Playout 4. forduló SEPSI OSK 1 - 2 FC Voluntari

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Végig izgalmas, helyzetekben gazdag mérkőzést játszott egymással kedden este a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és az FC Voluntari. Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának hétközi, 4. fordulójában a házigazda háromszékiek hiába vezettek, egy pontot sem tartottak otthon.

  • Fotó: Pinti Attila

Mindössze 25 másodpercre volt szükségük a házigazdáknak a vezető gól megszerzésére, az Ilfov megyeiek kapusa rosszul rúgta ki a labdát, amely Ștefănescuhoz került – az ő lövését még védte a hálóőr, Carnat azonban az ismétlésnél már nem hibázott.

  • Fotó: Pinti Attila

Ez volt az eddigi szezon leggyorsabb találata, egyben az első a két csapat között, hiszen az alapszakaszban mindkét találkozójuk gól nélküli döntetlennel zárult. • Fotó: Pinti Attila Hatalmas iramban játszottak a csapatok a mérkőzés elején, amikor a Sepsi OSK növelhette volna előnyét, Fülöp István be is talált, de ezt érvénytelenítették, a döntés azonban téves volt, mivel a televíziós ismétlésekből kiderült, hogy a labda átjutott a gólvonalon. A játékrész közepétől lecsendesedett a meccs, a szünetig megmaradt a hazaiak minimális előnye.

  • Fotó: Pinti Attila

A folytatásban veszélyesebbek voltak a vendégek támadásai, akik miután kihagyták egyenlítési lehetőségeiket, alig két perc alatt megfordították az eredményt: két gyors akció után előbb Belu, majd Căpățînă szerzett gólt. Ráadásul, kevéssel a két találat előtt a Voluntari-nak volt még egy meg adott találata les miatt.

  • Fotó: Pinti Attila

A végéig hiába próbálkozott, nem tudott kiegyenlíteni a Sepsi OSK, az utolsó lehetőséget a hosszabbításban Fülöp István hagyta ki, fejese a felső lécről kifelé pattant. A sepsiszentgyörgyi csapat nyeretlen maradt az alsóházban, és három döntetlen után elszenvedte az első vereségét.

  • Fotó: Pinti Attila

Labdarúgó 1. Liga, rájátszás, alsóház, 4. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Voluntari 1–2 (1–0)

Gólszerzők: Carnat (1.), illetve Belu (68.), Căpățînă (70.).

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Vașvari, Fülöp I., Ștefănescu (Csiszér, 69.), Achahbar (Deaconu, 54.), Carnat (Diaz, 81.) – Safranko (Fülöp L., 81.). Edző: Leo Grozavu.

Voluntari: Cojocaru – Belu, Achim (Balaur, 59.), Pașcanu, Kocic – Căpățînă (Bortoneanu, 80.), De Lucas, Gheorghe (Armaș, 89.), Sanoh (Tudorie, 46.), Mățan – Simonovski (Țîră, 80.). Edző: Mihai Teja.

Vezette: Horia Mladinovici (Bukarest).

Szerző: Horváth Bálint Ottó (Székelyhon)

SEPSI OSK