Román Kupa, döntő: Sepsi OSK-Kolozsvári U

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Holnap, május 24-én, 20.30-tól rendezik a labdarúgó Román Kupa döntőjét, amelyen összecsap a címvédő Sepsi OSK és a Kolozsvári Universitatea. A várhatóan telt ház előtt zajló finálét Cătălin Popa vezeti, a partjelzők Daniel Mitruți és Bogdan Gheorghe lesznek, míg a VAR-szobából Kovács István és Andrei Chivulete segíti a játékvezetőt.

Cristiano Bergodi vezetőedző: „Készen állunk a döntőre, a Kolozsvári CFR elleni bajnoki mérkőzés remek teszt volt. Nagyszebenben kemény találkozóra számítunk, ahol egy olyan csapattal küzdünk, amely az alsóházi rájátszásban szerepelt. Egy döntőről van szó, nem szabad alábecsülni egyetlen együttest sem csak azért, mert a playoutban szerepel. Ha így tennénk, az hatalmas hiba lenne, játszanunk kell, komolyan és szerényen. Azt gondolom, mindkét félnek ugyanannyi esélye van nyerni”.

A Sepsi OSK négy év alatt harmadszor játszik kupadöntőt, először 2020-ban jutottunk fináléba, amelyet elvesztettünk az Ilie Oană Stadionban az FCSB ellen (0–1). A piros-fehérek tavaly a Giulești Stadionban emelhették magasba a serleget, miután a döntőben Marius Ștefănescu duplájának köszönhetően diadalmaskodtunk az FC Voluntari felett (2–1).

Fotó: Tókos Csaba

SEPSI OSK