőrével, aki ezúttal is bemutatott egy nagy védést. Nem tétlenkedtek a megszokott piros-fehér szerelés helyett zöld mezben játszó szentgyörgyiek sem, és a 35. percben Simonovszki állt közel a gólszerzéshez, amikor Drăghici ívelése nyomán fejelhetett kapura, azonban Pap nagyot nyújtózva szögletre mentett.

Három perccel később újból a hazaiak veszélyeztettek, de Rodriguez közelről pontatlanul lőtt. Az első játékrész Fülöp nagy lehetőségével végződött, lövése azonban gyengére sikeredett, és könnyedén védte a moldvaiak kapusa. Szünet után egy határozottabb hazai csapat tért vissza a pályára, és a 47. percben Burcă hagyta ki a mérkőzés legnagyobb helyzetét: Ongenda szögletről ívelt középre, a jól érkező középhátvéd fejese azonban a keresztlécen csattant.

A folytatásban is támadásban maradtak Costel Enache tanítványai, és az 55. percben Patache beadása nyomán Chitoșcă jó helyzetből emelt kapu fölé. Tíz perccel később Ongenda végezhetett el szabadrúgást, a sorfalról lepattanó labda Rodriguez elé került, aki csúnyán mellé durrantott. A 71. percben még jegyezhettünk egy hazai lehetőséget, amikor Oaidă kapáslövése süvített el Niczuly kapuja mellett. Eugen Neagoe támadó szellemben cserélt, és az utolsó húsz percben az addig inkább védekezésre berendezkedő háromszékieknek sikerült is kiegyensúlyozottá tenniük a játékot, azonban próbálkozásaik korán elhaltak, és Pap kapuja nem forgott nagy veszélyben. A helyzetek alapján a moldvai együttes közelebb állt a győzelemhez, de a szerencse ezúttal az OSK mellé szegődött, és így egy értékes ponttal távozhattak Botoșaniból. A szentgyörgyieket ezúttal is folyamatosan buzdították szurkolóik, akik a meccs végén szokás szerint a székely himnuszt is elénekelték.

Lazításra nem lesz lehetőség, hiszen a piros-fehérek négy nap múlva ismét pályára lépnek, amikor hazai környezetben az újonc Dunărea Călărași együttesét fogadják. A mérkőzés augusztus 31-én, pénteken 18.30-kor kezdődik. Mestermérleg Eugen Neagoe, Sepsi OSK: „Már korábban is elmondtam, hogy nehezen verhető csapat leszünk, és ez bebizonyosodni is látszik, hiszen eddig csupán négy gólt kaptunk, és abból is hármat rögzített helyzetekből. De hát ez is hozzátartozik a labdarúgáshoz.

Ma este többet akartunk elérni, szerettük volna megnyerni a meccset, de nem játszottunk túl jól. Jobb játékra számítottam, de úgy gondolom, hogy a mérkőzés összképe alapján végül is igazságos eredmény született. Mostantól a Călărași elleni pénteki találkozóra kell figyelnünk, felkészülni minden szempontból, és megnyerni azt a meccset.”

Costel Enache, FC Botoșani: „Számítottunk arra, hogy a bajnokság elején nehéz meccseket kell játszanunk, ezért nem neheztelek a játékosaimra, mert látszik rajtuk, hogy motiváltak. Helyzeteket dolgoztunk ki, a védelem is helytállt, nem kellett sokszor reszketnünk, annak ellenére, hogy egy jó csapat ellen játszottunk.

Sok lehetőséget kihagytunk, akárcsak a korábbi meccseinken. Ezen javítani lehet, de időre van szükség. Dolgozni fogunk rajta, és meg vagyok győződve, hogy a jövőben sokkal hatékonyabbak leszünk. Ma ennyire futotta, de úgy gondolom, hogy a fiúk erőfeszítése egy gólt legalább megérdemelt volna”.

Labdarúgás, 1. Liga, 6. forduló, Botoșani: FC Botoșani–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–0 FC Botoșani: Pap – Patache, Chindriș, Burcă, Soiledis – Rodriguez, Oaidă (Papa, 87.), Chitoșcă (Corban, 79.), Ongenda, Golofca – Roman (Brekalo, 70.). Edző: Constantin Enache. Sepsi OSK: Niczuly – De Moura, Viera, Jovanović, Sato – Velev (Karnickij a 11. pectől, majd, Hamed a 61. perctől), Vașvari, Drăghici (Mensah, 88.), Fülöp, Tandia – Simonovszki. Edző: Eugen Neagoe. Sárga lap: Drăghici (63.), Jovanović (65.). Játékvezetők: Horia Mladinovici (Bukarest), Sebastian Gheorghe (Suceava), Ciprian Danşa (Szatmárnémeti).

Search

sepsiosk club logo