FC VIITORUL CONSTANȚA 2 - 3 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Három gólt rúgott, és győzött idegenben Eugen Neagoe csapata

A Sepsi OSK megszakította három mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát, miután szombaton 3–2 arányban diadalmaskodott az FC Viitorul vendégként az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában. A piros-fehérek a szezonban másodszor gyűjtötték be a három pontot idegenben, ezzel a győzelemmel pedig a rangsor ötödik helyére léptek.
A házigazdák gólkirályuk, Ianis és vezetőedzőjük, Gheorghe Hagi nélkül néztek szembe a szentgyörgyi együttessel, előbbi sárga lapos eltiltás miatt nem játszhatott, utóbbi pedig két fordulóra kapott eltiltást egy összetűzés miatt, így távollétében Cătălin Anghel irányította a Constanța megyei csapatot. A háromszéki gárda ezúttal sem játszott szurkolótábor nélkül, hiszen a hosszú kiszállásra egy maroknyi székely is elkísérte.
A mérkőzés kezdetét jelző sípszó után az FC Viitorul magához ragadta a kezdeményezést, és már az 5. percben Denis Drăguș révén a vezetést is megszerezhette volna, azonban Niczuly Roland bravúrral szögletre mentett. A hazaiak fölénye ellenére a piros-fehérek szereztek vezetést, a 7. percben Bryan Nouvier szögletrúgását Ousmane Viera fejjel csúsztatta tovább, Igor Jovanović pedig a hálóba fejelte (1–0). A piros-fehérek a szezonban először voltak eredményesek rögzített helyzetből.
A tengerparti csapat nem játszott sokáig hátrányban, hiszen a 13. percben Srdjan Luchin góljával egyenlíteni tudtak. Ionuț Vînă sarokrúgását követően a hátvéd Viera mellett védhetetlenül a bal felsőbe fejelt (1–1). A házigazdák többet birtokolták a labdát, a vezetés megszerzésére hajtottak, ami majdnem összejött nekik, azonban Drăguș távoli lövése a keresztlécen csattant.
A vendégek a 34. percben büntetőrúgást reklamáltak, a jobb oldalon elszaladó Stephan Drăghici kapura törését Bradley De Nooijer egy elkésett becsúszással akadályozta meg, viszont a játékvezető másként látta, így a piros-fehérek középpályása műesésért sárga lapot kapott. Az első félidő végén Niczuly fantasztikus védésekkel mentette meg csapatát, előbb Drăguș, majd Mihai Voduț közeli próbálkozását hárította, a kipattanót pedig ismét utóbbi váltotta volna gólra, a kézdivásárhelyi kapus azonban újabb szenzációs védést mutatott be.
2018 OKT 20 VIITORUL SEPSI
Fotó: sportpictures.eu
A szünet után is az FC Viitorul veszélyeztetett először, ám Tudor Băluță látványos kapáslövését Niczuly védte, majd a kipattanóra lecsapó Drăguș próbálkozását is hárította. A folytatásban a szentgyörgyi együttes kezdeményezett, a 66. percben pedig a vezetést is megszerezte. Ibrahima Tandia a bal oldalon kicselezte a védőket, bepasszolt a tizenhaton vonalon belül jól helyezkedő Drăghici irányába, aki továbbadta, majd a csereként beállt Joseph Mensah a tizenegyes ponttól a bal alsóba lőtte (1–2).
A 81. percben ismét egyenlítettek a hazaiak, Andrei Artean beadására Niczuly rossz ütemben lépett ki, nem tudta kiöklözni a labdát, így ezt kihasználva Băluță a hálóba fejelt (2–2). A mérkőzést Tandia egyéni megmozdulása döntötte el, miután a 86. percben túljárt a védők eszén, majd védhetetlenül a hosszú sarokba tekert (2–3). A francia-mali játékos szezonbeli ötödik góljának örülhetett.
Eugen Neagoe értékelt
„Kicsit fáradt és stresszes vagyok, az utóbbi napokban nagyon sokat gondoltam erre a mérkőzésre, hiszen egy nagyon jó csapat ellen kellett játszanunk. A győzelmet és a három pontot Fülöp Istvánnak ajánlom, aki számunkra egy nagyon fontos labdarúgó, viszont legnagyobb sajnálatunkra hosszú ideig nem játszhat egy súlyos sérülés miatt. Remélem, a lehető leghamarabb visszatér közénk, és még erősebb lesz, mint korábban. Kicsit félénken kezdtük a mérkőzést, annak ellenére is, hogy hamar gólt szereztünk, utána azonban visszahúzódtunk. Korábban mondtam a fiúknak, hogy ne engedjék az ellenfelet támadni, ne húzódjanak nagyon hátra, mert minőségi játékosaik vannak. A második félidő minden szempontból jobb volt, nem könnyű a Viitorul otthonában nyerni, mert a bajnokság egyik legjobb együttese, és biztos vagyok benne, hogy az első helyek egyikéért küzd majd. A fiúk nagy erőfeszítést tettek, mindent tiszteletben tartottak, amit kértem. Ha a folytatásban is megfelelő hozzáállásunk és határozott játékunk lesz, akkor bárki ellen győzhetünk” – nyilatkozta a mérkőzés után a vezetőedző.

SEPSI OSK