11. forduló SEPSI OSK 7 - 0 FC BOTOŞANI

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Klubrekordot érő kiütéses győzelem: hét Sepsi-gól a Botosaninak

A román élvonal 11. fordulójában a Sepsi OSK 7–0-ra legyőzte a Botosanit hazai pályán, amivel mindkét csapat klubrekordot ért el: az első osztályban a Sepsi fennállása legnagyobb különbségű győzelmét aratta, a Botosani meg legnagyobb különbségű élvonalbeli vereségét szenvedte el.

ROMÁN LIGA 1
11. FORDULÓ
SEPSI OSK–BOTOSANI 7–0 (2–0)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna. 3200 néző. Vezette: Iulian Calin
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Ciobotariu, Dumitrescu – Jonathan Rodríguez, Paun (Francisco Júnior, 74.) – Golofca (Barbut, 74.), Aganovic (Matei, 66.), I. Gheorghe (Achahbar 74.) – Rondón (Tudorie, 66.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi 
FC Botosani: Pap – Sno, V. Dican, Tiganasu, Dragu (Patache, 58.) – Y. Sylla, Mussis (Ivanov, a szünetben), Perianu Tircoveanu, a szünetben) – Sahaf, Camara (M. A. Roman, a szünetben), Mailat (M. Roman, a szünetben). Vezetőedző: Mihai Teja
Gólszerző: Rondón (24., 45+1.), Gheorghe (65.), Golofca (71.), Achahbar (75.), Tudorie (83., 90+1.)
Kiállítva: Sno (48.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A román élvonal idei idényének legnagyobb különbségű győzelmét aratta szombat este a Sepsi OSK, amely a FC Botosani-nak rúgott hetessel saját, áprilisban elért klubrekordját (6–0 az Academica Clinceni ellen) is megdöntötte.

Darálós focival indult a mérkőzés, tíz percet kellett várni az első lövésre (Sebastian Mailat küldte a szentgyörgyi kapu fölé), de aztán a Sepsi egyre gyakrabban jutott be a vendégek tizenhatosára. Denis Ciobotariu feldöntéséért még nem járt büntető, Catalin Golofca lerúgásáért viszont már igen, azonban Eduard Pap kapus megfogta Mario Rondón erőtlenül a jobb alsó sarokra lőtt labdáját. A következő percben már Niczuly Rolandnak is védenie kellett Victor Dican gyepen is megpattanó átlövését, válaszul Ion Gheorghe lőtt balról kevéssel a hosszú sarok mellé.

Rondónnak végül alig hat perc kellett, hogy feledtesse a kihagyott tizenegyest, Jonathan Rodríguez labdaszerzése és Adnan Aganovic indítása után a venezuelai veterán 15 méterről lőtt a hálóba – 30. találatát jegyezve századik román bajnokiján. A mérkőzést hét védőspecialista mezőnyjátékossal kezdő Botosani erejéből hátrányban is csak átlövésekre futotta, a Sepsi viszont megnyomta a félidő végét: Golofca takarásból kapura küldött labdáját még kiütötte Pap, ám Gheorghe szöglete után Rondón fejjel szerezte meg második gólját.

Mihai Teja, a Botosani edzője négyet is cserélt szünetben, de bármilyen új terve is volt a második félidőre, azt Shaquill Sno egyből felborította: az Andres Dumitrescut letaroló jobbhátvéd piros lapja végleg eldöntötte a mérkőzést. A Sepsinek még egy újabb kihagyott büntető is befért, ám a kapust csípőn lövő Gheorghe a lécről visszapattanó labdát már belőtte, majd a szentgyörgyi cserék villanásai következtek: Alexandru Tudorie leheletfinom gólpasszt adott a kapásból betaláló Golofcának, Anass Achahbar pedig 20 másodperccel a beállása után takarásból a rövid alsó sarokba lőtt – itt a vele együtt beállt Cristi Barbut adta első labdaérintésből a gólpasszt.

A Sepsi pedig ekkor sem állt le, Barbut a vendégkapus erőtlen passzát elcsípve egyből visszaindította Tudoriét, aki a bal alsóba lőtt, majd a végén egy Cosmin Matei–Achahbar kombináció végén szintén a cserecenter vágta az üres kapuba a történelmi hetediket.

Tökéletes jubileumi gálameccs jött össze a Sepsiben a 150. bajnoki mérkőzését játszó Niczuly Rolandnak és a századszor pályára lépő Radoszlav Dimitrovnak…

https://www.nemzetisport.hu/

SEPSI OSK