Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS (Nemzeti Sport)

Az Európa-konferencialiga második selejtezőkörében a Sepsi OSK és a szlovák Spartak Trnava 1–1-et játszott Sepsiszentgyörgyön az első

 

Fotó: Manases Sándor

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Sepsi OSK –Spartak Trnava (szlovák) 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 3–4
Sepsiszentgyörgy,
Városi Stadion, 1500 néző. Vezette: Kaszumi (koszovói)
Sepsi:
Niczuly – R. Dimitrov, Hugo Sousa, Tincu, Stefanescu – B. Fofana, Vasvari (Aganovic, a szünetben; Achahbar, 73.), Paun (Eder, 59.) – Rep – Damascan (Askovszki, a szünetben), Csuncsukov (Bojics, 98.). Vezetőedző: Leo Grozavu
Spartak Trnava: Takác – Procházka, S. Kósa, Anthony, Mikovic (Tumma, 119.) – Bukata, Szavvidisz, Gric – S. Cabral (Alex Iván, 61.), M. Risztovszki, (Kelvin Boateng, 61.; Vlasko, 114.), Yusuf Bamidele (Yao, 107.). Vezetőedző: Michal Gasparik
Gólszerző: B. Fofana (29.), ill. Kelvin Boateng (66.)
Kiállítva:
B. Fofana (120+2.), ill. Gric (116.)
Továbbjutott:
a Spartak Trnava, 1–1-es összesítéssel, 11-esekkel

ÖSSZEFOGLALÓ

Kolozsvár után Sepsiszentgyörgyön is áldhatják az UEFA-t, amiért eltörölte az idegenben szerzett gólok szabályát, mert a Sepsi OSK másodszor is döntetlen játszott a Spartak Trnava ellen az Európa-konferencialigában, ám gólok csak a csütörtöki, székelyföldi mérkőzésen estek – a 11-eseknél viszont csak a hazaiak hibáztak, így a Sepsi számára véget ért az európai kupakaland.

Mindenki pirosban jött a történelmi összecsapásra, de a Sepsi-mez fölött többek nyakában is Magyarország-sál lóg, a stadionban P. Mobil szól az érkezésünkkor – a Székelyföldön rendezett első európai kupamérkőzéseken mégis saját dicsősége mellett a román klubfutball becsületéért is küzdött a Sepsi OSK. Azért a román klubfutballért, amelynek bukaresti zászlóshajója, az FCSB alig fél órával a sepsiszentgyörgyi mérkőzés előtt zúgott ki a kazah élvonal alsóházában tanyázó Sahtyor Karagandi ellen.

A bevonuló csapatokat Ria-Ria-Hungáriával fogadja a Székely Légió, a népdalokkal fűszerezett szurkolói repertoár alig különbözött egy magyar válogatott mérkőzésétől.

A magabiztos nézőkkel ellentétben viszont a Sepsi játékosai idegesen, sok hibával futballozva kezdték a mérkőzést, az első félidőt egyértelműen a szlovák csapat uralta. Különösen a balszélső Bamidele Yusuf volt veszélyes, aki háromszor is szabadon fejelhetett vagy lőhetett az ötösről: egyszer látványosan mellé, kétszer viszont a hálóba, de a koszovói partjelző szerint mindkétszer lesről.

A hazaiak még egy egyszerű szögletkombinációt is elrontottak, a legtöbbször labdához érő játékosuk Niczuly Roland kapus volt, aki Jakub Gric távoli és Milan Risztovszki közeli, éles szögből leadott lövését is védte. Gólt mégis a Sepsi szerzett, méghozzá egyetlen jól végigvitt támadásából: Gabriel Vasvarit még blokkolták a nagyszombati védők, a kipattanót azonban Boubacar Fofana 24 méterről a jobb sarokba lőtte úgy, hogy a labda Martin Bukatán is irányt változtatott kissé.

A szünet után még zavarosabb lett a játék, folyamatos futballra egyik csapat sem volt képes. Rajko Rep ugyan szépen megcélozta 14 méterről a Spartak kapujának bal felső sarkát, de Dominik Takác kapus is odaért a labdára.

