SEPSI OSK 0 - 1 DINAMO 1948 BUCUREŞTI

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Elszenvedte idénybeli első vereségét a bajnokságban a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, hétfőn este 1–0-ra kikapott a Bukaresti Dinamótól a labdarúgó 1. Liga 8. fordulójának zárómérkőzésén.

Első győzelmére készült hazai közönség előtt a sepsiszentgyörgyi együttes, amely hat döntetlen mellett idegenben szerezte eddigi egyetlen sikerét a szezonkezdeten. Jobban kezdtek a fővárosiak, akik az első félórában két nagy helyzetet is kihagytak, előbb egy ellentámadás végén Sorescu közeli lövését védte Fejér, majd Neicuțescu ziccerből a kapufát találta el. Ezzel szemben a Sepsi OSK hiába kezdeményezett valamivel többet, sokáig nem tudott komoly lehetőséghez jutni, mindössze Fülöp szabadrúgását és Carnat távoli kísérletét lehetett feljegyezni. Aztán a szünet előtt Safranko közelről tisztán fejelhetett, de mellé bólintott.

Fordulás után két cserét is végrehajtottak a hazaiaknál, akik két vérbeli csatárral, Safrankóval és Karanoviccsal próbálkoztak. A szlovák támadó egy óra játék után ismét közel volt a gólhoz, Gál-Andrezly beadása után a fejesét kitornászta a vendégek kapusa. Hamar jött a válasz a másik oldalon, Montini és Klimavicius is megszerezhette volna a vezetést. Remek volt az iram a meccs utolsó részében, a csapatok sorra alakították ki ígéretes lehetőségeiket, és tíz perccel a vége előtt a csereként beállt Daniel Popa győztes gólt szerzett a Dinamónak.

Az utolsó percekben megvolt az esélye az egyenlítésre a Sepsi OSK-nak, jól kidolgozott akció után Vașvari rosszul találta el a labdát, és mellé lőtt. Győzelmével a Dinamo utolérte a háromszékieket a tabellán, a két csapat egyaránt kilenc ponttal a 8., illetve a 9. helyet foglalja el. A válogatottak Eb-selejtező mérkőzései miatt szünet következik a bajnokságban, a Sepsi OSK legközelebb szeptember 14-én, szombaton 18.30-tól a Chindia Târgoviște vendégeként játszik.

Labdarúgó 1. Liga, 8. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Bukaresti Dinamo 0–1 (0–0).

Gólszerző: Popa (84.).

Sepsi: Fejér – Kilyén, Tincu, Barisic, Konongo – Velev, Gál-Andrezly (Deaconu, 84.), Fülöp (Salli, 46.), Vașvari, Carnat (Karanovic, 54.) – Safranko. Edző: László Csaba.

Dinamo: Piscitelli – Ciobotariu, Klimavicius, Popescu, Corbu – Filip, Sorescu (Moldoveanu, 82.), Nistor, Fabbrini (Răuță, 90.), Neicuțescu (Popa, 61.) – Montini. Edző: Dusan Uhrin.

Vezette: Ovidiu Hațegan (Arad).

Szerző: Horváth Bálint Ottó (Székelyhon)

SEPSI OSK