Playout 3. forduló SEPSI OSK 1 - 1 FC Hermannstadt

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK szombaton este 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Nagyszebeni Hermannstadt ellen a labdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásának harmadik fordulójában.

Fotó: Pinti Attila

„Oly távol vagy tőlem és mégis oly közel, történjen bármi, mi veletek vagyunk” – ezzel a lelátóra kifeszített molinóval üzentek a sepsiszentgyörgyi szurkolók a csapatnak. A Sepsi OSK drukkerei bár nem lehettek ott a lelátókon, mégis megoldást találtak arra, hogy megtekintsék a mérkőzést: egy 15 fős csoport a stadion egyik bejáratánál végig hangos, jól hallatszó énekléssel buzdította kedvenceit, mások pedig a stadion közelségében lévő tömbház erkélyéről szurkoltak.

Jobban kezdte a mérkőzést a Sepsi OSK, és az első játékrész közepén egy remek támadást követően Safranko passzából szerezte meg a vezetést Fülöp István révén. Az előnyt a szünetig meg is tartották a hazaiak, de alig kezdődött el a második félidő, máris gólt kaptak, egy kapuskirúgás után Yazalde egyenlített.

  • Fotó: Pinti Attila

Ezután a vendégek megelégedtek a döntetlennel, a sepsiszentgyörgyi csapat pedig végig támadásban volt, azonban nehezen jutottak el a kapuig, a legnagyobb lehetőségek Fülöp István és Annas Achahbar előtt adódtak.

  • Fotó: Pinti Attila

A Sepsi OSK a harmadik meccsét is 1–1-es döntetlennel zárta a rájátszásban. Leo Grozavu csapata a hétközi fordulóban is hazai pályán játszik, kedden ugyancsak 20 órától azt az FC Voluntari-t fogadja, amely a szombati játéknap első találkozóján 3–0-ra nyert az Academica Clinceni ellen az Ilfov megyei derbin.

  • Fotó: Pinti Attila

Labdarúgó 1. Liga, rájátszás, alsóház, 3. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Nagyszebeni Hermannstadt 1–1 (1–0)

Gólszerzők: Fülöp I. (25.), illete Yazalde (46.)

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Achahbar, Vașvari, Fülöp I. – Dumiter (Fülöp L., 35., Carnat, 73.), Ștefănescu (Diaz, 73.) – Safranko. Edző: Leo Grozavu

Hermannstadt: Figueiredo – Vodă, Viera, Stoica (Luchin, 46,), Opruț – Dâlbea (Yazalde, 46.), Pires, Petrescu (Tătar, 88.), Dumitriu, Cordea (Bușu, 46.) – Bălan (Dobrosavlevici, 73.). Edző: Vasile Miriuță

Vezette: Marius Avram

Szerző: Horváth Bálint Ottó (Székelyhon)

SEPSI OSK