A másik oldalon Kelvin Boateng tökéletes cserének bizonyult, alig hat perccel a beállása után a kapuba terelte Yusuf beadását – minden tekintetben kiegyenlítve a párharcot. A Sepsi pedig hiába rúgta sorozatban a szögleteket az utolsó tíz percben, nem tudta elkerülni a hosszabbítást, mert Takác védte Sztefan Askovszki és Rep lövéseit, valamint Hugo Sousa fejesét is.

A plusz 30 percben is Askovszkié volt a legnagyobb lehetőség, de közeli bombáját is hárította a szlovák kapus. A végén előtt Gric, majd Fofana megkapta a második sárga lapját, így a 11-esekre már csak tíz-tíz játékosa maradt mindkét csapatnak. Itt pedig a lendület nélkül próbálkozó Anass Achahbar lövését védeni tudta Takác, Rep pedig fölé lőtt az utolsó körben, így a négyből négyet bevágó Spartak ment tovább. 1–1

PERCRŐL PERCRE


Rep jobbal a jobb felső fölé lövi, kiesett a Sepsi! 3–4!

Risztovszki a jobb alsóba lő, Niczuly balra ugrott, 3–4.

Tincu jobbra, a léc alá, Takác balra vetődött: 3–3!

Iván laposan jobbra, Niczuly balra megy el, 2–3.

Stefanescu nagy erővel a bal felsőbe. 2–2.

Szavvidisz erőből, félmagasan középre, 1–2.

Achahbar nekifutás nélkül, középre, védi Takác.

Procházka középre, a léc alá, 1–1.

Bojics kezdi, a bal alsóba lövi laposan, 1–0.

122. PERC JÖHETNEK A 11-ESEK!

121. perc BOUBACAR FOFANA hátulról fellöki Tummát, neki is jön a második sárga.

119. perc Mikovic helyett Tumma.


118. perc Bojics 3 méterről a kapusba lövi a labdát, de már lesen volt.

118. perc Rep 32 méteres szabadrúgása úgy is elakad az első védőben, hogy Takác nem állított sorfalat.

116. perc Gric kezezésért megkapja a második sárgáját

114. perc A lesérült Boateng helyett Jan Vlasko.

113. perc Fofana lövi rá 30 méterről, a labda kevéssel a jobb alsó sarok mellett pattog el.

108. perc Askovszki addig forgolódott az ötösön, míg balról a rövid felsőre lőhette a labdát, de Takác szögletre ütötte.

107. perc Bamidele le, Yao váltja.

106. PERC FOLYTATJUK!

105. PERC VÉGET ÉRT A HOSSZABBÍTÁS ELSŐ FÉLIDEJE!

103. perc Niczuly fitt, remekül és bátran lép ki Risztevszki elé, és ment lábbal, jócskán a 16-os előtt. Achahbar nekifut Szavvidisznek, de nyilván maga sem hitte, hogy 11-es lesz. Inkább majdnem 2. sárga lap neki...

Nem lesz több hazai csere ma, hacsak Niczuly le nem sérül...

99. perc Petar Bojics be, Csuncsukov le. Ékcsere.

97. perc Kimarad ez is, Boateng beadását Risztvszki jobbal 12-ről Sousába rúgja, a kipattanót Procházka jobbal átrúgja a szomszéd vármegyébe.

94. perc MELLÉ, Rep jobb oldali szögletét Fofana hatról a bal sarok mellé fejeli!

93. perc Anass Achahbar és Jakub Grgic megússza sárga lappal, Dimitrov a nagy vita előtt tényleg kezezett a 16-os bal sarka előtt, tehát nem járt 11-es. Risztovszki jobbal a sorfalba rúgja a szabadrúgást.

92. perc PIROS LAPPAL, kiáll a vendégek erőnléti edzője.

91. PERC FOLYTATJUK!

Fotó: Manases S.


Most azonban pihenő, és Nélküled.

A régi szépben ilyenkor továbbjut a Spartak.

