15. forduló FCSB 2 - 1 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Oda a Sepsi OSK idegenbeli veretlensége

Vezetett, mégsem szerzett pontot az FCSB otthonában a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely 2–1-es vereségével először kapott ki idegenben az 1. Liga jelenlegi szezonjában.

2019 NOV 04 sepsi fcsb jul ba 15

telekomsport.ro

Szinte üres lelátók előtt játszották le a vasárnap késő esti mérkőzést, a fővárosi Nemzeti Arénában mindössze háromezer néző foglalt helyet, köztük a lelkes sepsiszentgyörgyi szurkolótábor. Jobban kezdett támadásban a házigazda, mégis a Sepsi OSK veszélyeztetett először, Fülöp István távoli lövését Bălgrădean szögletre mentette. Aztán az FCSB-nél Florinel Coman két nagy helyzetet is kihagyott, a másik oldalon viszont szabadrúgás végén Karanovic emelésével megszerezte a vezetést a vendégeknek. A szünetig remekül zárt a háromszékiek védekezése, így megőrizték előnyüket.

A második félidő elején azonban minden megváltozott. A fővárosiak hamar egyenlítettek, amikor könnyelműen megítélt tizenegyeshez jutottak, amit Gnohere értékesített. Kevéssel ezután pedig már a vezetést is átvették, Comant nem tudták megállítani a vendégek védői, az érkező Tănaséhoz továbbított, akinek lapos lövésénél Niczuly esélytelen volt. A folytatásban a hazaiak többször eldönthették volna a meccset, de játszottak a helyzetekkel. A Sepsi OSK-nak megvoltak a lehetőségei az egyenlítésre, Karanovic és Safranko lövése, illetve fejese azonban nem találták el a kaput. A sepsiszentgyörgyiek vereségükkel már hat pontos távolságra vannak a felsőházi rájátszást érő hatodik helytől. A Sepsi OSK legközelebb jövő vasárnap játszik, 16 órától a Medgyesi Gaz Metant fogadja.

Labdarúgó 1. Liga, 15. forduló: Bukaresti FCSB–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2–1 (0–1).

Gólszerzők: Gnohere (56., büntetőből), Tănase (60.), illetve Karanovic (27.).

FCSB: Bălgrădean – Crețu, Planic, Cristea, Panțîru – Oaidă, Popescu, Popa (Man, 46.), Coman – Tănase (Moruțan, 71.), Gnohere (Hora, 83.). Edző: Bogdan Vintilă.

Sepsi OSK: Niczuly – Kilyén, Barisic, Bouhenna, Konongo – Andrezly (Salli, 65.), Velev (Deaconu, 81.), Vașvari, Ștefănescu (Safranko, 71.), Fülöp – Karanovic. Edző: László Csaba.

Vezette: Horațiu Feșnic (Kolozsvár).

Szerző: Horváth Bálint Ottó (Székelyhon)

SEPSI OSK

sepsiosk club logo