Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
  1. Liga, 15. forduló

Gólszerzőnk: Veress Zsombor

Sepsi OSK II - kezdőcsapat: Gedő Hunor-Botond – Pál Kristóf, Păun Nicolae Ionuț, Deák Csanád, Dumitrescu Andres, Máthis Mátyás, Ștefan Florin, Kovács Lóránt, Peter Gál-Andrezly, Dumiter Ioan-Andrei, Veress Zsombor.

Edzők: Kulcsár László, Marin Barbu.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi iarbă

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Nemzeti Sport

A negyedik helyen zárta az Liga 1 alapszakaszát a Sepsi OSK, miután szombat este hazai pályán döntetlent játszott a listavezető FCSB-vel. A bukaresti csapatot így még megelőzheti a vasárnap játszó címvédő kolozsvári CFR.

Nem volt a küzdelem (Fotó: Fekete Lehel/Sepsi OSK)

ROMÁN LIGA 1
30. FORDULÓ

Sepsi OSK–FCSB 1–1 (0–1)
Sepsiszentgyörgy,
Városi Stadion, zárt kapuk mögött. V: Calin
Sepsi OSK:
Jesús Fernández – Dimitrov, Buhenna, Mitrea, Stefanescu – Vasvari, Fofana (Eder, 46.), Dragomir (Aganovic 8.; Achahbar 70.) – Golofca (Bajirovic 90.), Safranko, Nouvier (Petrila 46.). Edző: Leo Grozavu
FCSB:
Vlad – Cretu, Cristea, Miron (Oaida 13.), Radunovics – Ovidiu Popescu (Vina, 77.), Sut, Olaru (Nedelcu 43.) – Morutan, Tanase, Octavian Popescu (Pantiru 77.). Edző: Anton Petrea
Gólszerző: Safranko (56.), ill. Tanase (6.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az álmosan kezdő Sepsi védelmét már a 6. percben lefutotta a góllövőlista élén álló Florin Tanase, aki az ötös bal sarkáról lőtt a hosszú sarokba. A Sepsi statikus, kemény focija csak az első félidő közepére tudta megfékezni a bukarestiek lendületét, ezt követően már a FCSB kapuja elé terelődött a játék. Catalin Golofca megpattanó átlövését furcsa mozdulattal, de hárítani tudta Andrei Vlad, Rachid Buhenna fejesénél viszont már a léc segítette ki a vendégek kapusát.

Szünet után még töredezettebb lett a játék, szinte félpercenként volt egy szabálytalanság. A Sepsi újabb léce már egyenlítést ért: szintén egy szöglet után Pavol Safranko saját kipattanóját fejelte előrevetődve a hálóba. A szentgyörgyiek fizikális focija ekkor már jobban működött, mint a FCSB egyéni képsségekre épülő támadásai, Adnan Aganovic, majd Eder González lövése is alig ment fölé, illetve mellé. A végén mindkét csapatnak volt meccslabdája: a bukaresti Ionut Pantirut az ötösön tudta szerelni Radoszlav Dimitrov, majd Safranko tört át a védők között, de a kapusba lőtt.

A Sepsi a pontfelezés után 23 ponttal kezdi meg a felsőházi rájátszást, amelyben az első hat helyezett újabb oda-vissza kört játszik egymás ellen. 1–1

Az élcsoport: 1. FCSB 65, 2. CFR 63, 3. Craiova 57, 4. Sepsi 45

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük olvasóink figyelmét, hamarosan jövünk az összefoglalóval!

94. perc: Vége.

90. perc: Három perc lesz a hosszabbítás.

90. perc: Csere: Bajrovic váltja Golofcát.

88. perc: Safranko egy remek csellel  helyzetbe került a tizenhatoson belül, kemény lövését Vlad másodjára fogta.

86. perc: Vina kapott sárgát, miután feltartotta Achahbart.

85. perc: Már éppen leírtuk volna, hogy nem nagyon forognak a kapuk veszélyben az elmúlt percekben, amikor egy jó keresztlabdával Pantiru léphetett ki a tizenhatoson belül, de hosszan vette át, így Jesús szögletre tudott menteni. 

