Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
A Sepsi OSK csütörtökön, január 26-án indítja a jegyértékesítést a FCU 1948 Craiova (29.01.2023 -16.00) elleni mérkőzésre.
A mérkőzést megelőző napokon kizárólag csak a Szurkolói Kártyával rendelkezők vásárolhatnak jegyet. Egy kártyával csak 2 jegyet lehet vásárolni, úgy a jegypénztárnál, mint online rendszerben.
➡Jegyek válthatók a Sepsi OSK Aréna jegyirodájában.
Program:
Csütörtök: 16.00-19.00
Péntek:16:00-19:00
Szombat: 10:00-13:00
Vasárnap: 13.00-16.00
➡ Csütörtök 16 órától online is lehet belépőket vásárolni, a www.eventim.ro honlapon.
JEGYÁRAK:
20 Ron ➡️ A, B, C, D, M, N, O, P szektorok
30 Ron ➡️ E, F, G, H, I, J
40 Ron ➡️ X, Y
100 Ron ➡️ VIP
500 Ron ➡️ Skybox
12 éves korig a gyerekek 50 százalékos árkedvezményben részesülnek, a VIP szektor kivételével.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Boros Miklós, Varga Balázs -Nemzeti Sport

A téli szünet után a hatodik helyen álló Sepsi OSK 3–0-s vereséget szenvedett a negyedik helyezett Rapid Bucuresti otthonában a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Superliga) 22. fordulójában.

Dugandzic három góljával már az első félidőben 3–0-ra vezetett a Rapid a Sepsi ellen (Fotó: facebook.com/Rapid Bucuresti)

ROMÁN SUPERLIGA
22. FORDULÓ
RAPID BUCURESTI–SEPSI OSK 3–0 (3–0)
Bukarest, Rapid-Giulesti Stadion, 12 000 néző. Vezette: Fesnic
RAPID: Moldovan – Onea, Sapunaru, Iacob, Junior Morais – Käit, Albu – Emmers, Ionita (Costache, 60.), Panoiu (Sefer, 81.) – Dugandzic (Luckassen, 66.). Vezetőedző: Adrian Mutu
SEPSI:
Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Tamás M., Ispas (Dumitrescu, a szünetben) – J. Rodriguez (I. Gheorghe, a szünetben), Paun (Balasa, 83.) – Stefanescu, Matei (Achahbar, 62.), Rondón (Safranko, a szünetben) – Tudorie. Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: Dugandzic (5., 13., 19. – a harmadikat 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

Továbbra is a Rapid az egyetlen csapat a román élvonalban, amelyet bajnoki mérkőzésen képtelen megverni a Sepsi OSK: a székelyföldi csapat már az első 20 percben kapitulált péntek este Bukarestben.

Egy kontra és két szöglet elég volt ahhoz, hogy eldöntse a forduló előtt rangadónak számító találkozót, és Marko Dugandzic mesterhármast szerezzen az ősszel a Superliga legjobbjának számító szentgyörgyi védelem ellen. Előbb Rares Ispas hibájából lódult meg Matias Käit, és hozta tökéletes helyzetbe a horvát centert, majd Niczuly jött ki későn egy szögletre, így Dugandzic fejjel is eredményes volt. A következő hazai sarokrúgásnál pedig a VAR kockázta ki, hogy Radoszlav Dimitrov karját is érte a labda, Dugandzic pedig a büntetőt is belőtte. A harmadik gól után pedig az amúgy is kontracsapatnak számító Rapid behúzódott saját térfelére, és hagyta támadni a megzavarodott, csak leshelyzetekig jutó Sepsit.

A szünetben Cristiano Bergodi szentgyörgyi edző három cserével próbálta felrázni csapatát, de ismét Dugandzic villant, akinek negyedik lövése a kapufát találta el. A Sepsi ment előre becsülettel, sokat is lőttek játékosai, de vagy mellé, vagy középre, így Horatiu Moldovan hálója nagyobb bravúrok nélkül is érintetlen maradt. Andres Dumitrescu alig fölé szálló emelése volt talán a legnagyobb szentgyörgyi helyzet, a végén pedig Alexandru Tudorie közelről kiegyenlítette a kapufák számát. A rossz kezdés azonban megpecsételte a Sepsi sorsát, a hatodik helyen álló székelyföldi együttesnek így továbbra sincs győzelme az előtte állókkal szemben. 3–0

PERCRŐL PERCRE

 

90+4. perc: Vége a mérkőzésnek! Köszönjük, hogy velünk tartottak!

