SEPSI OSK 0 - 0 FC VIITORUL CONSTANȚA

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Nagy lehetőséget szalasztott el péntek este a Sepsi OSK, amely a felsőházi rájátszásért zajló harc hajrájában gól nélküli döntetlent játszott Sepsiszentgyörgyön a rivális FC Viitorul csapatával. A játék képe alapján a kapufát eltaláló, majd tizenegyest hibázó piros-fehérek győzelmet érdemeltek volna, a csapatkapitány Ousmane Viera viszont megúszott egy kiállításgyanús szituációt.

A nem túl eseménydús első félidőben előbb Artean tesztelte távolról Fejér Bélát, aztán Mladen veszélyesnek tűnő beadásánál de Moura előzte meg a fejelni készülő Iacobot. A hazaiak első kapura tartó lövését a jobb szélről befele cselező Mensah adta le, a Viitorul kapuját őrző Cojocarunak csak másodjára sikerült magához ölelni a labdát.

A Sepsi OSK a szünet után már irányítani tudta a játékot, az 59. percben Rus kihagyta az addigi legnagyobb lehetőségét: a jobb szélen meglóduló Tandia lövés helyett az utolsó pillanatban okosan visszapasszolt a középen érkező fiatal szatmárinak, aki az üres kapus ziccert a kapufára lőtte.

Percekkel később Florin Ștefan harcolt ki tizenegyest, amelyet a medgyesi vendégjátékhoz hasonlóan Tandia végzett le. A tízgólos Birahima ezúttal nem tudta értékesíteni a büntetőt, a kaput sem találta el. Az utolsó félórában is a Sepsi dominált, Tandiának még voltak próbálkozásai, de 0–0 maradt a vége.

A lefújás után Ousmane Viera túlságosan kemény belépője szolgáltatott sok beszédtémát. Az elefántcsontparti középhátvéd a második félidő elején Ianis Hagit tarolta le, s bár a Sepsi kapitánya először a labdát rúgta el, a becsúszó szerelés rendkívül sérülésveszélyes volt. Ezért a brutalitásért Viera könnyedén kaphatott volna akár piros lapot is, ám Marcel Bîrsan játékvezető szabálytalanságot sem ítélt, a játék bedobással folytatódott. Az ifjú Hagi szerencsére megúszta komolyabb sérülés nélkül az ijesztő esetet és végig tudta játszani a meccset.

A döntetlennel a Sepsi OSK megelőzte a fordulót a negyedik pozícióból kezdő Astra Giurgiut, a korábbi bajnok szombaton délután az FC Hermannstadt csapatát fogadja. A játéknap esti mérkőzésén a felsőházi rájátszásért ugyancsak versenyben lévő Poli Iași a ligaelső Kolozsvári CFR-t látja vendégül. A playoff-mezőny szempontjából az sem mellékes, hogy mi történik a vasárnapi FC Botoșani–Medgyesi Gaz Metan bajnokin.

Liga 1, alapszakasz, 25. forduló

Sepsi OSK–FC Viitorul 0–0

játékvezető: Marcel Bîrsan

sárga lap: de Moura (10.), Rus (45.), Vașvari (84.) / Mladen (90+3.)

Sepsi: Fejér Béla – Gabriel de Moura, Ousmane Viera, Igor Jovanovic, Abud Omar – Adrian Rus, Aliakszandr Karnickij (Gabriel Vașvari 58.) – Joseph Mensah (Daisuke Sato 82.), Stefan Velev, Florin Ștefan – Birahima Tandia. Edző: Eugen Neagoe.

Viitorul: Valentin Cojocaru – Sebastien Mladen, Bogdan Țîru, Virgil Ghiță, Bradley de Nooijer – Andrei Artean (Vlad Achim 70.), Tudor Băluță, Paul Iacob (Rivaldinho 80.) – Ionuț Vînă, Ianis Hagi, Lyes Houri. Edző: Gheorghe Hagi.

Transindex – Lelátó

SEPSI OSK