78. perc: Előbb Eder kap sárgát miután elütötte Vinát, majd a reklamáló Leo Grozavu is kap egy sárgát a kispadnál.

77. perc: Kettős ccsere a vendégeknél: Octavian Popescu helyén Pantiru, Ovidiu Popescu helyén pedig Vina.

73. perc: Bal oldali hazai támadás végén a visszagurított labdát Eder lőtte kapura 18 méterről, a labda azonban a bal kapufa mellé pattogott.

70. perc: A csere cseréje: Achahbar váltotta Aganovicot.

67. perc: Ápolás mindkét oldalon: a hazaiaknál Dimitrov maradt lent, a másik oldalon pedig Sut – két egymástól független összecsapás után

66. perc: Tanase lépett be védője, Dimitrov elé, aki nagyot rúgott a csatár combjába, majd ordítva elterült a tizenhatoson belül. A játékvezető „megette”, és szabadrúgást adott kifelé...

65. perc: Radunovics jobbról ívelt a kapu elé, Jesús húzta le magabiztosan Tanase elől.

63. perc: Vasvari és Octavian Popescu is kapott egy sárga lapot 

61. perc: Formás hazai akció végén Aganovic lőtt 19 méterről fölé.

59. perc: Egy sorozatnak vége szakadt: az FCSB a legutóbbi hat mérkőzésén nem kapott gólt.

56. perc: Egyenlít a Sepsi! Petrila balról ívelt középre szögletből, Mitrea oxival kapura tette, a labda Safrankón megpattanva a lécet találta el, a visszapattanót pedig a szlovák csatár közelről a léc alá stukkolta, 1–1!

55. perc: Octavian Popescu a földön maradt, miután Aganovic véletlenül rálépett a lábfejére, ápolás

53. perc: Az FCSB letámadása után Octavian Popescu lőtt, de a blokkon erejét veszte könnyű zsákmány lett Fernández kapusnak.

50. perc: Bouhenna rúgott bele Tanasébe, aki nagyott ordítva hasalt el a tizenhatos jobb oldalánál. Sárga lap.

47. perc: Cretu tekerte középre jobbról a labdát, a berobbanó Oaida 6 méterről alig fejelt a kapu fölé.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés.

46. perc: Fofana és Nouvier helyett Eder és Petrila.

A második félidőre kettős cserét eszközölnek a hazaiak.

45+2. perc: Eseménytelenül lepörgött a két perc, szünet!

45. perc: Kettő perc lesz a ráadás.

43. perc: Olaru sem tudja folytatni, Nedelcu váltja.

41. perc: Nouvier kapja a meccs első sárgáját, Octavian Popescu lábára csúszott oda csúnyán.

40. perc: Olaru szorul ápolásra, ráesett a vállára.

37. perc: Octavian Popescu csúszott rá csúnyán Fofana lábára, ő is megúszta sárga nélkül. 

34. perc: Kapufa! Nouvier balról éleesen nyeste középre a labdát, Buennáról elfelejtkeztek a védők, üresen fejelhetett 6 méterről, a labda a lécen csattant!

32. perc: Fofana pillanatai: előbb összefejel Olaruval, majd fél perc múlva felrúgja Morutant. Megússza sárga nélkül.

29. perc: Fofana lövése az előtte lévő védőn erejét veszti, Vladnak így ez már nem okoz gondot.

27. perc: Szép hazai támadás végén Nouvier laposan, élesen középre lőtte a labdát, Vlad kivetődve szedte a fel a labdát Golofca elől.

24. perc: Golofca hozta fel a labdát, majd miután senki nem támadta, 20 méterről lőtt, a labda éppen Vlad kapus előtt pattant le, ami megzavarta őt és kissé sután ütött a labdába, ami fura ívelt leírva került szögletre végül. Abből meg nem lett gólveszély. 

21. perc: Stefanescu egy szép csel után beadás helyett inkább újra cselezni kezdett a tizenhatos bal oldalánál, így nem került a labda a kapu elé.

