24. Forduló SEPSI OSK 1 - 0 CSM POLI IAŞI

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Végig mezőnyfölényben játszott, és a hajrában szerzett találattal teljesen megérdemelten begyűjtötte a három pontot a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alapszakaszának 24. fordulójában 1–0-ra győzte le a Jászvásári Poli csapatát.

A századik mérkőzését játszotta vasárnap kora délután a hazai élvonalban a sepsiszentgyörgyi együttes. A szemerjai stadionban a csapatok közel telt ház előtt, kiváló hangulatban, és nagyon jó állapotban lévő pályán találkoztak. Jóval kezdeményezőbb volt az első félidőben a Sepsi OSK, és egymás után alakította ki a helyzeteit, de ezek mind kimaradtak: Ștefănescu közeli lövése a kapufáról kifelé pattant, Safranko lehetőségeinél pedig rendre hárított a vendégek kapusa.

  • Fotó: Pinti Attila

Hasonló volt a játék képe a második játékrészben is, a hazaiak ismét könnyebben eljutottak a Poli kapujának előterébe, de a befejezésekbe sokáig hiba csúszott, vagy a vendégek védői tisztázni tudtak. Aztán a hajrában gyorsan végigvitt támadás befejezésénél Fülöp Loránd lövése még kijött a kapusról, de a labda Pavol Safranko elé került, aki közelről a hálóba lőtt. Akárcsak az előző mérkőzésen a Nagyszebeni Hermannstadt otthonában, a Sepsi OSK szlovák támadója ismét betalált, ezúttal azonban győztes gólt szerzett.

  • Fotó: Pinti Attila

A hosszabbításban mégis izgulniuk kellett a győzelemért a sepsiszentgyörgyieknek, a vendégek kiváló szögből szabadrúgáshoz jutottak, de Omoh lövése kevéssel elkerülte a kaput. A Sepsi OSK győzelemmel ünnepelte századik élvonalbeli mérkőzését, és átmenetileg feljött a nyolcadik helyre a ranglistán. A háromszéki együttes a következő fordulóban is hazai pályán játszik, február 16-án, ugyancsak a vasárnapi játéknapon 17 órától az FC Botoșani-t fogadja.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 24. forduló:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Jászvásári Poli 1–0 (0–0).

Gólszerző: Safranko (85.).

Sepsi OSK: Niczuly – Csiszér, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Fülöp I. (Deaconu, 46.), Vașvari, Achahbar (Fülöp L., 70.), Andrezly (Carnat, 80.), Ștefănescu – Safranko. Edző: Leo Grozavu.

Poli: Târnovanu – Grădinaru, Frăsinescu, Klimavicius, Radu – Iriondo, Breeveld, Horșia (Onea, 82.), Omoh, Chacana – Cristea (Luckassen, 55.). Edző: Mircea Rednic.

Vezette: Ionuț Coza (Ilfov).

Szerző: Horváth Bálint Ottó (Székelyhon)

SEPSI OSK