90+4. perc: Dumitrescu a tizenhatos bal sarkáról megcélozza a rövid alsó sarkot, de Moldovan odaér, és rávetődik a labdára.

3 perc a hosszabbítás.

89. perc: Costache 17 méterről, oldalra vetődve lő nagyon fölé.

85. perc: A VENDÉGEK IS ELTALJÁK A KAPUFÁT! Achahbar teszi jobbról a kapu elé a labdát, a rövid oldalon Tudorie lefordul Sapiunaruról, de 3 méterről a kapufát találja el.

84. perc: Ion Gheorghe 19 méterről lő, ez is középre megy, és fogja Moldovan.

83. perc: Paun helyett Balasa. 

81. perc: Panoiu helyett Sefer áll be.

80. perc: MÁR MEGINT MOLDOVAN! Safranko balról, a tizenhatos vonalásról ereszt el egy erős, pattogós, de középre tartó lövést, Moldovan ezt is megfogja.

77. perc: ÚJABB SEPSI-HELYZET. Tamás íveli be balról a labdát, Safranko 12 méterről, a kapunak háttal állva csúsztatja meg a léc alá, de Moldovan megfogja.

77. perc: Tudorie kap labdát a tizenhatos bal felében, ahonnan a hosszú alsó sarok mellé tekeri.

74. perc: Stefanescu 18 méteres lövése kevéssel megy fölé, de mivel egy védőt is ért a labda, szöglethez jut a Sepsi.

74. perc: Emmers indítja Luckassent, de a kifutó Niczuly a csatár előtt rávetődik a labdára.

69. perc: SZÉPÍTÉSI LEHETŐSÉG. A Sepsi megkontrázza a Rapid szögletét, a kiugró Dumitrescu 25 méterről próbálja futtából átemelni Moldovant, de centikkel fölé megy a labda.

68. perc: NAGY LÖVÉS! Onea 30 méterről a bal felső sarokra küldött bombáját Niczuly a kapufa segítségével hatástalanítja.

66. perc: Dugandzic helyett Luckassen.

64. perc: Ion Gheorghe lő távolról, a kapu előtt Ninaj is belefejel a labdába, amelyet Moldovan vetődve véd.

63. perc: Stefanescu fut el a bal szélen, beadását Tudorie próbálja kapura ollózni, de gyengén találja el a labdát, és szögletre mentenek a védők.

62. perc: Matei helyett Achahbar a pályán.

60. perc: Ionita helyett Costache állt be.

57. perc: SPESI-HELYZET! Matei balról a rövid sarokra teker egy szabadrúgást, a kapu előtt Tamás Márk próbál fejelni, de előle Dugandzic mentett fejjel, ám a játékvezető ezt nem így látta, így szöglet helyett kirúgással folytatódhat a játék, Tamás hiába reklamál.

55. perc: Matei 20 méteres lövése után a labda egy védőről pattan szögletre.

52. perc: BUKARESTI KAPUFA! Jobb oldali Rapid-akció után Emmers az alapvonalról fordítja vissza a labdát Dugandzicnak, aki hét méterről a jobb oldali kapufát találja el!

49. perc: Onea utolsó védőként elrúg a lehulló labda mellett, de Safranko hiába rajtol rá, a kapujából kifutó Moldovan a gyorsabb, és tisztáz.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

46. perc: Hármas csere a Sepsinél: Ispas helyett Dumitrescu, Rondón helyett Safranko, Rodriguez helyett Ion Gheorghe.

45+4. perc: Vége az első félidőnek! Három góllal vezet a Rapid. 

45+4. perc: Käit távoli, lapos lövése méterekkel elkerüli a Sepsi kapuját. 

45. perc: 3 perc a hosszabbítás. 

45. perc: Paiun indítja középen Stefanescut, aki 12 méterről lábon lövi a kifutó kapust, de ez is les. 

40. perc: Paun hátulról elkaszálja Oneát, ez is sárga lapot ér. 

36. perc: Stefanescu 30 méterről próbálkozik, de nagyon fölé küldi a labdát. 

34. perc: Tudorie fordul ki a védők közül, balról, az alapvonalról lő nagy erővel kapura, Moldovan védeni tud, de közben lest is int a partjelző. 

