Playout 2. forduló CHINDIA TÂRGOVIȘTE 1 - 1SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Pörgős, jó színvonalú meccsen ikszelt a Sepsi OSK a Chindia Târogviște ellen a labdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásának második fordulójában. Az összecsapást zárt kapuk mögött rendezték. Fülöp István kissé szerencsés gólja egy pontot ért a piros-fehéreknek.

2020 MARCIUS 8 chindiatargoviste SEPSI OSK virus

A hétközi kupasiker után a Sepsi OSK visszatért Ploiești-re, ahol vasárnap a Viorel Moldovan által felkészített Chindia Târgoviște volt a háromszéki csapat ellenfele. A liga vasárnapi döntésének értelmében a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos óvintézkedések miatt zárt kapuk mögött rendezték a mérkőzést. A jelenlegi állás szerint március 31-ig minden élvonalbeli bajnokinak ez lesz a sorsa. A vendégek így is kaptak biztatást a helyszínen, a klub küldöttsége igyekezett hazai hangulatot varázsolni. Az elázott pályán remek harci kedvet mutattak a kupában már elődöntős piros-fehérek, igaz, az első nagyobb helyzet Barbu előtt adódott – a gyenge lövést Niczuly szögletre tolta. A másik kapunál Fülöp István nagyszerűen elvégzett szögletét Carnat fejelte mellé a 16. percben. Ezt követően egy ideig csak mezőnyharc folyt a pályán, majd a pályaválasztó Chindia megszerezte a vezetést: egy röviden elvégzett szöglet után Șerban beadását a középhátvéd Diallo csúsztatta fejjel a jobb alsóba (1–0). A Sepsi OSK egyenlítő gólja ott lógott a levegőben, egy eladott labdát követően Dumiter ajtó-ablak helyzetet hagyott ki, és a vendégek hiába voltak pontrúgásokból is veszélyesek, a szünetre a Dâmbovița megyeiek megőrizték előnyüket.

A második félidő alig kezdődött el, Leo Grozavu együttese egyenlített is: Carnat lépett meg a jobb szélen, Fülöp Istvánhoz passzolt, és a középpályás tizenhatoson kívüli lövése Diallo fején kissé irányt változtatva landolt a kapuban (1–1). A második felvonás java részét egyértelműen a székelyföldi csapat uralta, ám a döntő ütést nem tudták bevinni Fülöpék. A mezőnyfölény ellenére az igazán nagy lehetőségek elmaradtak, ahogy az újabb gól sem érkezett meg. A Sepsi OSK ötödik egymás elleni meccsén is veretlen maradt a Chindiával szemben, de a pontosztozkodásnak a játék képe, illetve a statisztikai mutatók alapján a piros-kékek örülhetnek jobban.

Labdarúgó 1. Liga, alsóházi rájátszás, 2. forduló: Chindia Târgoviște–Sepsi OSK 1–1 (1–0). Ploiești, Ilie Oană Stadion.

Gólszerzők: Diallo (27.), ill. Fülöp I. (47.).

Chindia: Moldovan – Martac, Pițian, Diallo, Corbu – Yameogo (Dumitrașu 68.), Rață, Bic, Șerban – Barbu (Dangubic 58.), Berisha (Florea 73.). Edző: Viorel Moldovan.

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Vașvari, Kovács (Fülöp L. 58.) – Grassano (Ștefănescu 81.), Fülöp I., Carnat – Dumiter (Karanovic 75.). Edző: Leo Grozavu. Vezette: Iulian Dima (Bukarest)

Szerkesztő: Orbán Zsolt (Székelyhon)

SEPSI OSK