SEPSI OSK 2 - 2 FC VIITORUL CONSTANȚA

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A pihenőre még előnnyel mehetett a háromszéki együttes. A Viitorul a második játékrészben pillanatok alatt fordított, mégsem vihetett haza maximális pontszámot. Vasárnap este a labdarúgó 1. Liga negyedik játéknapjának mérkőzésén a Sepsi OSK a Román- és Szuperkupa-győztes Konstancai Viitorult látta vendégül. A Gheorghe Hagi által felkészített gárda csütörtökön az Európa Liga selejtezőjének visszavágóján legyőzte a Gent-et, de összesítésben a belgák jutottak tovább. Abból a kezdőcsapatból öt játékost nevezett a tréner. A háromszékiek a bemelegítés során elveszítették a kapusukat, Niczuly Roland kézsérülést szenvedett, így Fejér Bélát nevezték a kezdő sípszó előtt. Mindkét együttes veretlen volt a pontvadászatban, amíg az OSK három döntetlent, addig a Viitorul három győzelmet jegyzett. 

Mozgalmasan indult a meccs, mindkét kapusnak volt védenivalója, csakhogy negyedóra focit követően kissé leült a mérkőzés. Többnyire mezőnyben csordogált a játék, a ritmusra viszont nem lehetett panasz, a vendégeknél volt többet a játékszer. A 37. percben Carnat bombagólja örvendeztette meg a hazai szurkolókat, a 21 éves támadó 17 méterről küldte a bal alsóba, kialakítva az első félidő eredményét (1–0).

A pihenőt követően határozottan jött vissza az öltözőből a konstancai alakulat, még nem is rendeződtek a sorok, amikor Ciobanu távoli, hatalmas lökete a léc alá vágódott. Még eszmélni sem tudott a Sepsi OSK, máris fordított az ellenfél: Calcannal szemben szabálytalankodott Barisic. Mivel ezt a tizenhatoson belül tette, a sípmester a büntetőpontra mutatott. Eric magabiztosan értékesítette, öt perc alatt átvette a vezetést a Viitorul (1–2). Küzdött, ment előre a László Csaba által felkészített együttes, csakhogy az ellenlábas jól zárta a területeket, amikor pedig náluk volt a játékszer, akkor megbecsülték azt. Az egyenlítés a házigazdáknak a 80. percben összejöhetett volna, Tincu közeli fejese szállt fölé. Az utolsó pillanatban sikerült a pontszerzés, egy baloldalról érkező beadást a csereként pályára lépett Rachid a védőjét megelőzve fejelte a hálóba (2–2). Sokkal pragmatikusabban játszott a tengerparti együttes, érettebb focit mutatott. A Kovászna megyeiek a végletekig bíztak, a negyedik döntetlenjüket is behúzzák ebben a kiírásban.

Labdarúgás, 1. Liga, 4. forduló: Sepsi OSK–Konstancai Viitorul 2–2 (1–0)

Gól: Nicolae Carnat (37.), Rachid Bouhenna (90+3.), illetve Andrei Ciobanu (47.), Eric de Oliveira (52.).

Sepsi: Fejér – Dimitrov, Barisic, Tincu, Ștefan – Vașvari – Velev (Rachid, 46.), Flores (Fülöp, 76.), Andrezly, M. Ștefănescu (Karanivic, 34.) – Carnat. Edző: László Csaba.

Viitorul: Căbuz – Boboc, Țîru, Ghiţă, De Nooijer – Artean, A. Ciobanu, Filip (Dulca, 53.)– Eric (Mladen, 78.) – Calcan, Pitu (Houri, 70.). Edző: Gică Hagi.

Szerző: Józsa Csongor (Székelyhon)

SEPSI OSK