SEPSI OSK 1 - 2 GAZ METAN MEDIAȘ

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Megszakadt vasárnap a Sepsi OSK hat mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, miután a Medgyesi Gázmetán hátrányból fordítva, a hajrában szerezte meg a győztes gólt, és diadalmaskodott 2–1 arányban a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában. A piros-fehérek először kaptak ki hazai pályán, a szezonban pedig harmadszor maradtak alul, és ezzel visszacsúsztak a rangsor hetedik helyére.

A Sepsi OSK két döntetlent követően, a három pont reményében lépett pályára a Mihai Teja irányította együttes ellen. A hazai közönség fenomenális hangulatot varázsolt a háromszéki stadionban, a szentgyörgyi csapat pedig az első fél órában többnyire pontrúgásokból gyakorolt nyomást a medgyesi védelemre. Az első komolyabb lehetőség a vendégek előtt adódott a 10. percben: Darius Olaru iramodott meg a jobb oldalon, azonban az éles szögből leadott lövése néhány centivel elkerülte a jobb alsó sarkot.

A folytatásban a piros-fehérek Ibrahima Tandia révén szerezhettek volna vezetést, de a francia-mali labdarúgó szabadrúgását Răzvan Pleșca bravúrral tolta szögletre, majd Yasin Hamed fejesét is védeni tudta, ezt követően pedig Marko Simonovski fejelt senkitől sem zavartatva a kapu fölé. A 31. percben Tandia és Joseph Mensah jobb oldali összjátékát követően utóbbi nagyszerűen passzolt középre, ahol a jól helyezkedő Hamed néhány méterről laposan a bal alsóba gurított (1–0). A Szeben megyei csapat Gabriel de Moura és Ousmane Viera figyelmetlenségét kihasználva már a 38. percben egyenlített, Iulian Cristea fejelte közelről a jobb felsőbe David Caiado szabadrúgását (1–1).

A szünet után Carlos Fortes vezetéshez juttathatta volna a vendégeket, viszont előbb az oldalhálóba lőtt, majd a 68. percben Niczuly Roland bravúrral hárította a próbálkozását. A 87. percben Gabriel Vașvari lábában volt a három pont, azonban Florin Ștefan bal oldali beadását néhány méterről a jobb alsó mellé lőtte. Két perccel később a Gázmetán hasonló helyzetbe került, ám ők kihasználták az előttük adódó lehetőséget: Marius Constantin szerzett labdát saját térfelén, majd odapasszolt a csereként beálló Yazalde Gomes elé, akinek jobb oldali beadását Caiado kapásból a bal alsóba vágta (1–2).

A Medgyes hatodszor győzött a szezonban, ezzel pedig fellépett a harmadik helyre, míg a Sepsi OSK visszaesett a hetedikre. Az élvonalbeli bajnokság a válogatott-mérkőzések miatt két hétig szünetel, a piros-fehérek október 12-én a Puskás Akadémia vendégeként lépnek pályára felkészülési mérkőzésen, majd a pontvadászat következő körében, október 20-án az FC Viitorul otthonában játszanak.

Eugen Neagoe értékelt

„Nagyon könnyen gólt kaptunk, sajnos, nem tudtunk többször betalálni, mint az ellenfelünk, bár megvolt erre a lehetőségünk. A hajrában volt egy hatalmas lehetőségünk, amelyet nem sikerült gólra váltani néhány méterről. Ha azt sikerül berúgni, akkor nyertünk volna. Ilyen a labdarúgás, a hibákat meg kell fizetni. Nálunk volt a labda, elveszítettük az ellenfél térfelén, és egy ellentámadásból gólt kaptunk. Egyelőre nem tudjuk, hogy mennyire súlyos Fülöp sérülése, a térdével van probléma, de a napokban több információnk lesz. Reméljük, nem komoly, mert számunkra nagyon fontos játékos. A fiúk erőfeszítése dicséretet érdemel, minden labdáért harcoltak, voltak helyzeteink mindkét félidőben. Mondtam a játékosoknak, hogy fel a fejjel, folytatnunk kell, amit elkezdtünk” – nyilatkozta a mérkőzés után a vezetőedző.

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 11. forduló: Sepsi OSK–Medgyesi Gázmetán 1–2 (1–1).

Sepsiszentgyörgy, MSC Stadion, mintegy 3000 néző. Vezette: Radu Petrescu (Bukarest).

Sepsi OSK: Niczuly–Sato, Jovanović, Viera, De Moura–Vașvari, Velev–Hamed (Ștefan, 61.), Fülöp (Mensah, 16.), Tandia–Simonovski (Karnyicki, 77.). Vezetőedző: Eugen Neagoe.

Medgyes: Pleșca–Crețu, Cristea, Constantin, Trif (Bușu, 65.)–Fofana, Luís Aurélio–Fernandes, Olaru, Caiado (Chamed, 90+2.)–Fortes (Yazalde, 79.). Vezetőedző: Mihai Teja.

Gólszerzők: Hamed (31.), illetve Cristea (38.), Caiado (89.).

Sárga lap: Mensah (85.), illetve Fortes (57.), Trif (60.), Fernandes (75.), Olaru (84.).

Miska Brigitta (Háromszék)


AdmirorGallery 5.1.1, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.
Website security test completed by https://www.security-audit.com

SEPSI OSK