20. Forduló SEPSI OSK 4 - 0 ACADEMICA CLINCENI

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A szünetben még gól nélküli döntetlenre állt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az Academica Clinceni ellen, a mérkőzés második részében azonban négy találattal végül fölényes győzelmet szerzett.

A 15. perctől folytatódott kedden délután az 1. Liga 20. fordulójának utolsó mérkőzése, amely – mint ismert – hétfőn este a sűrű köd miatt félbeszakadt.

Az első félidőben a Sepsi OSK legveszélyesebb embere Fülöp István volt, aki többször is gólt szerezhetett volna, ehhez a legközelebb a 27. percben állt, amikor beadása a kapufát találta el. Fordulás után először Carnat tette próbára az Ilfov megyeiek kapusát, aki ekkor még védeni tudott. Nem sokkal később azonban Marius Ștefănescu helyzeténél tehetetlen volt, a fiatal játékos belőtte első találatát a Sepsi OSK színeiben. Kevesebb mint tíz perc után Fülöp István szabadrúgását a vendégek egyik sorfalban álló játékosa a kapuba fejelte, ezzel a hazaiak gyakorlatilag eldöntötték a találkozót.

A gólgyártással viszont nem álltak le, ellentámadás végén Ștefănescu másodszor is betalált. Sőt, kicsivel később szabadrúgás után Vașvari megszerezte a sepsiszentgyörgyiek negyedik gólját, és beállította a végeredményt. A Sepsi OSK fölényes győzelmét egyedül az utolsó negyedórára ismét megjelent köd veszélyeztette, ezúttal azonban a pálya szintjén elfogadhatók voltak a látási viszonyok. A sepsiszentgyörgyi együttes egymás után második hazai mérkőzését nyerte meg, ezzel feljött a ranglista 9. helyére. A Sepsi OSK legközelebb pénteken 20.30-tól játszik a Bukaresti Dinamo otthonában.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 20. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Academica Clinceni 4–0 (0–0).

Gólszerzők: Ștefănescu (56., 74.), Fülöp (66.), Vașvari (77.).

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Fülöp, Vașvari (Velev, 85.), Deaconu, Ștefănescu, Carnat (Andrezly, 67.) – Safranko (Karanovic, 78.). Edző: Leo Grozavu.

Clinceni: Vâlceanu – Matei, Chatziterzoglu (Deretti, 72.), Răuță, Pârvulescu – Șut, Cebotaru, Ion (Dumitru, 73.), Buziuc, Merloi (Achim, 62.) – Vojtus. Edző: Ilie Poenaru.

Vezette: George Găman (Craiova).

Szerző: Horváth Bálint Ottó (Székelyhon)

SEPSI OSK