Az utolsó pillanatban mentett pontot a Sepsi OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a Sepsi OSK nem bírt a sereghajtó FC Voluntari csapatával, sőt, a háromszéki csapat Ibrahima Tandia ráadásban szerzett góljával kerülte el a vereséget. A szentgyörgyi együttes az idényben először kapott gólt és veszített pontokat hazai pályán.

A Sepsi OSK egy győzelem esetén legalább két napig az élre ugrott volna, azonban a még nyeretlen FC Voluntari ellen nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy azt Eugen Neagoe csapata és a piros-fehérek szurkolótábora szerette volna. A házigazdák az első félidőben ötlettelen támadójátékkal rukkoltak elő, így Ibrahima Tandia lövését leszámítva egyszer sem tudtak komolyabb gólhelyzetet kidolgozni, azonban az Ilfov megyei ellenfelük többször is veszélyeztetett, majd a 28. percben Geoffrey Malfleury megszerezte a vezetést, miután Abdelhak Belahmeur kiválóan passzolt a védők közül jó ütemben kilépő francia csatár elé, aki Niczuly Roland mellett a bal felsőbe emelt.

A piros-fehér mezesek a második félidőben is többet hibáztak, az FC Voluntari pedig az eladott labdákat kihasználva ellentámadásokat indíthatott, viszont a háromszéki csapat védelme hatástalanította ezeket a próbálkozásokat. A Sepsi OSK egyenlíthetett volna, ám az 55. percben Cosmin Vâtcă védte Fülöp István szabadrúgását, majd nem sokkal később Marko Simonovski megpattanó fejesét is kihalászta a gólvonal közeléből. Ezt követően ismét Malfleury okozott gondot a szentgyörgyi védelemnek, azonban a születésnapos Niczuly bravúrral hárított, akárcsak a 88. percben Richard Gadze lövésénél. A vendégek időhúzással is próbálkoztak, ám a mérkőzés utolsó lövésénél már tehetetlenek voltak, a tizenhatos vonal környékén senki sem tudott felszabadítani, a labdára pedig Tandia csapott le, aki kapásból a jobb felső sarokba vágta, így pontot mentett a piros-fehér mezeseknek.

Mestermérleg

Dinu Todoran: „Úgy gondolom, jó mérkőzést játszottunk egy nagyon jó csapattal, amelynek tapasztalattal rendelkező, kiváló trénere van. Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben jól játszottunk, azonban a második játékrészben voltak pillanatok, amikor fölénk kerekedtek, de közel álltunk a második gólunk megszerzéséhez. Ez sajnos nem sikerült, az ellenfelünk pedig az utolsó lehetőségnél egyenlített. A folytatásban többet kell dolgoznunk ahhoz, hogy végre győzni tudjunk. Ha valaki a mérkőzés kezdetén azt mondja, hogy döntetlennel zárul a mérkőzés, elégedett lettem volna, hiszen egy nagyon jól megszervezett csapattal játszottunk. Végig vezettünk, és az utolsó pillanatban csak egy ponttal maradtunk, így érthető, hogy csalódott vagyok.”

Eugen Neagoe: „Talán ez volt az eddig leggyengébb mérkőzésünk hazai pályán, azt hiszem, az első fordulóban játszottunk ekképpen. Az ellenfelünk több gólszerzési lehetőséget kidolgozott, én pedig felhívtam a játékosok figyelmét napokkal korábban, hogy nehéz mérkőzésre számíthatnak. A Voluntari az Astra és a Jászvásár ellen is jól játszott, nem tévesztettek meg az eddig elért eredményeink, értékes játékosaik vannak. Úgy gondolom, a labdarúgók a kelleténél nyugodtabban és túl nagy önbizalommal léptek pályára, azt hitték, hogy erőkifejtés nélkül nyerhetünk. Jó, hogy nem veszítettünk, szereztünk egy pontot, így felléptünk a második helyre. Nem vagyok elégedett, gyenge meccset hoztunk össze, de nem vagyok csalódott, mert továbbra is a legjobb védelmünk van a bajnokságban.”

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 9. forduló: Sepsi OSK–FC Voluntari 1–1 (0–1).

Sepsiszentgyörgy, MSC Stadion, mintegy 3000 néző. Vezette: George Cătălin Găman (Craiova).

Sepsi OSK: Niczuly–De Moura, Viera, Jovanović, Sato–Vașvari, Velev (Mensah, 72.)–Drăghici (Hamed, 59.), Fülöp, Nouvier (Simonovski, 46.)–Tandia. Vezetőedző: Eugen Neagoe.

Voluntari: Vâtcă–Ricardinho, Balaur, Zgrablić, Vlad–Răuță, Laidouni– heorghe, Belahmeur (Sesar, 90 + 4.), Căpățână (Ciucur, 81.)–Malfleury (Gadze, 75.). Vezetőedző: Dinu Todoran.

Gólszerzők: Tandia (90 + 6.), illetve Malfleury (28.).

Sárga lap: Velev (22.), Tandia (42.), Fülöp (87.), illetve Ricardinho (30.), Căpățână (48.), Vlad (65.), Laidouni (90+4.), Vâtcă (90 + 5.).

Miska Brigitta (Háromszék)

SEPSI OSK