90+5. PERC EZZEL VÉGET ÉRT A MÁSODIK FÉLIDŐ.

90+4. perc Niczuly ment fejjel Mikolic ívelése után Boatengék elől. Mikovic bal oldai szabadrúgása is az övé. Milan Risztovszki kapott a kettő között sárga lapot Achahbar megrúgásáért. Az előbbi sárga is a holland ledarálásáért járt.

90+2. perc Roman Procházka kap sárga lapot, Rep bal oldali, jobblábas szabadrúgását kapura fejeli hatról Sousa, de véd a léc alatt a labdát elérő Takác!

Öt perc lesz a ráadás!

89. perc Oldalháló, és hazai sarokrúgás. Iván mentett Achahbar előtt, Rep szöglete magas mindenkinek.

88. perc Boubacar Fofana a balon ellöki a meglóduló Bamidelét, sárga lap, jogos. Az előbb Boateng lábát majdnem eltörte a becsúszó Eder, az csak szabadrúgás volt.

86. perc Belemenés belemenés hátán. Ebből hosszabbítás lesz?

82. perc Rep két remek csel után jobbal 18-ról, kissé jobbról Takác elé lő.

79. perc Stefanescu megvillan a balon, a beadása is jó, jobbal azonban 12-ről a kapusba lő Csuncsukov.

77. perc Kirjakosz Szavvidisz kap sárga lapot Rep megrúgásáért.

76. perc Procházka ment a jobb sarok és a gólra éhes Achahbar elől Rep bal oldali beadása után!

A szurkolásra most sem lehetett panasz (Fotó: Manases Sándor)

74. perc Dimitrov beadása a rövid sarok mellé megy. Bizony, Anthony lábáról Anthony fejére pattant a labda, ezért lett veszélyes. Achahbar korneréről ez már nem mondható el.

Érdekes meccs, hatalmas lett a tempó, de nagyon rosszak a 16-os előtti passzok.

73. perc Aganovic bal lába mégiscsak nagyon fáj, Anass Achahbar ugrik be gyorsan helyette. Szélsőcsere.

72. perc Aganovic lesérült? A tábla jelzi a cserét, de a légiós int, folytatja.

68. perc Sousa hatalmasat ment a kiugó Bamidele elől egy szép Gric-ívelés után.

66. PERC SZÉP GÓLLAL EGYENLÍT A SPARTAK, KELVIN BOATENG az ötös elől ballal kapásból a bal alsóba belsőzi Bamidele bal oldali, ballábas beadását. Jó nyolc méterről: 1–1!

63. perc Damascan is kap egyető, ő Bamidelétől.

62. perc Ivánt kell ápolni.

61. perc Cabral le, Alex Iván be, Bukata le, Kelvin Owusu Boateng be.

60. perc Érdekes, egy jobb oldali beadást nem lő a kapuba Bamidele, és mégis les! Most ballal az ötös bal sarka elől a rövid sarok mellé lőtt, oldalháló.

59. perc Paun le, Eder González be.

58. perc ZICCER, a jobb oldali Rep-szögletet Fofana hat méterről a léc fölé fejeli, középről.

57. perc Dimitrov gurít vissza jobbról, Rep jobbal 14-ről, kissé jobbról a léc alá lőne, de véd szépen Takác.

55. perc Fofana fellöki a meginduló Cabralt, majd jó magasra feldobva adja vissza a labdát. Ezzel is elment 1 másodperc. Procházka távoli szabadrúgása kapuscsemege.

52. perc Aganovic szereli a balon harcosan Gricet, lassan kerül vissza a labda. Előtte Fofana nagyot lökött középen Cabralon, de tovább.

50. perc Nagyon higgadtan passzolgata saját 16-osán belül a Spartak.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Jön Sztefan Askovszki és Adnan Aganovic a Sepsinél, Vasvari és Damascan helyén.

Hatszor lőttek kapura a hazaiak, négyszer a vendégek, 2-2 ment a kapu felületére.

Egyetlen találat is továbbjutást érhet a Sepsinek, és bizakodásra adhat okot, hogy ha csak a bajnoki meccseket nézzük, legutóbb áprilisban maradt gólképtelen, az azóta rendezett 11 összecsapáson
rendre betalált.

