CFR 1907 CLUJ 3 - 1 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Kolozsvári CFR hazai pályán 3-1-re győzte le a Sepsi OSK csapatát a labdarúgó Liga 1 rájátszásának első fordulójában. A két csapat sorozatban harmadszor találkozott egymással, a kupában és a Liga 1 alapszakaszának utolsó fordulójában is a Kolozsvár tudott nyerni.

A fellegvári stadionban a CFR a Liga 1 idei kiírásának leggyorsabban szerzett góljával kezdte a mérkőzést. George Țucudean, a hazai csapat gólvágója a 20. másodpercben szerezte meg a vezetést a kolozsváriak számára egy, a tizenhatos vonalának közeléből eleresztett lövésből, amelyben Ciprian Deac nagyszerű előkészítése is benne volt. A Sepsi OSK kapusának, Niczuly Rolandnak nem nagyon volt esélye hárítani a lövést.

2019 marcius 9 CFR SEPSI 1 3

gsp.ro

Az első félidőben mindkét csapat számára adódtak lehetőségek. A 13. percben Cristi Manea próbált ollózni viszonylag veszélyes helyzetben, a 16. percben Ciprian Deac fejesénél kellett résen lennie Niczulynak, de Mario Camora, végül szögletre pattanó lövése is okozott izgalmakat. A félidő végén a Sepsinek voltak nagyobb lehetőségei, a 36. percben Sato próbálkozott egy jó lövéssel, majd a 37. percben Tandia veszélyeztetett jó helyzetben, de Arlauskis hárítani tudott.

A második félidőben is hamar megzördült a háló. Ezúttal viszont a Sepsi OSK kezdett jobban, Mensah jó cselei után Vașvari egyenlített 1-1-re. A székelyföldiek öröme azonban nem tarthatott sokáig, az 57. percben Ciprian Deac szabadrúgása után Djokovic juttatta fejjel a labdát Niczuly kapujába, és szerezte vissza a vezetést a kolozsvári csapatnak.

A mérkőzés utolsó 20 percére aztán jelentősen rányomta a bélyegét, hogy Culio megszerezte a második sárgalapját a 70. percben, így a Sepsi OSK emberelőnyben támadhatott. S bár többször is sikerült beszorítani a bajnokcsapatot a saját térfelére, igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani a székelyföldi csapat.

A mérkőzés hosszabbításában újabb kiállítás következett, a játékvezető ezúttal Joseph Mensaht, a Sepsi OSK játékosát küldte le a pályáról egy tizenhatoson belül elkövetett szabálytalanság miatt. A megítélt büntetőt Ciprian Deac értékesítette és állította be a mérkőzés 3-1-es végeredményét.

Transindex (Lelátó)

SEPSI OSK