30. perc: Rodriguez jobbról, az alapvonalról lövi a kapu elé a labdát, amelyre Rondón érkezik, de kivetődik Moldovan, és a játékvezető támadófaultot fúj. 

28. perc: Dugandzic kap sárga lapot, estében rálépett Ispasra. 

23. perc: Stefanescut kell ápolni, egy felezővonalnál vívott fejpárbajnál Dugandzic ráesett a Sepsi szélsőjére. 

22. perc: Matei balról a kapu elé tekert szabadrúgása után egy mezőnyjátékos sem éri el a labdát, végül Moldovan vetődik rá.

20. perc: Matei kapott sárga lapot. 

19. perc: MESTERHÁRMAS! Dugandzic ballal a kapu jobb oldalába lövi a 11-est, Niczuly érezte az irányt, de későn vetődött, és a keze alatt bement a labda! 3–0

17. perc: TIZENEGYES! Közbelép a VAR, a szögletnél Dimitrov karral ért hozzá a labdához, büntető a Rapidnak!

15. perc: Teljesen megzavarodott a Sepsi védelme, Stefanescu hazaadott labdája Niczuly talpa alatt szögletre megy. Ezt a sarokrúgást viszont már hárítja a szentgyörgyi védelem. 

13. perc: GÓL! MÁR KETTŐVEL VEZETNEK A HAZAIAK! Ionita jobb oldali szöglete után az ötös vonalán felugró Dugandzic fejeli a kapu közepébe a labdát a rossz ütemben felugró Ninaj mellől' Niczuly kijött a kapuból, de nem ért oda a beadásra. 2–0

5. perc: GÓL! VEZET A RAPID! Saját térfeléről indított kontrát a jobb oldalon a Rapid, Ispas a felezővonalnál elvétette a becsúszó szerelést, Käit előretört a tizenhatos sarkáig, ahonnan középre tette a labdát, Marko Dugandzic pedig átvette, és 10 méterről a kapu közepébe vágta! 1–0 

1. perc: A Sepsi kezdte a mérkőzést! 

Bordó mezben, fehér nadrágban a Rapid, tiszta zöldben a Sepsi. 

Majdnem telt ház, kb. 12 ezer ember van Bukarestben, ahol zuhog az eső.

ELŐZMÉNYEK

Új igazolások nélkül vág neki a bajnokság második felének a Sepsi OSK, amely péntek este Bukarestben, a Rapid otthonában vívja idei első tétmérkőzését. A Giulesti-stadionhoz szép emlékek fűzik a székelyföldi csapatot, tavaly ott nyerte meg a Román Kupát, amelynek megvédése a klub egyik kiemelt célja. Mivel azonban a negyeddöntőt csak áprilisban rendezik, a Sepsinek most a bajnokságra kell koncentrálnia, hogy másik fontos célját, a felsőházba jutást elérje.

Kilenc fordulóval az alapszakasz vége előtt ugyan éppen a vonal fölött, a hatodik helyen állnak a piros-fehérek, de mert a Hermann­stadt kilencpontos, tartozások miatt kirótt büntetését a nemzetközi sportdöntőbíróságon támadta meg a nagyszebeni klub, Cristiano Bergodi szentgyörgyi edző is úgy számol, meg kell majd előzni a pályán eddig egy ponttal többet szerző riválist.

„Jön kilenc élet-halál meccs, hogy elcsípjünk egy helyet a rájátszásban – nyilatkozta a klub közösségi oldalain az olasz szakember. – A Rapid minden csapatrészében erős együttes, ősszel nagyon jól játszott. Nekünk arra kell figyelnünk, amit a törökországi edzőtáborban begyakoroltunk. Nem pörgünk még maximális fordulatszámon, ehhez kell még két-három mérkőzés, de ezzel a többi csapat is így lesz.”

