SEPSI OSK 1 - 0 FC ASTRA GIURGIU

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Tandia szállította a győzelmet a piros-fehéreknek

Megszakadt a Sepsi OSK tizenegy hete tartó nyeretlenségi sorozata hazai pályán, miután szombaton Ibrahima Tandia találatával 1–0 arányban győzött az Astra Giurgiu ellen a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában. A piros-fehérek szezonbeli hatodik győzelmükkel a felsőházi rájátszást érő hatodik helyre léptek, három ponttal megelőzve Constantin Enache csapatát.
 
A Sepsi OSK története során először győzött az Astra Giurgiu ellen tétmérkőzésen, ezt megelőzően egyszer a 2016-ban bajnoki címet ünneplő csapat gyűjtötte be a három pontot, és kétszer osztozkodtak a pontokon. Az Eugen Neagoe irányította labdarúgók legutóbb augusztus 31-én tudtak nyerni hazai pályán, akkor az újonc Dunărea Călărași 1–0 arányú vereséget szenvedett Sepsiszentgyörgyön, a piros-fehérek ezt követően mindössze egy pontot szereztek az utóbbi négy hazai mérkőzésükön. Az FC Voluntari csapatával döntetlent játszottak, majd vereséget szenvedtek a Medgyesi Gázmetán, a címvédő Kolozsvári CFR és az FC Hermannstadt együttesétől. A háromszéki gárdának szombaton ezt a negatív sorozatot sikerült megtörnie, továbbá az OSK a szezonban hetedszer fejezett be mérkőzést kapott gól nélkül, legutóbb erre szeptember 28-án a Dinamo ellen volt példa.
A forduló előtt mindkét csapat 20 ponttal rendelkezett, az Astra jobb gólkülönbségének köszönhetően állt a felsőházi rájátszását jelentő hatodik helyen, mögötte következett a Sepsi OSK. Az első félidőben érezhető volt, hogy nagy a tét, hiszen mindkét csapat inkább a védekezésre koncentrált, kevés lehetőség alakult ki a kapuk előtt, többnyire a mezőnyben zajlott a játék. A házigazdák szurkolótábora először Bryan Nouvier távoli próbálkozásainál ugorhatott talpra, azonban a francia játékos első lövését David Lazăr könnyedén védte, másodszor pedig a kapu mellett süvített el a labda. A vendégek először a 37. percben jegyezhettek kapu területére tartó lövést, viszont Denis Alibec félollós próbálkozása nem okozott gondot Fejér Béla hálóőrnek.
Eugen Neagoe a szünet után Marko Simonovski pályára küldésével támadóbb szellemű játékra váltott, a hazaiak átvették a játék irányítását, azonban a beadások rendre elmaradtak, Yasin Hamed és Nouvier sem tudta játékba hozni a macedón csatárt, hiszen a vendégek hátvédjei megakadályozták a passzokat, így a Sepsi OSK távoli lövéssekkel próbált gólt szerezni. A piros-fehérek az 57. percben megszerezhették volna a vezetést, Claudiu Belu-Iordache röviden szabadított fel, a labda Gabriel Vașvari irányába szállt, a középpályás pedig 30 méteres lövésre szánta el magát, viszont a földön megpattanó lövését Lazăr bravúrral szögletre tolta. Ezt követően ismét Vașvari próbálkozott távolról, majd Stefan Velev is célba vette az ellenfél kapuját, azonban lövése néhány centivel mellé ment, a labda csak az oldalhálót súrolta.
A 78. percben érkezett a gól is, Ibrahima Tandia előbb kihasználta gyorsaságát és Mike Cestro mellett elviharzott, majd mielőtt Filip Mrzljak szembe léphetett volna vele, 20 méterről egy jól helyezett, erős lövéssel kilőtte a bal felső sarkot, Lazăr esélytelenül vetődött. A francia-mali labdarúgó hetedik gólját ünnepelhette az idényben. Nem sokkal később egyenlíthetett volna az Astra, azonban Fejér Béla kettős védést mutatott be Belu-Iordache és Mihai Butean lövésénél, majd a kipattanóra Ciprian Biceanu csapott le, de Nouvier megakadályozta az újabb próbálkozást. A rendes játékidő utolsó percében Tandia egy ellentámadás után megduplázhatta volna a házigazdák előnyét, viszont kissé kisodródott és az éles szögből leadott lövése a bal felső sarok mellett hagyta el a játékteret.
A Sepsi OSK megérdemelt győzelmet aratott, és tíz fordulóval az alapszakasz vége előtt felsőházi rájátszást érő helyet foglal el, három ponttal megelőzve az Astra, öt ponttal pedig az FC Hermannstadt csapatát.
Eugen Neagoe értékelt
„Örülök az eredménynek és a három pontnak, de még tíz mérkőzésünk van alapszakaszban, szóval továbbra is szerénynek, koncentráltnak és szorgosnak kell maradnunk. Biztos vagyok benne, hogy mindezeket a jövőben is betartjuk, és reménykedhetünk az előző idényben elért jobb helyezésnél. Nem volt könnyű mérkőzés, egy olyan csapattal találkoztunk, amelynek a meccs előtt ugyanannyi pontja volt, mint nekünk. Azt gondolom, ezúttal a mérkőzés nem nevezhető látványosnak, viszont nagyon fontos, hogy sikerült az elképzelésünket teljesítenünk, ez pedig a játékosok mindenikének érdeme. A pályán mindent megtesznek a győzelem érdekében, az eddigi teljesítményükért mindenképp dicséretet érdemelnek, és minden találkozóra komolyan készülnek. Tandia adós volt már a góllal, nagyon értékes játékos, azonban sokkal többet várok tőle, akárcsak a többi labdarúgótól” – nyilatkozta a mérkőzés után a vezetőedző.
Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 16. forduló: Sepsi OSK–Astra Giurgiu 1–0 (0–0).
Sepsiszentgyörgy, MSC Stadion, mintegy 2000 néző. Vezette: Marcel Bîrsan (Bukarest). Sepsi OSK: Fejér – Ștefan, Jovanović, Viera, Rus – Velev, Karnyicki (Simonovski, 46.) – Drăghici (Hamed, 36.; Mensah, 77.), Vașvari, Nouvier – Tandia. Vezetőedző: Eugen Neagoe. Astra: Lazăr – Belu-Iordache, Cestor, Bejan, Radunović – V. Gheorghe (Butean, 73.), Mrzljak, Biceanu – Begue (Llullaku, 59.), Alibec, Roșu (Moise, 83.). Vezetőedző: Constantin Enache. Gólszerző: Tandia (78.). Sárga lap: Drăghici (24.), Vașvari (69.), Jovanović (90+1.), illetve Belu-Iordache (71.), Radunović (87.).
 
 
3szek.ro Fotók: Henning János

AdmirorGallery 5.1.1, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.
Website security test completed by https://www.security-audit.com

SEPSI OSK