Diószegi László elnök a meccs előtt: „Elszállnunk nem szabad, ódákat sem zenghetünk most  a csapatról. Még mindig egy kis- vagy jobb esetben középcsapat vagyunk, de tovább akarunk jutni.”

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc Mezőnyharc.

40. perc Bamidele előáll egy olyan rossz beadással, hogy belesérül, némi mezőnyjáték, majd Damascan indítása a jól kimozduló Takácé.

35. perc Korán kezdte: Niczuly Roland kap sárga lapot időhúzásért.

35. perc Risztovszki jobbról, három méterről, éles szögből a kapusba lő, Tincuék most nem álltak a helyzet magaslatán, sokat driblizett az ék Gric passzával.

33. perc Bamidele másodszor is lesről talál be! Procházka jobb oldali, jobblábas szabadrúgását az ötös bal sarka elől pazar, laza bokamozdulattal tette a jobb alsóba. Most tényleg lesen volt.

Fotó: Manases Sándor

Fofana: 31 meccs a Sepsiben, az 3. gólja.

Bukata menteni akart jobb lábbal az ötös előtt, pech.

29. PERC ITT A BÜNTETÉS, Vasvari jobblábas, kissé jobbról érkező, 13 méteres lövését blokkolják a védők, de középre, BOUBACAR FOFANA jobbal 24-ről a jobb sarokba lő, félmagasan. A labda megpattant egy Spartak-játékoson is: 1–0!

28. perc MELLÉ! Procházka most egy szabadrúgást ad be jobbról, hat méterről ballal a bal alsó mellé töri a beadás Bamidele. ZICCER!

25. perc Mikovic bal oldali, ballábas kornere Niczulyé.

Ma védő, amúgy szűrő, s ő a szlovák U18-as válogatott csapatkapitánya. Még csak 17 éves, de a nagyok között már ez a 29. meccse.

22. perc Hosszas variálás után Kósa gyatrán a sorfalt lövi térden Kósa egy 27 méteres szabadrúgásból.

20. perc Hazai szabadrúgás, Vasvari jobbal 27-ről nem sokkal lő a jobb alsó sarok mellé, de vetődve biztosított a kapus,Takác. Aki 22 éves, korábbi U18-as válogatott.

14. perc Pauntól labdát csen, de megállítja a 16-os előtt Tincu. Most a bal szélről ad be, Gric jobbal a jobb alsót veszi célba, 16-tól, középről, de fogja vetődve a labdát Niczuly.

Nagyon aktív ma a nigériai szélső.

12. perc Bamidele megindul a balon, és a 16-os sarka elől ballal nem is sokkal lő a rövid felső sarok fölé.

9. perc Egy borzalmas szögletvariációval válaszol a Sepsi, két abszolúte fölösleges passz után... szlovák bedobás.

8. perc Megúszta a Sepsi, mert az ötös elől szép mozdulattal a jobb alsóba fejelt egy szabadrúgást Bamidele, de les miatt nem gól. És nem is a szélső volt lesen Procházka bal oldali, jobblábas beadása után, hanem Risztovszki és Cabral.

5. perc Vasvari nagyon aktív elöl és hátul is, Bukata ezért jó nagyot taszajt rajta. A hazai tábor folyamatosan magyar népdalokat énekel.

2. perc Bukata lő jobbal nem is sokkal a bal felső mellé, 21-ről, középről.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Sepsi OSK - Nagyszombati Spartak Trnava 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 3–4

Konferencia Liga-selejtező, második forduló

Sepsi OSK: Niczuly – R. Dimitrov, Hugo Sousa, Tincu, Stefanescu – B. Fofana, Vasvari (Aganovic, a szünetben; Achahbar, 73.), Paun (Eder, 59.) – Rep – Damascan (Askovszki, a szünetben), Csuncsukov (Bojics, 98.). Vezetőedző: Leo Grozavu

Spartak Trnava: Takác – Procházka, S. Kósa, Anthony, Mikovic (Tumma, 119.) – Bukata, Szavvidisz, Gric – S. Cabral (Alex Iván, 61.), M. Risztovszki, (Kelvin Boateng, 61.; Vlasko, 114.), Yusuf Bamidele (Yao, 107.). Vezetőedző: Michal Gasparik

Gólszerző: B. Fofana (29.), ill. Kelvin Boateng (66.)

