Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
A román SuperLiga 12. fordulójában az eddig veretlen Hermannstadt 2–1-re kikapott a Sepsi OSK-tól.
 

Fotó: Máté Bence

ROMÁN SUPERLIGA
12. FORDULÓ
FC Hermannstadt–Sepsi OSK 1–2 (1–0)
Medgyes,
Gaz Metan-stadion, 700 néző. V: R. Petrescu
Hermannstadt:
Mutiu – Butean, Bejan, Stoica, Oprut – Mino, Biceanu (Rauta, 72.) – Balaure (Buhacianu, 84.), Alhassan (P. Petrescu, 72.), Oroian (C. Popescu, 72.) – Paraschiv ( M. Babic, 84.). Vezetőedző: Marius Maldarasanu
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, D. Ciobotariu, Ninaj, Dumitrescu – Jonathan Rodríguez (Matei, a szünetben), Paun – Golofca (Stefanescu, a szünetben), Aganovic, I. Gheorghe (Varga R., 56.) – M. Rondón (Tudorie, a szünetben). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: Paraschiv (37.), ill. D. Ciobotariu (75.), Safranko (88.)

Sokkal erősebb kispadjának köszönhetően fordított az FC Hermannstadt ellen a Sepsi OSK, elvéve ezzel az újonc nagyszebeni csapat veretlenségét. Az első szentgyörgyi gólban a román SuperLigában most bemutatkozó Varga Roland is szerepet játszott.   

A medgyesi találkozó zuhogó esőben kezdődött, és mivel szombat este ugyanezen a pályán, hasonló időjárásban játszott a CFR és a Petrolul, a vizes, feltúrt gyep mindkét csapatnak kemény ellenfele, volt. A Sepsi agresszív letámadása az első percekben még a nagyszebeni térfélen tartotta a játékot, de mivel labdaszerzésben a hazaiak középpályásai is jeleskedtek, a helyzetekig már nem jutottak el a szentgyörgyiek.

Egy-egy blokkolt lövés mindkét oldalon volt az első húsz perc mérlege, aztán egyre inkább a Sepsi kapuja felé tolódott a kemény belépőkben is bővelkedő játék. Raul Oprut és Silviu Balaure élesen belőtt labdái mentek el Niczuly Roland kapuja előtt, utóbbinál a kapufát is érintette a labda. 

Félóra eső után a nap is kisütött Medgyesen, és szinte ugyanekkor Daniel Paraschiv is egy kis fényt csempészett az addigi szürke mérkőzésbe: két csellel tört be a szentgyörgyi tizenhatosba és a védők gyűrűjéből is hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba. A Sepsi nem tudott reagálni, és a félidő végén Baba Alhassan lapos lövésében a kétgólos hazai előny is benne volt, Niczuly azonban vetődve hárított.

A Sepsi edzője, Cristiano Bergodi három friss támadót is becserélt szünetben, majd az 56. percben Varga Rolandot is pályára küldte. A magyar válogatott játékosa első labdaérintéséből veszélyes szabadrúgást küldött a szebeni kapura, amelyet kiütött Vlad Mutiu, de kipattanó labdára érkező Adnan Aganovic nem találta el az üres kaput. A Sepsi ekkor teljesen beszorította a hazaiakat, Cosmin Matei lövését lábbal védte Mutiu, ám az utolsó negyedórában a szentgyörgyi szögletek meghozták a fordítást.

Előbb az ötösön belül lepattanó labdát Varga kotorta Denis Ciobotariu elé, akinek a szebeni jobbhátvéd, Mihai Butean is besegített az egyenlítésben, majd a Sepsi utolsó cseréje, Pavol Safranko első labdaérintéséből győztes gólt fejelt. A kettő között Vargának volt egy alig mellé szálló, majd egy kapus által védett átlövése, így győztes meccsen mutatkozhatott be új csapatában, amely zsinórban harmadik győzelmével feljött a táblázat ötödik helyére.      


PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc Matei löki Rautát, 11-es? Nem, csak szöglet, jelzi a VAR.

