23. Forduló FC HERMANN STADT 2 - 2 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kétszer is vezetett, mégis csak döntetlennel kellett megelégednie a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-nak a Nagyszebeni Hermannstadt elleni kiszállásán.

2020 FEBR 1 HERMANNSTADT

Safranko kétszer is betalált, de ez sem volt elég a győzelemhez. Archív • Fotó: Pinti Attila

Kiválóan kezdte az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának szombat kora délutáni mérkőzését a Sepsi OSK, amely többet kezdeményezett, és ennek köszönhetően az első negyedóra végén Andrezly beadásából Safranko találatával megszerezte a vezetést. A gól után is a vendégek voltak veszélyesebbek, majd a félidő végére magukra találtak a házigazdák, Niczuly védett nagyot Luchin fejesénél.

Fordulás után is fölényben játszott a sepsiszentgyörgyi csapat, sorra alakította ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteit, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Aztán a hazaiak a semmiből egyenlítettek, a csereként beállt Debeljuh fejelt a hálóba. Kevesebb, mint két perccel később azonban ismét előnyhöz jutott a Sepsi OSK, Dimitrov beadásából ismét Safranko talált be. A győzelmet viszont nem tudta megtartani Leo Grozavu csapata, Tincu rossz labdaérintése után Debeljuh másodszor is egyenlített. A nagy iramú hajrában mindkét csapat a győztes gól megszerzésére hajtott, ehhez a hazaiak voltak a legközelebb, a hosszabbításban kétszer is, de kimaradtak a lehetőségeik, így végül 2–2-es döntetlennel zárult a találkozó.

A Sepsi OSK számára két hazai mérkőzés következik, február 9-én, vasárnap 14.30-tól a Jászvásári Polit, február 16-án, ugyancsak vasárnap 17 órától az FC Botoșani-t fogadja.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 23. forduló: Nagyszebeni Hermannstadt–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2–2 (0–1).

Gólszerzők: Debeljuh (66., 84.), illetve Safranko (14., 68.).

Hermannstadt: Figueiredo – Viera, Luchin, Stoica (Dumitriu, 27.) – Almeida, Petrescu, Pires, Offenbacher (Debeljuh, 61.), Opruț, Vodă (Bușu, 21.) – Yazalde. Edző: Vasile Miriuță.

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Celea, Tincu, Csiszér – Velev, Deaconu (Achahbar, 46.), Vașvari, Andrezly (Diaz, 55.), Ștefănescu (Karanovic, 72.) – Safranko. Edző: Leo Grozavu.

Vezette: Radu Petrescu (Bukarest).

Szerző: Horváth Bálint Ottó (Székelyhon)

SEPSI OSK