Ar putea fi o imagine cu 8 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

 

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Ma, július 29-én este az Európa-konferencialiga második selejtezőkörében a Sepsi OSK és a szlovák Spartak Trnava küzd meg a sepsiszentgyörgyi Városi Stadionban. A 19.30-tól kezdődő összecsapást a koszovói Besfort Kasumi vezeti. Továbbjutás esetén a csapatunk a Maccabi Tel-Aviv vagy a Sutjeska Nikšić együttesével találkozhat a harmadik fordulóban.

„Jobb mérkőzést akarunk játszani, mint Nagyszombatban, és a továbbjutás kiharcolására készültünk, nagyon bízom a fiúkban és a közönségben. Meg akarjuk mutatni, hogy itthon erősek vagyunk. A játékosok készen állnak, hogy egy nagyszerű mérkőzést játszanak. A sérülés miatt hiányzók nélkül is minden tőlünk telhetőt megteszünk, arra kell törekednem, hogy a legjobb formában lévő labdarúgókat küldjem pályára, akik mindent beleadnak a továbbjutás reményében. Úgy gondolom, a Sepsi OSK nem számít esélyesebbnek, hiszen az első mérkőzésen nem született gól, az ellenfelünk pedig tapasztaltabb nemzetközi szintéren, viszont megpróbálunk mindent kihozni magunkból” – mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője. Gabriel Vasvari középpályás pedig úgy gondolja: az első meccs után jóval többet tudnak a szlovák csapatról, és ez mindenképpen előnyükre szolgál majd a találkozón.

A találkozót a Digi Sport 2 és a Look Sport Plus élőben közvetíti.

 

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

SZERDA, JÚLIUS 28.:

- 17.00 - Sepsi OSK sajtótájékoztatója (Sepsiszentgyörgy, Városi Stadion - konferenciaterem)

- 18.00 – Sepsi OSK edzése a Sepsi Aréna melletti sportbázisnál (az első 15 perc nyilvános a média számára)

 

- 19.00: a Spartak Trnava edzése a Városi Stadionban (az első 15 perc nyilvános a média számára)

- 20.15: Spartak Trnava sajtótájékoztatója(Sepsiszentgyörgy, Városi Stadion - konferenciaterem)

 

Ar putea fi o imagine cu text

 

 

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS (Nemzeti Sport)

A Chindia „otthonában” 1–1-et játszott a Sepsi OSK a román Liga 1 második fordulójában.

ROMÁN LIGA 1
2. FORDULÓ
Chindia Targoviste–Sepsi OSK 1–1 (0–0)
Bodzavásár, Gloria-stadion, 500 néző. V: Chivulete
Chindia:
Di. Moldovan – Capusa, Celea, Bakszevanosz, Rumbullaku (Corbu, 71.) – A. Serban (Matis, 82.), Suciu (Cherchez, 82.), Iacob, Popadiuc (D. Popa, 71.) – Negut, Florea (Kocic, 90+1.). Vezetőedző: Emil Sandoi
Sepsi OSK: Niczuly – R. Dimitrov, Hugo Sousa, B. Mitrea, Ispas – Vasvari (B. Fofana, 80.), Paun (R. Rep, a szünetben) – Askovszki, Eder (Tincu, 72.), Stefanescu (Aganovic, a szünetben) – Damascan (Bojic, 88.). Vezetőedző: Leo Grozavu
Gólszerző: Cherchez (87.), ill. Askovszki (52.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nemcsak a győzelmet és ezzel együtt az első helyet engedte ki kezéből a hajrában a Sepsi OSK a Chindia Targoviste elleni román bajnoki mérkőzésen, hanem a végén már a döntetlennek is örülhetett a bodzavásári mérkőzésen.

