FC VIITORUL CONSTANȚA 3 - 1 SEPSI OSK

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Megtörte a gólcsendet, mégis kikapott a Sepsi OSK

Hat mérkőzés és közel két hónap után megtörte gólképtelenségi sorozatát a Sepsi OSK az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának 8. körében, azonban a tartalékos FC Viitorul hazai környezetben 3–1 arányban legyőzte a február óta nyeretlen sepsiszentgyörgyi csapatot.

Gheorghe Hagi vezetőedző az Astra és a Craiova elleni bajnoki mérkőzésre, valamint a kupadöntőre készülve a csapat alapembereinek nagy részét nem is nevezte a szombati találkozóra, ám a néhány napja megbízott Marin Barbu sem számíthatott sérülés miatt több játékosára. Az első félidőben a házigazdák mezőnyfölényben játszottak, többnyire beszorították a védekezésre koncentráló háromszéki csapatot, viszont egyetlen igazán veszélyes helyzetet hoztak össze, a 8. percben Andreas Calcan közeli próbálkozása a kapu felett szállt el. A lassú támadójátékkal előrukkoló Sepsi OSK nem okozott gondot a szervezetten védekező tengerparti együttesnek, hiszen a piros-fehérek az első játékrészben csak egy kapu területére tartó lövést jegyeztek, Aljakszandr Karnyicki távoli lövését Tordai Árpád könnyedén védte.

A szünet után a csapatok magasabb fokozatra kapcsoltak, a Sepsi OSK játéka is gyorsabbá vált, ezzel pedig meglepte ellenfelét. Gabriel de Moura távoli lövése még nem jelentett gondot az FC Viitorul fiatal hálóőrének, viszont a 49. percben már tehetetlen volt. Omar Khamis bal oldali beadását Dylan Flores fejelte volna kapura, azonban rossz ütemben ugrott fel, a labdát pedig maga mögé továbbította, így az érkező Yasin Hamed közelről a hálóba lőtt (0–1). A hátrányba kerülő házigazdák hamar kiegyenlítettek, az 51. percben Calcan egy csellel Sebastian Rudol és Ousmane Viera mellett is elhúzott, majd a bal alsóba gurított (1–1). Ezt követően George Ganea többször is helyzetbe került, de Viera kétszer is megakadályozta a gólszerzésben, majd a bal alsó sarokra tartó lövésénél Fejér Béla hárított. Gheorghe Hagi csapata a 68. percben egy labdaszerzés után indíthatott ellentámadást, Calcan könnyedén elment Rudol mellett, lövése pedig a jobb oldali és a felső lécet is súrolva vágódott a hálóba (2–1).

2019 majus 4 FC VIITORUL 3 1 SEPSI OSK

A szentgyörgyi védelem eddig sem állt a helyzet magaslatán, majd a 74. percben is hatalmasat hibázott egy bal oldali beadásnál. A csereként pályára lépő Florin Ștefan a labda mellé fejelt, így Eric de Oliveira Fejér mellett könnyedén a hálóba passzolhatott (3–1). A hajrában Rivaldinho is lehetőséget kapott, a 84. percben a brazil támadót Fejér elkaszálta a büntetőterületen belül, így a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőrúgást a csereként beálló Alexi Pitu végezhette el, viszont erőtlen lövését a háromszéki kapus könnyedén hárította. A Sepsi OSK sorozatban ötödször maradt alul, valamint az őszi idegenbeli győzelem és két gól nélküli döntetlen után az idényben először kapott ki a tengerparti csapattól.

Labdarúgó I. liga, felsőházi rájátszás, 8. forduló: FC Viitorul–Sepsi OSK 3–1 (0–0).

Ovidiu, Gheorghe Hagi Akadémia, mintegy 1500 néző. Vezette: Marian Barbu (Fogaras). Viitorul: Tordai – Kuipers, Iacob, Artean, Boboc – Casap (Tîrcoveanu, 13.), Achim, Ciobanu – Ganea (Rivaldinho, 73.), Calcan (Pitu, 73.), Eric. Vezetőedző: Gheorghe Hagi. Sepsi OSK: Fejér – De Moura, Viera, Rudol, Khamis (Ștefan, 70.) – Velev, Karnyicki – Tandia, Vașvari (Nouvier, 62.), Hamed – Flores (Mensah, 67.). Vezetőedző: Marin Barbu. Gólszerzők: Calcan (51., 68., Eric 74., illetve Hamed 49.).

 

SEPSI OSK