90. perc Három perc a ráadás.

Bitang erős kispadja van a Sepsinek – jegyzi meg a helyszíni tudósítónk.

86. PERC ÉS ITT IS A GÓL! Stefanescu jobb oldali, ballábas kornerét a rövid oldali ötössarokról a Minót megelőző PAVOL SAFRANKO a rövid sarokba fejeli. Félmagasan: 1–2!

84. perc Aganovic helyett Pavol Safranko, nyerni akar a Sepsi!

83. perc Dimitrov rosszul lép, ápolás.

83. perc Kimarad, Varga jobbal 16-ról a kapus ölébe lövi jobbal középről Stefanescu passzát.

Fotó: Máté Bence


80. perc Ninaj ment nagyot az ötös bal sarka és a betörő Petrescu előtt. Szöglet. Petrescu beadását kifejeli a védők, ismétlés, ez meg a kapusé.

78. perc
Varga jobbal nem sokkal emel 22-ről a bal alsó mellé! A kapus csak lesett...

A bekk első gólja a Sepsiben, a 10. meccsén. Apja a neves Liviu, 32-szeres válogatott bekk, a Standard Liege és az Antwerpen légiósa, játszott az 1998-as vébén és a 2000-es Eb-n is.

75. PERC MICSODA GÓL! EGYENLŐ! Matei ballábas, jobb oldali szöglete után nagy kavarodás az ötösön, Varga estében közére sodorja a labdát, Butean szintén estében DENIS CIOBOTARIURA rúgja a labdát, az onnan a jobb alsóba csorog. 1–1!

73. perc Varga passzát Matei kapura teszi 12-ről, de figyel a kapus.

71. perc ELKÉPESZTŐ, Varga jobb oldali szögletét a jobb, azaz a túlsó alsó elé fejeli Aganovic, Ninaj jobbal lőne, de visszahúzza a lábát, mert eléesik Dumitrescu... akit aztán ápolni kell.

A 19-szeres elefántcsontparti válogatott védőt, Ousmane Vierát 2019-ben engedte el a Sepsi a hermannstadthoz, két évre rá visszavonult.

70. perc Matei jobb oldali beadását rosszul éri el középen Tudorie, oda a helyzet.

Fotó: Máté Bence


66. perc Aganovic beadása után Tudorie ballal 15-ről egy védőbe lő, középről.

65. perc Stefanescu passzát Dimitrov a bal alsóba rúgná kissé jobbról, 18-ról, de odaér a kapus, Mutiu, majd Stefanescu áll elő egy pocsék lövéssel, a hazai közönség nagy örömére.

Goran Karanovicot két éve ingyen engedte el a Sepsi az FCH-hoz, de onnan hamar elengedték, ingyen, a SC YF Juventushoz, de most nincs csapata 34 éves svájci éknek.

61. perc Baba Alhassannak sárga lap, visszahúzta Stefanescut. Alhassan sárgája a kommentátor szerint a sípszó utáni labdaelrúgásért volt – jelentik.

58. perc KIMARAD, a hazai kapus kiejt a bal sarok előtt egy 20 méteres Varga-szabadrúgást, Aganovic jobbal a bal sarok mellé emel az ötös jobb sarkáról, a kivetődő kapus fölött... Ilyen nincs!

57. perc Mihai Buteannak is sárga lap, a meginduló Dimitrovot bukfenceztette meg.

56. perc Ion Gheorghe helyett Varga Roland a pályán. Debütáns.

55. perc Mino belerúg Marius Stefanescu talpába, 11-es helyett sárga lapa Sepsi játékosának...

53. perc Braniszlav Ninaj kap sárga lapot Paraschiv felrúgásáért.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Tripla csere a Sepsinél, Rodríguezt Cosmin Matei, Golofcát Marius Stefanescu, Rondónt Alexandru Tudorie váltja.

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Majdnem változott a helyzet, jobbal Alhassan kapura lő a 16-os jobb sarkáról, de vetődve véd a jobb alsó előtt Niczuly.