Leo Grozavu szentgyörgyi edző hat helyen változtatta meg kezdőcsapatát a nagyszombati Európa Konferencialiga mérkőzéshez képest, és ez erősen meglátszott a játékon: bár a vendégek többet birtokolták a labdát, az összeszokottság hiánya a folyamatosság rovására ment. Mivel a többnyire csak saját térfelét védő Cindia támadásaiból is hiányoztak az ötletek, komoly helyzet csak egy akadt az első félidőben: a hazai jobbhátvéd, Tiberiu Capusa közelről erőtlenül tolta kapura a labdát, amelyet Niczuly Roland kapus könnyen felszedett.

Amikor szünetben beállt Rajko Rep és Adnan Aganovic a Sepsi középpályájára, letisztult valamennyire a vendégek támadójátéka, de a góljukhoz egy hatalmas hiba is kellett: Bogdan Mitrea indítását a tisztázni próbáló hazai balhátvéd, Simo Rumpullaku lekészítette Sztefan Askovszkinak, aki egyedül maradt a kapussal szemben, és a bal alsóba lőtt. Hogy nem dőlt el szinte azonnal a meccs, az Dinu Moldovan kapuson múlott, aki Radoszlav Dimitrov kapáslövése után kitolta a léc alá tartó labdát. A másik oldalon Niczuly védett üggyel-bajjal két perc alatt két targovistei szabadrúgást, a kettő között pedig Paul Iacob 15 méterről a keresztlécre vágta a labdát.

A végén a csapatok a másik kapu előtt is lemásolták a gólt: a Sepsiben először játszó Hugo Sousa fejelte a labdát az alig öt perce beállt Cristian Cherchez elé, aki hét méterről lőtt a bal alsó sarokba. A vérszemet kapó Chindia pedig a győztes gólhoz is közel járt, Daniel Florea közeli, erős lövése után azonban Niczuly a bal kapufa közeléből ütötte ki a labdát. 1–1

PERCRŐL PERCRE

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc Laurentiu Corbu kap sárga lapot Rep felrúgásáért. Reklamálna, de Iacob leinti, el is löki picit, mert hajtnak a győzelemért.

90+1. perc Milan Kocic be, Florea le.

Négy perc a ráadás.

90. perc De nagy védés, Matis beadását Florea jobbal hatról nagy erővel, kapásból a bal alsóba rúgná, de hatalmasat véd Niczuly!

89. perc Bogdan Mitrea kap sárga lapot, ellökte a jobbon Popát. Jogos.

88. perc Petar Bojic be, Damascan le a vendégeknél.

87. PERC EZ NEM HIÁNYZOTT, Matis 21 méteres emelését a 16-osról Sousa hátrafelé, középre fejeli meg, egyenesen a csereember CHRISTIAN CHERCHEZHEZ, aki jobbal hétről, középről a bal alsóba lő okosan, higgadtan. 1–1!

85. perc Askovszki lő jobbal 16-ról nem sokkal a jobb sarok mellé.

Grozavu négyszer nyert Sandoi mester csapatai ellen a ligában, kétszer kikapott, kétszer ikszelt. Eleddig.

84. perc Florea átverekedi magát az ötösön Tincun, de szabadrúgás kifelé, verekedésért.

82. perc Cristian Cherchez Suciut, Razvan Matis Serbant váltja.

81. perc Rep indítja Damascant, de les.

80. perc Boubacar Fofana fog beállni a Sepsibe. Vasvari helyére.

78. perc Rep, előtte Aganovic beadása nem az igazi.

78. perc Florea nagyot lök Sousán, majd nem győz csodálkozni, hogy lefújják... Vasvari a földön közben, ápolás a pályán.

77. perc Sárga lap Radoszlav Dimitrovnak időhúzásért.

72. perc Razvan Tincu be, Eder le, karmest helyett középső védő.

71. perc Daniel Popa be, Popadiuc le. Laurentiu Corbu is a pályán, Sime helyén.

70. perc Hidratálási pauza.