17. perc: Szöglet a Sepsinek: Nouvier tekeri be jobbról, rosszul.

13. perc: Miron sem tudja folytatni, Oaida váltja. Őt nem az ifiszabály miatt cserélték le, tényleg megsérült.

9. perc: Egy jobból érkező beadás után megint Tanase kerül helyzetbe: három védő gyűrűjében is lövéshez jut, 015 méterről a jobb felső sarok mellé lőtt.

8. perc: Bár a gól után még Miron maradt a földön a kezdőkörben, mégis a hazaiak cserélnek. A 17 éves Dragomir nem folytatja, Aganovic a helyén. Az ifiszabály kicselezése miatt történt a csere, nem sérülés miatt.

6. perc: Vezett az FCSB! Tanase 19. bajnoki gólját szerezte! Sut szöktette a védők mögé belépő Tanasét, aki az ötös bal sarkáig robogott, majd a kapus mellett a hossza alsóba pörgetett, 0–1!

4. perc: A hazaiak agresszív letámadással kezdenek, ami nem ízlik a vendégeknek, de helyzet nincs

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Casa 1. Liga, alapszakasz, 30., utolsó forduló:

Gólszerzők: Safranko (57.), illetve Tănase (6.).

Sepsi OSK: Fernandez – Dimitrov, Bouhenna, Mitrea, Ștefănescu – Vașvari, Fofana (Gonzalez, 46.), Nouvier (Petrila, 46.) – Dragomir (Aganovic, 8., Achahbar, 70.), Golofca (Bajrovic, 89.), Safranko. Edző: Leo Grozavu.

FCSB: Vlad – Crețu, Cristea, Miron (Oaidă, 14.), Radunovic – Ov. Popescu (Vînă, 77.), Șut, Olaru (Nedelcu, 43.) – Moruțan, Oct. Popescu (Panțîru, 77.), Tănase. Edző: Anton Petrea.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A mai napon ünnepli születésnapját csapatunk játékosa, Dumiter Ioan Andrei, akinek nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánunk! Isten éltessen sokáig!

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Szombaton, április 10-én, pályára lép második csapatunk is: a pontvadászat 15. fordulójában a Barcarozsnyói Olimpic Cetate otthonában játszik a Sepsi OSK II.

Olimpic Cetate - Sepsi OSK II
10.04.2021 - 17:00
15. forduló
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, jucând un sport şi iarbă

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Az alapszakasz utolsó fordulójához érkezett az 1. liga mezőnye, a Sepsi OSK szombaton, április 10-én, 19 órától az éllovas FCSB-t látja vendégül.

„Nagyon nehéz mérkőzésünk lesz a bajnoki címre törő FCSB ellen. Az előző mérkőzésen úgy éreztem, a játékosok hátradőltek, megelégedtek azzal, hogy felsőházba jutottunk. A playoffhely biztosítása alapvető cél volt ebben az idényben, azonban többet akarunk”, nyilatkozta újságíróknak Hadnagy Attila, a Sepsi OSK ügyvezető igazgatója. Hadnagy Attila reményét fejezte ki, hogy a labdarúgók összeszedik magukat. „Több ambícióval és megfelelő hozzáállással egy jobb eredmény elérésére törekszünk hazai pályán az alapszakasz utolsó fordulójában. Niczuly helyett ezúttal Fernández véd, viszont a spanyol is jó kapus, esélye van bizonyítani, mivel ebben az idényben kevesebb szerephez jutott. A vezetőség a játékosokat mindig motiválta, mindent megkaptak, amire szükségük volt. Fejben kell erősnek lenniük, magukat kell ösztönözniük, bár véleményem szerint, amikor egy játékos az FCSB ellen játszhat, már önmagában az is komoly motiváció kellene hogy legyen”, emelte ki a klubigazgató.

A mérkőzést élőben közvetíti a LOOK Sport, DIGI Sport és a TELEKOM Sport.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text

SEPSI OSK

sepsiosk club logo