25. Forduló SEPSI OSK 0 - 1 FC BOTOŞANI

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Vereséggel zárta utolsó hazai mérkőzését a labdarúgó 1. Liga alapszakaszában a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, a 25. fordulóban 1–0-ra kikapott az FC Botoșani-tól, amely sikerével bejutott a bajnokság felsőházi rájátszásába. Két jó formában lévő együttes találkozott vasárnap késő délután, a házigazda sepsiszentgyörgyiek négy, a vendégek hat pontot szereztek az első két idei bajnoki mérkőzésükön. Akárcsak egy héttel korábban a Jászvásári Poli ellen 1–0-ra megnyert, ugyancsak hazai meccsen, a Sepsi OSK ismét kezdeményezőbb volt ellenfelénél, azonban csak távoli lövésekig jutott, mindkétszer Vașvari volt a befejező, előbb fölé lőtt, majd szabadrúgása okozott némi gondot a Botoșani kapusának.

Térfélcsere után veszélyesebbek voltak a moldvaiak, akik első komolyabb helyzetükből betaláltak a horvát Marko Dugandzic révén. Ezután megpróbálkoztak az egyenlítéssel a hazaiak, de csak egyetlen lehetőségük volt, szöglet után Tincu fejese kevéssel elkerülte a kaput. A Sepsi OSK továbbra is nyeretlen maradt ellenfelével szemben az élvonalban, míg a Botoșani egy fordulóval az alapszakasz vége előtt bebiztosította helyét az 1. Liga felsőházi rájátszásában, ahol először vesz majd részt.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 25. forduló:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Botoșani 0–1 (0–0).

Gólszerző: Dugandzic (59.).

Sepsi OSK: Niczuly – Csiszér, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Vașvari, Andrezly (Dumiter, 53.), Fülöp I. (Fülöp L., 64.), Achahbar, Ștefănescu (Karanovic, 67.) – Safranko. Edző: Leo Grozavu.

Botoșani: Hankic – Haruț, Miron, Șeroni (Patache, 42.), Țigănașu – Papa (Cascini, 86.), Rodriguez, Cîmpanu (Askovski, 46.), Ebenhofer, Ofosu – Dugandzic. Edző: Marius Croitoru.

Vezette: Kovács István (Nagykároly).

Szerző: Horváth Bálint Ottó (Székelyhon)

SEPSI OSK