69. perc Doru Popadiuc kap sárga lapot Damascan mellbe rúgásáért. Aki rájátszott alaposan, de így is járt a sárga lap.

69. perc Újabb szép védés, Niczuly kipiszkálja a jobb felső sarok elől Florea ballábas, 22 méteres szabadrúgását.

68. perc Roland Niczuly kap sárga lapot reklamálásért.

67. perc KAPUFA, megússza a Sepsi. Nagyon nem figyel az ötös bal sarka előtt Rep, Serban szereli, Iacob meg ballal kapura lő, 13-ról, nem sokkal elvétve a jobb felső sarkot.

65. perc Florea kap nagyot a 16-os előtt Vasvaritól, szabadrúgás. Iacob ballal 27-ről kapura lő, Niczuly véd a bal sarok előtt, fura mozdulattal, de végül is csoda hatékonyan. 

61. perc Serban elfut a balon Bakszevanosz indításával, kicselezi a kapust, aki nem a legjobban jön ki, de les.

59. perc Dimitrov gondol egyet, kissé jobbról, 15-ről kapura lő, a léc alól kitolja a labdát azonban Moldovan.

58. perc A gól óta mezőnyharc, enyhe Sepsi-fölénnyel.

A háromszoros északmacedón válogatott ék a 3. meccsén az első gólját szerezte a Sepsiben.

52. PERC EZ MÁR BENT VAN! Mitrea saját térfeléről íveli előre a labdát, amelyet átmegy Rumbullaku és Bakszevanosz között, az egyedül maradó SZTEFAN ASKOVSZKI pedig középről, 10 méterről ballal a bal alsó sarokba lő. 0–1!

50. perc Vasvari lőhet 27 méterről szabadrúgást, de méterekkel véti el a jobb alsó sarkot.

48. perc Sime bal oldali beadására szépen repül ki az ötös elé Niczuly.

46. perc Helyzettel, de Sousa szereli az ötös jobb sarkán Floreát. Testtel lökve. Serban kornere a kapusé.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Paunt Rajko Rep, Stefanescut Adnan Aganovic váltja a vendégeknél.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Egy perc lesz a ráadás.

Moldovan kapus az Espanyol neveltje.

44. perc Ez is mellé, vagy tíz méterrel, balról 12-ről ballal eltöri a labdát Damascan, Bakszevanosz hibája után. Kirúgás.

40. perc KIMARAD, Serban jobb oldali szögletét Bakszevanosz öt méterről nem sokkal fejeli a bal sarok mellé, félmagasan. Niczuly már nem érte volna el.

38. perc HELYZET, egy jobb oldali Iacob-beadás gellert kap Mitreán, a labda az ötös felé száll, de Popadiuc nem éri el végül azt, mert a labda veszettül pörög visszafelé, majd nagy cundert kap a földre pattanva. Végül Niczuly tisztáz.

36. perc Egymás után háromszor is eladja a labdát a 16-osa előtt a házigazda, de nincs lövés, majd Serban bemutat egy remek cselt. Meg egy szép becsúszó szerelést Dimitrov jobb oldali, jobblábas beadása után.

35. perc Ápolás, fölösleges passzkör a szabadrúgás után, Vasvari bal oldali beadását 14-ről végül a léc fölé fejeli Sousa.

Hangosabb a Sepsi-tábor, sok magyar nyelvű buzdítást hallani.

33. perc Eder kap nagyot a felezőnél Bakszevanosztól, sárga lap nincs, Mitrea hiába reklamál hevesen a pályán.

Nagy tüntetés a lelátóról, Grozavu is reklamál. Hiába.

30. perc Mezőnyharc, Paun és Eder González ad és kap is. Sárgát nem. De igen. Iacob húzta a rövidebbet, ápolás.

26. perc Dimitrov jobb oldali beadása Simóé, Paun lőne jobbal 22-ről, de elnyomják, a kontrát megállítja Vasvari, majd jobbal 30-ról nem is sokkal lő a jobb sarok mellé. A kapus, Moldovan rajta volt.

24. perc Két rossz hazai középtávoli lövés után ivószünet.