Paraschiv a házi gólkirály, Alhassannal holtversenyben.

Az FCH csak egy meccsén nem szerzett gólt ebben az idényben... de akkor sem kapott ki.

40. perc Most a rövid sarok elől jobbal a léc fölé emeli, két lépésről a felfutó jobbhátvéd, Butean beadását.

Paraschiv már tavasszal is a Szebennél volt, kölcsönben – pontosítanak. A CFR-nél egy percet sem játszott.

Paraschive a nyáron érkezett a CFR-től, ingyen, 11 meccsen 6 gólt lőtt, és adott egy gólpasszt. Az FCH Rondónja...

38. perc Jonathan Rodríguez újabb becsúszása már sárga lapot ér. A gólszerző háta fáj...

. EZ IGEN, DANIEL PARASCHIV két finom csel után 16-ról, ballal irgalmatlan nagy gólt lő a bal felső sarokba! Négy sepsis közül: 1–0!

36. perc Ninaj középre vágja ki Oroian bal oldali beadását, de kisegíti a közbelépő Oroian, mert jobbal 14-ről már lőtt volna Paraschiv.

Jobban van a védő.

33. perc Florin Bejan fejen ollózza a 16-oson véletlenül Dimitrovot, ápolás és sárga lap.

30. perc Mario Rondón gáncsolja Balaurét, sárga lap.

29. perc Golofca cselsorozatba kezd, a 16-oson megállítja azonban Stoica.

26. perc Rodríguez életveszélyes becsúszása... megússza a piros lapot.

25. perc Hazai helyzet, Balauare ballal kapura lő az ötös bal sarka elől, vetődve véd Niczuly, jobbról jobbal éles szögből kapura lő az akciót indító Alhassan, ezt meg a kapus bal lábbal (!) kirúgja a gólvonalról.

21. perc Alhassan blokkolja az ötös előtt Rondón kissé jobbról jövő, jobblábas, 13 méteres lövését. Mutiu kapus ölébe pottyan a labda.

18. perc A japán Mino nagyot rúg a dél-amerikai Rondónba. Rondón: 16 meccs a Sepsiben, 6 góllal és 0 gólpasszal.

15. perc Alhassan lövését blokkolja a 16-oson Ciobotariu, majd Aganovicot kell ápolni, rosszul esett egy ütközés után.

13. perc Hopp, Golofca szépen megy el a jobb szélen, a jobblábas beadást azonban ölbe kapja a kapus Rondón elől.

9. perc Golofca ballal a jobb felső mellé lő, kissé jobbról, 21 méterről.

Egy kis örökmérleg: 8 meccs, 2-2 sikerrel, 11, ill. 12 rúgott góllal.

6. perc Bejan ellöki Aganovicot, akit majdnem fejen rúg így Balaure.

5. perc Rondón jobb oldali beadása nem az igazi.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Ugyanúgy a kezdéskor kezd zuhogni az eső mint a tegnap esti CFR-Petrolul meccsen – jelentik a helyszínről.

A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek tiszta zöldben.

A Sepsi OSK a tabella 7. helyéről, 16 ponttal várja a küzdelmet, ellenfele a 3. helyről, 22 ponttal.

A román élvonal meglepetéscsapatához, az újoncként tíz mérkőzés után is veretlen FC Hermannstadthoz látogat a Sepsi OSK. A nagyszebeni stadion átépítése miatt a mérkőzést Medgyesen rendezik, ahol szombat este, zuhogó esőben játszott a bajnok CFR és a Petrolul Ploiesti, így a pálya minősége sok kívánnivaló hagy maga után.

„Úgy érzem, szeretni fogom a Sepsi OSK labdát megbecsülő, sokat járató játékát, de természetesen nem az én dolgom a csapat taktikájának alakítása, én majd igyekszem azt a feladatot ellátni, amit Bergodi mester rám bízik.”

A csapatba kerülési esélyeit amúgy roppant „szikáran” kezeli: szüksége van még némi időre, míg megfelelő erőállapotba kerül, de a megkapja a lehetőséget, mindent megtesz, hogy hosszú távon éljen vele.