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

SUPERLIGA, 22. FORDULÓ

RAPID: Moldovan – Onea, Săpunaru, Iacob, Junior Morais – Käit, Albu – Emmers, Ioniță (Costache, 60.), Pănoiu (Sefer, 81.) – Dugandzic (Luckassen, 66.). Vezetőedző: Adrian Mutu

SEPSI OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Tamás M., Ispas (Dumitrescu, a szünetben) – J. Rodriguez (I. Gheorghe, a szünetben), Păun (Bălașa, 83.) – Ștefănescu, Matei (Achahbar, 62.), Rondón (Safranko, a szünetben) – Tudorie. Vezetőedző: Cristiano Bergodi

Gólszerző: Dugandzic (5., 13., 19. – a harmadikat 11-esből)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Több mint egy hónap szünet után folytatódnak a Superliga küzdelmei, a pontvadászat 22. fordulójában a Sepsi OSK pénteken, január 20-án, 20.00 órától az FC Rapid vendégeként lép pályára a Giulești Stadionban.

Cristiano Bergodi, a Sepsi OSK vezetőedzője: „Folytatódik a bajnokság, kilenc fontos mérkőzésünk lesz annak érdekében, hogy bejussunk a felsőházi rájátszásba. A Rapid ellen kezdünk, amely az idény első felében remekül szerepelt, erős a kerete a játék minden elemében, emiatt mindenképp nagyon nehéz meccsre számítok. Számukra még az is előny lehet, hogy otthon játszanak, a szurkolóik nyomást gyakorolnak, a tizenkettedik játékosok a pályán”.

Az élvonalban ötödször találkozik a két csapat, két döntetlen mellett kétszer a Rapid győzött.

Jelen pillanatban a bukaresti együttes a tabella 4. helyén áll, 38 ponttal, a piros-fehérek pedig 32 ponttal hatodikok a táblázatban.

A találkozót a PRIMA Sport, DIGI Sport és az ORANGE Sport élőben közvetíti.

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Döntetlennel zártuk a harmadik felkészülési mérkőzést Törökországban. A gól nélküli első félidőt követően a szünet után megszereztük a vezetést,  ezt követően a cseh első osztályban szereplő FK Bohemians Praha volt kétszer is eredményes, azonban a hajrában sikerült egyenlíteni.
Kezdőcsapat: Niczuly - Dimitrov, Tamás, Niňaj, Ispas, Păun, Rodríguez, Ştefănescu, Matei, Tudorie, Šafranko
Csereként még pályára lépett: Began, Francisco Júnior, Rondón, Dumitrescu, Gheorghe, Bălaşa, Ciobotariu, Rența
Gólszerzőink: Denis Ciobotariu (68.), Andres Dumitrescu (82.)


Cristiano Bergodi vezetőedző: „Sikeres edzőtábor van mögöttünk, ugyanis a legfontosabb, hogy mindenki megúszta sérülés nélkül. Úgy gondolom, három remek barátságos mérkőzést játszottunk. Az utolsó edzőmeccsünk is jól sikerült a Bohemians Praha ellen. Az első félidőben legalább hat gólhelyzetünk volt, majd a második felvonásban is kiváló ritmust diktáltunk, ezúttal viszont sikerült kétszer betalálnunk. Örülök, hogy sikerült pozitív eredménnyel zárnunk a törökországi felkészülési időszakot”.
Az élvonalbeli bajnokság öt nap múlva folytatódik, a 22. fordulóban pénteken 20 órától az FC Rapid otthonában lépünk pályára.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A Sepsi OSK csütörtökön lejátszotta második edzőmérkőzését Törökországban. Az első és a második félidőben is hátrányba kerültünk, azonban mindkétszer egyenlíteni tudtunk az azeri Gabala FK ellen (2–2).
Cristiano Bergodi vezetőedző: „A csapat az első és a második félidőben is jól játszott, elégedett vagyok a döntetlennel. Örülök, hogy mindkét kapott gólra tudtunk válaszolni. A kapott találat után uraltuk az első felvonást, a fölényünk helyzetekkel társult, azonban ezeket nem sikerült gólra váltani. Boldog vagyok, hogy mindenki sérülés nélkül zárta a találkozót. Sok munka áll előttünk, viszont ez az időszak a kemény edzésekről szól”.
Kezdőcsapat: Began - Dimitrov, Tamás, Ciobotariu, Ispas, Păun, Gheorghe, Júnior, Matei, Tudorie, Šafranko.
Csereként még pályára lépett: Niczuly, Aganović, Rodríguez, Rondón, Ştefănescu, Niňaj, Bălaşa, Achahbar, Rența, Popa, Dobozi.
Gólszerzőink: Marion Rondón (46.), Marius Ştefănescu (72. - 11m).

 

SEPSI OSK