Playout 6. forduló SEPSI OSK 3 - 3 FC Viitorul Constanța

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Sepsi OSK a második félidőben kilenc mezőnyjátékossal kétgólos hátrányt dolgozott le az FC Viitorullal szemben a labdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásának szombati játéknapján.

  • Fotó: Pinti Attila

Három nappal azt követően, hogy hengerelt a Román Kupa elődöntőjében, a Sepsi OSK a Konstancai Viitorult fogadta a bajnokság alsóházi rangadóján. A múlt hétvégi, bukaresti győzelemmel a székelyföldi csapat eltávolodott a veszélyzónától, de ahogy arra Leo Grozavu vezetőedző is figyelmeztetett, játékosainak még nem szabad hátradőlni.

A sepsiszentgyörgyi stadionban hamar góllá érett a vendégek fölénye, egy szabadrúgás után Rivaldinho fejesénél Nicolae Carnat karjára pattant a labda a tizenhatosban, a csapatkapitány Gabriel Iancu jól elvégzett tizenegyese pedig a hálóban landolt.

  • Fotó: Pinti Attila

A másik kapunál Fülöp Loránd egyenlíthetett volna, de kihagyta helyzetét, és a 18. percben már kettővel vezetett Gheorghe Hagi csapata: röviden elvégzett szöglet után a hosszú saroknál Virgil Ghiță érkezett jó ütemben Iancu beadására, a középhátvéd kapásból bombázta a hálóba a labdát. A piros-fehérek játéka sehogy sem akart összeállni, nem sikerült nagy lehetőségeket kialakítani, de a félidő végén váratlanul szépített az OSK: akárcsak a kupában, a Fülöp-testvérek szögletből hoztak össze gólt, István centerezését Loránd továbbította a kapuba, ezúttal lábbal (1–2). Amilyen jó hírrel fejeződött be az első félidő a háromszékiek számára, olyannyira rosszal indult a második játékrész. Carnat megkapta második sárga lapját, így a Sepsi gól- és emberhátrányban játszott tovább.

  • Fotó: Pinti Attila

Az 58. percben ráadásul a konstancaiak tanítani valóan vittek végig egy ellentámadást, amelynek végén Cosmin Matei visszaállította a kétgólos különbséget. A hazaiak azonban nem adták fel, a szünetben becserélt Pavol Safranko által kiharcolt büntetőt Gabriel Vașvari értékesítette (2–3), de a zilahi középpállyást „jutalmul” azonnal lecserélték az edzők.

  • Fotó: Pinti Attila

Az utolsó félórában a hazaiak becsülettel küzdöttek az egyenlítésért, és sikerült is pontot menteniük két cserejátékos jóvoltából: Csiszér Balázs nagyszerű beadását a szlovák válogatott Safranko fejelte be, a sokgólos bajnoki így 3–3-mal végződött. • Fotó: Pinti Attila

Labdarúgó 1. Liga, rájátszás, alsóház, 6. forduló, szombati játéknap: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Viitorul Konstanca 3–3 (1–2)

Gólszerzők: Fülöp L. (43.), Vașvari (65., büntetőből), Safranko (86.), ill. Iancu (11., büntetőből), Ghiță (18.), Matei (58.) Kiállítva: Carnat (48.)

Sepsi: Niczuly – Carnat, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Vașvari (Velev 65.) – Popescu (Ștefănescu 32.), Fülöp I. (Achachbar a szünetben), Kovács (Csiszér 79.), Fülöp L. – Karanovic (Safranko a szünetben). Edző: Leo Grozavu.

Viitorul: Căbuz – Boboc (Dussaut 56.), Mladen, Ghiță, Ganea – Ciobanu, Artean (Iacob 68.), Achim (De Nooijer (59.) – Iancu, Rivaldinho (Munteanu 67.), Matei (Chițu 67.). Edző: Gheorghe Hagi.

Vezette: Andrei Antonie (Bukarest)

Szerző: Orbán Zsolt (Székelyhon)

SEPSI OSK