„Nagyon tetszett, amit láttam, még akkor is, mindenki tisztában van vele, hogy egy kivételesen sikeres meccsről beszélhetünk – mondta a 24 válogatottságát az FTC színeiben elérő csatár. Természetesen nem hagyhatta ki a Tamás Márk irányába tett utalást sem. – Amúgy én is játszottam már 7–0-s meccsen, úgy emlékszem, Márk akkor az ellenfél csapatában futballozott.”

Varga Roland a Sepsi OSK történetének legnagyobb arányú győzelme, a Botosani elleni 7–0 napján érkezett Háromszékre, így euforikus hangulatba csöppent.

„A nyár folyamán igyekeztem maximális erőbevetéssel végezni a dolgomat, de azért az ilyen helyzet mégsem az igazi, hiszen a csak a játék során kialakuló élességre egyszerűen nem tehettem szert – mondta. – Épp egy másik külföldi szerződési ajánlatról derült ki, hogy nem az igazi, amikor megkerestek a Sepsitől. Tudtam róluk, hogy két kupát is nyertek az elmúlt szezonban, és nagyon szimpatikus volt a Hadnagy Attila által felvázolt továbblépési terv is. Hamar megegyeztünk, szeptember 2-a óta itt edzem, úgy érzem, felkészülésben is sikerült utolérnem magam és a csapatot, és már nagyon várom, hogy ezt a pályán is megmutathassam.”

A két futballista külön utakon érkezett az elmúlt romániai futballidény kétszeres kupagyőzteséhez, annyi azonban közös kettejük nyarában, hogy mindketten csapat nélkül próbáltak edzésben maradni, miközben a játékosügynökök ajánlatára vártak. Az egyszeres válogatott Tamás Márk két wroclawi év után Miskolcon edzett két és fél hónapon át, és azt mondja, nem tud elég hálás lenni a Diósgyőrnek, hogy befogadták őt. Persze nem minden előzmény nélkül, hiszen a Slaskhoz való szerződése előtt Tamás öt éven át futballozott a piros-fehér csapatban.

„Miután »eladtuk« csapatkapitányunkat, Bogdan Mitreát, sürgősen szükségünk volt egy ballábas középső védőre, ugyanakkor szélsők tekintetében is bajban voltunk, Varga Ronaldnak pedig már semmit sem kell bizonyítania. Legfeljebb azt, hogy a Sepsi OSK-nak is meghatározó játékosává tud válni. Ebben bízunk, illetve biztosak vagyunk benne” – mondta a klubvezető.

Két, külföldi ajánlatra váró futballistát sikerült „levadásznia” az elmúlt időszakban Hadnagy Attilának, a Sepsi OSK sportigazgatójának.

Két többszörös magyar válogatott játékos erősíti néhány hete a Sepsi OSK együttesét. Tamás Márk és Varga Roland érkezése elvileg független egymástól, de aligha hatott „lebeszélően” a hír Vargára, hogy a középhátvéddel együtt próbálhatja ki a székelyföldi életet és a román labdarúgást.

 
 

 

 

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

SUPERLIGA - 12. FORDULÓ
Medgyes,
Gaz Metan-stadion

FC Hermannstadt: Muțiu – Butean, Bejan, Stoica, Opruț – Mino, Biceanu (Răuță, 72.) – Balaure (Buhăcianu, 84.), Alhassan (P. Petrescu, 72.), Oroian (C. Popescu, 72.) – Paraschiv ( M. Babic, 84.). Vezetőedző: Marius Măldărășanu
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, D. Ciobotariu, Ninaj, Dumitrescu – Jonathan Rodríguez (Matei, a szünetben), Păun – Golofca (Ștefănescu, a szünetben), Aganovic, I. Gheorghe (Varga R., 56.) – M. Rondón (Tudorie, a szünetben). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: Paraschiv (37.), ill. D. Ciobotariu (75.), Safranko (88.)

