19. forduló CFR 1907 CLUJ 1 - 0 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A hajrában döntött a CFR, pont nélkül maradt Kolozsváron a Sepsi OSK

Sokáig döntetlenre állt a Kolozsvári CFR és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK erdélyi rangadója a labdarúgó 1. Liga 19., hétközi fordulójában. A szerda esti mérkőzésen végül az éllovas akarata érvényesült.

Az elejétől irányította a játékot a címvédő, de egyáltalán nem volt meggyőző támadásban. A legveszélyesebb embere Omrani volt, aki a 6. percben be is talált, de a gólt les miatt érvénytelenítették, majd a következő helyzeténél Niczuly akadályozta meg a gólszerzésben. A védekezésre összpontosító sepsiszentgyörgyiek egyetlen komoly lehetőségét az első félidő közepén Safranko hagyta ki, aki fölé fejelt. A folytatásban felerősödtek a CFR támadásai, de sorra kihagyták helyzeteiket a hazai játékosok, előbb Rondon közelről nem tudott betalálni, Niczuly bravúrral védett, majd Omrani előtt adódott nagy ziccer, de csúnyán mellé lőtt. A másik oldalon a Sepsi OSK csak elvétve jutott el a hazai kapuig, de sokáig tartotta a döntetlent. Aztán a 86. percben Vinicius fejesével a kolozsváriak mégis megszerezték a három pontot érő találatot.

A kolozsvári együttes megtartotta az első helyet, és vasárnap 17.30-tól következik számára az FC Botoșani elleni kiszállás, míg az alsóházban ragadt Sepsi OSK hétfőn 18 órától az Academica Clinceni-t fogadja.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 19. forduló: Kolozsvári CFR–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–0 (0–0).

Gólszerző: Vinicius (86.).

CFR: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Itu (Bordeianu, 64.), Culio, Păun (Traore, 46.), Costache (Petrila, 84.) – Rondon, Omrani. Edző: Dan Petrescu.

Sepsi: Niczuly – Barisic, Bouhenna, Tincu, Dimitrov (Csiszér, 87.) – Vașvari, Velev, Ștefan, Ștefănescu (Salli, 90+2.), Carnat (Fülöp, 46.) – Safranko. Edző: Leo Grozavu.

Vezette: Andrei Chivulete (Bukarest).

Szerző: Horváth Bálint Ottó (Székelyhon)

 Foto: Halmágyi Zsolt

SEPSI OSK