SEPSI OSK 0 - 1 DINAMO BUCUREŞTI

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Egy második félidő elején bekapott tizenegyesgóllal szenvedett egygólós vereséget a Sepsi OSK a Dinamo Bukaresttől a Liga 1 23. fordulójának szombat esti mérkőzésén Sepsiszentgyörgyön.

Pedig a mérkőzés jól indult a szentgyörgyiek számára, az első veszélyesebb helyzet a Dinamo kapuja előtt alakult ki, miután a Sepsi OSK francia idegenlégiósa, Brahima Tandia egy lendületes akció és csel után viszonylag éles szögből lőtt a vendégek kapuja fölé az 5. percben. Mircea Rednic alakulatának válaszára nem kellett sokat várni, Ricardo Grigore egy távoli, legalább 25 méterről leadott lövéssel tette próbára Niczuly Rolandot, aki azonban magabiztosan ütötte oldalra a veszélyesen csavarodó labdát.

A mérkőzés eleji helyzetek után sokáig nem alakult ki újabb igazán veszélyes szituáció, a játék kiegyenlített volt, a közel 5 ezer néző előtt zajló mérkőzésen egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kialakítani az első félidőben.

A fordulás után, az 56. percben aztán büntetőhöz jutott a bukaresti csapat. A hazaiak védője, Igor Jovanovic a büntetőterületen belül buktatta Simon Zenkét. A megítélt tizenegyest a Dinamo csapatkapitánya, Dan Nistor vállalta, és magabiztosan értékesítette is a másik irányba vetődő Niczuly kapujába. 0-1.

A szentgyörgyi csapat három perc múlva egyenlíthetett volna, de Daisuke Sato, a Sepsi japán balszélső védőjének megpattanó lövése a felsőlécen csattant. A Sepsinek ezt követően is voltak a vendégcsapat kapuja előtt zavart keltő próbálkozásai, de újabb igazán nagy lehetőséghez csak a 79. percben jutottak a hazaiak, amikor Tandia 17 méterről rúghatott szabadrúgást. A francia próbálkozása csak majdnem volt tökéletes, a keresztlécet találta el.

Ez volt a Sepsi OSK ötödik hazai veresége ebben a szezonban, s bár a székelyföldi csapat a téli szünet után eddigi mindkét bajnoki mérkőzését elveszítette, továbbra is jó esélye van arra, hogy a román bajnokság legjobb hat csapatát rangsoroló felsőházba jusson.

Sepsi OSK-Dinamo Bukarest 0-1 (0-0)

gól: Dan Nistor (57.)      Transindex / lelato

 

SEPSI OSK