 

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Sepsi OSK vasárnap, október 2-án, az élvonalbeli bajnokság 12. fordulójában, 13 órától a medgyesi Gázmetán Stadionban a Nagyszebeni Hermannstadt vendégeként játszik.

A Sepsi OSK a tabella 7. helyéről, 16 ponttal várja a küzdelmet, ellenfelünk a 3. helyről, 22 ponttal.

A két csapat korábban nyolcszor találkozott az élvonalbeli bajnokságban, az FC Hermannstadt kétszer örülhetett, négyszer döntetlen született és kétszer a Sepsi OSK nyert.

A találkozót a PRIMA Sport, DIGI Sport és az ORANGE Sport élőben közvetíti.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A Román Labdarúgó-szövetség bukaresti székházában kisorsolták az új formátumú Román Kupa csoportkörét. A címvédő Sepsi OSK az A csoportba került.

Az első fordulót október 18–20., a másodikat november 8–10., míg a harmadikat december 6–8. között rendezik, a csoportok első két helyezettje a negyeddöntőbe jut, a csoportgyőztesek játszanak hazai pályán a legjobb nyolc között.

 ➡️A Csoport: Sepsi OSK, FC Voluntari, U Craiova 1948, Petrolul Ploiești, Dinamo, Unirea Slobozia
Program Sepsi OSK:
1️⃣Petrolul- Sepsi OSK (10.10 -10.20)
2️⃣Dinamo-Sepsi OSK ( 11.08-11.10)
3️⃣Sepsi OSK - FC Voluntari (12.06- 12.08)
 
➡️B Csoport: FCSB, FC Botoșani, Mioveni, UTA Arad, Oțelul Galați, Gloria Buzău
➡️C Csoport: Kolozsvári CFR, Farul, Rapid, Kolozsvári U, Dumbrăvița, Alexandria
➡️D Csoport / Grupa D: Universitatea Craiova, FC Argeș, Chindia, Hermannstadt, Ocna Mureș, Minaur Baia Mare

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Újabb jó hírrel szolgálunk a szurkolóknak: forgalomba kerül a Sepsi OSK történelmének első Szurkolói Kártyája!
Célja az összetartozás erősítése és a jegyvásárlás folyamatának egyszerűsítése.
➡ A Szurkolói Kártya birtokosa a kártya vonalkódjának leolvasásával jogosult a Sepsi OSK szervezésében megrendezésre kerülő valamennyi labdarúgó mérkőzésre jegyet ELŐVÉTELBEN váltani.
➡ A Szurkolói Kártya birtokosa online felületen is vásárolhat elővételben belépőt. Ez esetben a kártyán lévő 10 karakterből álló kódot kell majd használni.
🛒A Szurkolói Kártya kiváltása egy egyszeri költséggel jár: 10 Ron.
➡ Egy mérkőzésre egy klubkártyával csak 2 jegyet lehet vásárolni, úgy a jegypénztárnál, mint online rendszerben.
❗FIGYELEM! A kártya nélkül kizárólag csak a mérkőzések napján lehet belépőket vásárolni.
🎫A Szurkolói Kártya a Sepsi OSK Aréna jegypénztárában vehető át.
⏰Program:
Szerda, Csütörtök: 09.00-11.00, 16.00-18.00

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A labdarúgó Szuperliga tizenegyedik játéknapján a Sepsi OSK eddigi legnagyobb különbségű, 7–0-s győzelmét aratta az FC Botoșani együttes ellen és három játékosunk is bekerült a forduló csapatába.

A Hivatásos Labdarúgóliga (LPF):

Anass Achahbar - egy gólt szerzett és kiosztott egy gólpasszt, fontos szerepet vállalt a végén mutatott gólzáporban.

Mario Rondón – két gólt is szerzett. Ez volt a csatár 100. mérkőzése a román bajnokságban.

Alexandru Tudorie - annak ellenére, hogy csak 23 percet játszott, kétszer is eredményes volt, valamint kiosztott egy látványos gólpasszt.

SEPSI OSK