Köszönjük, Pista bácsi!

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az idény végén távozik a Sepsi OSK csapatától Sándor István, aki több mint két éven át töltötte be a szakmai igazgatói tisztséget. Amikor felkérték, hogy jöjjön Sepsiszentgyörgyre, tépelődött, de az unokatestvére megfedte: „Kárpátaljai magyarként nem akarsz segíteni a székelyeknek? Ezt követően nem volt kérdés. Jönnöm kellett” – mesélte.
A 2019 augusztusában 75. születésnapját ünneplő Sándor István figyelemreméltó élettörténete Kárpátalján kezdődött. Gyerekként matematikus szeretett volna lenni, de végül a labdarúgás lett a nagy szerelme. Aktív korában középpályásként játszott, a volt Szovjetunióban eljutott a sport mestere címig. Pályafutása során szép sikereket ért el, játékosként 1967-ben a Szpartak Zsitomir, edzőként pedig 1982-ben a Bukovina Csernovszkij csapatával ukrán bajnokságot nyert. Munkatársa volt a híres Valerij Lobanovszkijnak, és tagja a szovjet válogatott szakmai stábjának is, amely a mexikói világbajnokságon örökké emlékezetes 6-0-s verést mért a magyar válogatottra. 1989-ben Magyarországra költözött, olyan csapatoknál edzősödött, mint a Nyíregyháza, a Diósgyőr vagy a Stadler FC.
A fiatal tehetségekre érzékeny szeme Sepsiszentgyörgyön is aranyat ért. Ő figyelt fel például Florin Ştefanra, akit még akkor „kiszúrt”, amikor a második ligás Clinceni-nél játszott, de számos más példát is felhozhatnánk Sándor István hozzájárulására. Figyelme kiterjed az apró szakmai részletekre is, kora ellenére is napirenden van a labdarúgás tudományának újításaival.
Sándor István saját bevallása szerint remekül érezte magát Sepsiszentgyörgyön, ahol igazi futballszerető közösségre lelt. Sándor Istvánnak és kedves feleségének, Tányának – Kárpátalja és Magyarország után – Székelyföld a harmadik otthonává vált.

A képen a következők lehetnek: 10 ember, , mosolygó emberek, álló emberek, éjszaka, fa, égbolt és túra/szabadtéri

Search