Egy pontot szerzett Moldvában a Sepsi OSK 2018. augusztus 27.,

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A rendezett védelemnek és Niczuly Roland bravúrjainak köszönhetően a Sepsi OSK hétfőn gól nélküli döntetlent játszott a több helyzetet kidolgozó FC Botoşani vendégeként a municípiumi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában.

A nagy melegben jó iramú, látványos első félidőt produkáltak a csapatok, a Székely Légió ezúttal is elkísérte kedvenc labdarúgóit a kiszállásra, és Moldvában is felzúgott a Hajrá, Szentgyörgy! A zöld mezben pályára lépő vendégek a mérkőzés első felében hosszú passzokkal próbálták helyzetbe hozni a támadókat, viszont a házigazdák védelme mindig résen volt. A moldvai csapat a jobb oldali beadásokkal többször is gondot okozott a háromszéki hátvédeknek, a 8. percben Sebastian Chitoşcă beívelésénél Ousmane Viera az utolsó pillanatban mentett a középen érkező Cătălin Golofca elől. Bár a fehér mezes házigazdák mezőnyfölényben játszottak, a szentgyörgyi együttes előtt is adódott gólszerzési lehetőség: Fülöp István a tizenhatos vonaltól vette célba a kaput, azonban néhány centivel mellé ment, majd a 15. percben egy szögletet követően Viera fejesét Pap Eduárd hárította.

A Costel Enache irányította labdarúgók a 23. percben megszerezhették volna a vezetést, Jonathan Rodríguez félpályánál begyűjtötte a labdát, kiválóan passzolt Mihai Roman elé, akinek közeli lövését Niczuly Roland bravúrral hárította. A folytatásban is a hazai együttes akarata érvényesült, Hervin Ongenda előtt adódott hatalmas lehetőség, viszont Niczuly ismét nagyot védett. A 35. percben Pap is főszerepbe került, egy szentgyörgyi szögletet követően Simonovski fejelt kapura, ám a hálóőr résen volt. Az első félidő ráadásában Fülöp István vezetéshez juttathatta volna csapatát, viszont Gabriel Vaşvari előkészítését senkitől sem zavartatva a rövid sarokra rúgta, ahol Pap könnyedén védett.

Szünet után is a moldvai gárda játszott veszélyesebben, a 48. percben egy sarokrúgást követően Andrei Burcă fejese a keresztlécről vágódott vissza. Ezt követően még volt néhány próbálkozásuk a házigazdáknak, azonban Răzvan Oaidă és Golofca is pontatlanul célzott, a többnyire a védekezésre koncentráló szentgyörgyi csapat előtt ezúttal nem adódott nagyobb lehetőséget, így maradt a gól nélküli döntetlen. A Sepsi OSK ismételten bebizonyította, hogy az egyik legjobb védelemmel rendelkezik a bajnokságban: hat mérkőzésen mindössze négy találatot kapott, és ez volt a harmadik mérkőzése kapott gól nélkül.

Eugen Neagoe értékelt

„Már korábban is mondtam, a Sepsi OSK nehezen legyőzhető csapat, erre a bizonyíték, hogy eddig csak négy gólt kaptunk, ebből hármat rögzített helyzetből, viszont a jövőben is szeretnénk az egyik legjobb védekező együttes lenni a bajnokságban. Többre számítottunk az FC Botoşani ellen, úgy készültünk, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, de nem hoztuk azt a teljesítményt, amit vártam. Azt gondolom, hogy a mutatott játék alapján az eredmény igazságos, az ellenfelünknek is volt gólhelyzete, ahogy nekünk is. A nyáron több értékes játékos érkezett hozzánk, és ezt bebizonyították, bízom benne, hogy a folytatásban még fejlődnek és meccsről meccsre jobbak lesznek. Örülök, mert a fiúk tiszteletben tartják a kérésemet, szerintem a legjobb úton haladunk. Két lábbal a földön kell maradnunk, komolyan kell koncentrálnunk a pénteki mérkőzésre. A Călăraşi két nappal korábban játszott, de ez nem kifogás, és a mérkőzésig készen kell állnunk minden szempontból, meg kell próbálnunk nyerni” – nyilatkozta a mérkőzés után az 51 éves edző.

Labdarúgás I. liga, alapszakasz, 6. forduló: FC Botoşani–Sepsi OSK 0–0.

Botoşani, municípiumi stadion, mintegy 2000 néző. Vezette: Horia Mladinovici (Bukarest). FC Botoşani: Pap–Soiledis, Burcă, Chindriş, Patache–Oaidă (Papa, 87.), Rodríguez–Golofca, Ongenda, Chitoşcă (Corban, 79.)–M. Roman (Brekalo, 70.). Vezetőedző: Costel Enache. Sepsi OSK: Niczuly–De Moura, Viera, Jovanović, Sato–Velev (Karnyicki, 11./Hamed 61.), Vaşvari–Drăghici (Mensah, 88.), Fülöp, Tandia–Simonovski. Vezetőedző: Eugen Neagoe. Sárga lap: Soiledis (44.), illetve Drăghici (63.), Jovanović (65.).

A rangsor:

 1. FCSB                            4              1              1              16–6       13
 2. CFR                              3              3              0                8–4       12
 3. Astra                             2              4              0                8–4       10
 4. Dinamo                        3              1              2              11–11    10
 5. Călăraşi                        2              3              1                6–5         9
 6. Sepsi OSK                    2              2              2                5–4         8
 7. Medgyes                      2              2              2                7–9         8
 8. Botoşani                      1              4              1                7–6         7
 9. Hermannstadt            2              1              3                7–7         7
 10. Viitorul                       2              1              3                6–7         7
 11. Chiajna                      2              1              3                6–8         7
 12. Craiova                      1              2              2                5–5         5
 13. Jászvásár                   1              2              3                3–11       5
 14. Voluntari                   0              1              4                3–11       1

A 7. forduló programja: Sepsi OSK–Dunărea Călăraşi (péntek, 19.30 óra), FC Hermannstadt–Medgyesi Gázmetán (szombat, 16 óra), Astra Giurgiu–FC Voluntari (szombat, 18.30 óra), Craiova–Dinamo (szombat, 21.30 óra), Kolozsvári CFR–FC Viitorul (vasárnap, 18.30 óra), FCSB–FC Botoşani (vasárnap, 21.30 óra), Jászvásári Poli–Concordia Chiajna (hétfő, 21 óra).

Cikk megjelenési időpontja: 2018-08-27 22:01

Hozzászólások

Szerző: Miska Brigitta (Háromszék)

Search

sepsiosk club logo