Sousa 29 éves, portugál, játszott a 2010-es évek elején a Portóban és a Sporting CP-ben is!

20. perc Sousa blokkolja Florea ballábas, 21 méteres lövését.

19. perc Eder lő jobbal a jobb alsó mellé középről, 22-ről. Elpattogott.

18. perc Stefanescu ad be veszélyesen balról ballal, de tisztáz az ötös bal sarka előtt az albán Simo Roumpoulakou. A továbbiakban: Simo.

15. perc Megindul középen Paun, Florea azonnal fellöki őt. Nincs harag. Eder ívelését kifejeli a 16-osról Iacob. Az egykori U18-as és U21-es válogatott védő.

12. perc Florea előreívelt szabadrúgása utána  védők közül kilépő Capusa 5 méterről erőtlenül tolja kapura a labdát, Niczuly könnyen felszedi.

11. perc Nicolae Paun kap sárga lapot. Megrúgta Popadiuc lábát.

9. perc Stefanescu gurítja lövésre a labdát Askovszkinak a tizenhatos vonalánál, aki azonban a labda helyett Popadiucba rúg egy nagyot.

5. perc Celea jó 35 méterről is kapura lő szabadrúgásból, a labda elmegy a jobb felső sarok mellett.

2. perc Florea teszi be a labdát az ötösre Suciunak, de a visszafutó Vasvari szögletre tisztáz.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Kékben a Chindia, fehérben a Sepsi.

A Liga 1 nyitó fordulójának egyetlen kétgólos sikerét (2–0 az Academica Clinceni ellen)  arató Sepsinek ugyanis továbbra is a jó bajnoki szereplés, a felsőházi rájátszásba jutás az első számú cél, ráadásul a nemzetközi kupameccsekkel ellentétben a román bajnokságban utazhatnak a vendégcsapatok szurkolói – és ennél rövidebb túrája pedig nincs a székelyföldieknek. Leo Grozavu edzőnek egyedül a sérülések okoznak gondot, három jobbszélső (Cristi Barbut, Tamás Nándor és Catalin Golofca) mellett egyelőre középhátvéd Branislav Ninaj sem bevethető.

Az előző idényben hatalmas meglepetésre a hetedik helyen végző Chindia vereséggel kezdte az új évadot  (0–1 Bukarestben az újonc Rapiddal szemben), ráadásul egyik meghatározó játékosa, Marco Dulca  középpályás a tokiói olimpián szerepel a román válogatottban. A székelyföldi együttes három nappal a Spartak Trnava elleni Európa-konferencialiga-selejtező hazai visszavágója előtt lép pályára a román élvonalban, ám mint Hadnagy Attila sportigazgató a gól nélküli döntetlennel zárult nagyszombati összecsapás után a Nemzeti Sportnak elmondta, hétfő estig kizárólag a bajnoki mérkőzéssel foglalkoznak a szentgyörgyiek.

HÉTFŐ DÉLUTÁN BODZAVÁSÁRON JÁTSZIK A SEPSI OSK, ellenfele azonban nem helyi csapat lesz a bajnokság második fordulójában, hanem a saját stadion híján egymás után harmadik idényét is albérletben kezdő Chindia Targoviste.

 

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Casa 1. Liga, alapszakasz, 2. forduló

Gólszerző: Cherchez (87.), ill. Askovszki (52.)

Chindia: Moldovan – Căpușă, Celea, Bakszevanosz, Rrumbullaku (Corbu 72.) – Șerban (Matiș 82.), Suciu (Cherchez 82.), Iacob, Popadiuc (Popa 71.) – Neguț, Florea (Kocic 90+1.). Edző: Emil Săndoi.

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Hugo Sousa, B. Mitrea, Ștefănescu (Aganovic, a szünetben) – Păun (Rep, a szünetben), Vașvari (Fofana 80.), Ispas – Damașcan (Bojic 88.), Askovszki, Eder González (Tincu 72.). Edző: Leo Grozavu.

Ar putea fi o imagine cu text

SEPSI OSK

sepsiosk club logo