FCSB 2 - 0 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A mérkőzés első negyvenöt percében remekül tartotta magát a Bukaresti FCSB vendégeként a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, a második félidő elején viszont két gólt is kapott, és ezután már nem tudott visszajönni a meccsbe.

A Nemzeti Arénában lejátszott hétfő esti találkozó első huszonöt percében a hazaiak csapatkapitánya, Mihai Pintilii sérülését leszámítva semmi nem történt. Aztán felpörögtek az események, és mindkét kapu előtt több helyzet is kialakult. Tandia be is talált a vendégeknél, de gólját les miatt jogosan érvénytelenítették. A másik oldalon Niczuly többször is nagyot védett Moraes és Gnohere lövéseinél. Szünet után gyorsan gólt kapott a Sepsi OSK, Viera szabálytalankodott a csereként beállt Florinel Comannal szemben, a tizenegyest Gnohere magabiztosan értékesítette.

Kevéssel ezután már kétgólos hátrányba került Eugen Neagoe csapata, Viera ismét hibázott a védelemben, Coman pedig ezt kihasználva kilőtte a rövid alsó sarkot. A folytatásban sokáig tehetetlenek voltak támadásban a háromszékiek, és csupán a végén Tandia és Flores helyzeteinél volt esélyük a szépítésre. Ellenben az FCSB még több veszélyes támadást vezetett, a kiváló formában játszó Coman a kapufát is eltalálta, de Hora szintén közel volt a gólszerzéshez. A már hét meccs óta nyeretlen Sepsi OSK a felsőházi rájátszás odavágóinak utolsó fordulójában jövő hétfőn 21 órától a szintén gyenge formában lévő Astra Giurgiut látja vendégül. Győzelmével az FCSB három pontra megközelítette az éllovas Kolozsvári CFR-t, amellyel vasárnap 21 órától idegenben rangadót játszik.

Labdarúgás, 1. Liga, rájátszás, felsőház, 4. forduló: Bukaresti FCSB–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2–0 (0–0), gólszerzők: Gnohere (51., büntetőből), Coman (59.).

FCSB: Bălgrădean – Benzar, Cristea, Planic, Morais – Pintilii (Moruțan, 18., Coman, 46.), Filip, Man, Hora, Tănase – Gnohere (Teixeira, 66.).

Sepsi OSK: Niczuly – Moura, Viera, Jovanovic, Omar – Velev (Fülöp I., 64.), Karnickij, Nouvier (Mensah, 71.), Flores, Ștefan (Hamed, 64.) – Tandia.

Vezették: Radu Petrescu, Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu.

Szerző: Horváth Bálint Ottó (Székelyhon)

SEPSI OSK