10.forduló SEPSI OSK 3 - 0 FC HERMANNSTADT

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Megszerezte szezonbeli első hazai győzelmét a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, szombaton délután fölényesen, 3–0-ra nyert a Nagyszebeni Hermannstadt ellen a labdarúgó 1. Liga 10. fordulójában.

Többet próbálkozott a mérkőzés első felében a Sepsi OSK, első kisebb lehetőségét Bouehanna hagyta ki, mellé fejelt. A hazaiak enyhe mezőnyfölénye az első félóra végén érett góllá, amikor Vașvari értékesítette a sepsiszentgyörgyiek korábbi játékosa, Viera kezezése miatt megítélt tizenegyest. Rögtön ezután betalálhattak volna a vendégek is, Debeljuh lövése azonban kevéssel elkerülte a kaput. Az egyenlítés helyett kettőre növelte előnyét a Sepsi OSK, Kilyén rövid passzából Carnat volt a befejező. A második félidő elején László Csaba csapata végleg eldöntötte az összecsapást, Carnat újabb helyzete után Peter Andrezly kihasználta a Hermannstadt kapusának óriási hibáját, ezzel a hazaiak már hárommal vezettek. A vendégeknek semmi sem jött össze, a Sepsi OSK pedig magabiztosan játszott, és a végéig megőrizte háromgólos előnyét.

Első hazai győzelmével a sepsiszentgyörgyi együttes feljött a hatodik helyre a tabellán, és először jutott felsőházi rájátszást érő pozícióba. A Sepsi OSK számára a jövő héten kupamérkőzés következik, csütörtökön 16.30-tól a másodosztályú Temesvári Ripensia ellen idegenben játszik a továbbjutásért.

Labdarúgó 1. Liga, 10. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Nagyszebeni Hermannstadt 3–0 (2–0).

Gólszerzők: Vașvari (31., büntetőből), Carnat (35.), Andrezly (57.).

Sepsi: Fejér – Kilyén, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Vașvari, Velev (Fülöp, 59.), Deaconu (Flores, 82.), Andrezly – Carnat, Safranko (Karanovic, 61.). Edző: László Csaba.

Hermannstadt: Figueiredo – Rimane, Diarrasouba, Luchin, Dâlbea – Taira (Dumitriu, 60.), Petrescu (Yazalde, 38.), Caiado, Cordea (Plazonja, 57.) – Debeljuh. Edző: Costel Enache.

Vezették: Radu Petrescu, Radu Ghinguleac, Bogdan Gheorghe.

Szerző: Horváth Bálint Ottó (Székelyhon)

SEPSI OSK