SEPSI OSK 1 - 0 FC DUNĂREA CĂLĂRAȘI

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hazai pályán eddig hibátlan a Sepsi OSK

Harmadik sikerét ünnepelhette az idei bajnokságban saját közönsége előtt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. A labdarúgó 1. Liga 7. fordulójában a háromszékiek az eddig még idegenben veretlen Dunărea Călărași együttese ellen diadalmaskodtak, és győzelmüknek köszönhetően ideiglenesen a dobogó harmadik fokára léptek.

Az Edda együttes és Pataki Attila által írt OSK-induló dallamára vonultak pályára a csapatok, és a mérkőzés alighogy elkezdődött, máris zörgött a vendégek hálója: a második percben De Moura a jobboldalról ívelt a hosszú sarok felé, ahonnan Nouvier fejelte vissza a labdát a kapu elé, a jól helyezkedő Simonovszki pedig Straton kapujába bólintott (1–0). A korán megszerzett vezetés után is inkább a piros-fehérek akarata érvényesült, és a 10. percben Tandia távoli lövése süvített el a keresztléc felett. A vendégek csak a 22. percben jutottak el Niczuly kapujának közelébe, amikor Alexandru került lövőhelyzetbe, de pontatlanul célzott. Nem sokkal később ismét Simonovszki pillanatai következtek, aki a 30. percben állt közel az újabb találathoz, de megpattanó lövését Straton nagyot nyújtózva szögletre tolta. A sarokrúgást Fülöp végezte el, a középre ívelt labdára pedig érkezett is az OSK macedón csatára, de fejese a kapufán csattant.

Szünet után visszavettek a kezdeti lendületből Eugen Neagoe tanítványai, inkább a védekezésre összpontosítottak, a vendégek viszont nem találták az utat Niczuly kapuja felé. A sok hibával tarkított játék ellaposodott, a labda pedig többnyire a középpályán pattogott. A második játékrész első helyzetére a 74. percig kellett várni, amikor De Moura beadását Viera fejelte kapura, a labda azonban elszállt Straton kapuja felett. A folytatásban is maradt a meddő mezőnyjáték, mindkét csapaton kezdtek megmutatkozni a fáradtság jelei, a vendégek azonban a 87. percben majdnem egyenlítettek: Pană beadására Niczuly rosszul mozdult ki, így Pușcaș fejelhetett kapura, de a gólvonal közelében helyezkedő Drăghici kivágta a labdát. A hosszabbítás perceiben a csereként beállt Hadnagy duplázhatta volna meg a piros-fehérek előnyét, de Fülöp hajszálpontos beadását nem sikerült értékesítenie, a jobb alsó sarokba tartó lövését Straton bravúrosan védte. A meccs elején szerzett góllal a Sepsi OSK begyűjtötte a három pontot, ami egyben azt is jelenti, hogy a háromszékiek harmadik hazai mérkőzésüket is úgy nyerték meg, hogy nem kaptak gólt.

Az 1. Liga küzdelemsorozata a válogatott mérkőzései miatt két hétig szünetel, a pontvadászat folytatásában pedig a piros-fehérek legközelebb a Concordia Chiajna vendégeiként lépnek majd pályára. A találkozó pontos időpontját még nem rögzítette a Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF).

Mestermérleg: Eugen Neagoe, Sepsi OSK: „Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, el is mondtam korábban, hogy az eddigi legnehezebb mérkőzésünk lesz, mert a călărași-i csapat nagyon jól védekezik, eddig még nem kaptak ki idegenben. Nekünk hétfőn volt a kiszállásunk Botoșaniba, ők viszont két nappal korábban léptek pályára, így előnyösebb helyzetben voltak. Számítottam arra, hogy fizikailag nem leszünk százszázalékosak, de a fiúk így is dicséretet érdemelnek, mert nagy erőbedobással játszottak, eleget tettek a feladatuknak. Nagyon jól kezdtük a meccset, letámadtuk az ellenfelet, voltak még lehetőségeink, majd egy kapufánk is, a második félidőben azonban már nem sikerült nagy helyzeteket kidolgoznunk. Később a fáradtság miatt kissé vissza is vonultunk, de a legfontosabb, hogy győztünk, és nem kaptunk gólt, aminek különösen örvendek.”

Dan Alexa, Dunărea Călărași: „A Sepsi egy jól védekező csapat, és nagyon megfelelt nekik, hogy gyakorlatilag egygólos előnnyel kezdték a mérkőzést. Két olyan középhátvédjük van, akik általában megnyerik a párharcaikat, és ilyen körülmények között nehéz volt lehetőséghez jutnunk. Sajnos, több játékos egyéni hibája miatt tulajdonképpen hátrányból kezdtük a meccset, majd sikerült kiegyensúlyozottá tenni a játékot, és megosztoztunk a helyzeteken. Arra számítottam, hogy a Sepsi nagyobb nyomást fog gyakorolni ránk, de megelégedtek azzal, hogy tartsák az eredményt, ami a végén visszaüthetett volna. Bosszant, hogy hamar gólt kaptunk, mert egy olyan csapat ellen, mint amilyen a Sepsi, nagyon nehéz fordítani.”

Labdarúgó 1. liga, 7. forduló, Sepsiszentgyörgy, 3000 néző:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Dunărea Călărași 1–0 (1–0), gólszerző: Simonovszki (2.)

Sepsi OSK: Niczuly – De Moura, Viera, Jovanović, Sato – Vașvari, Fülöp, Tandia (Hamed, 61.), Drăghici, Nouvier (Hadnagy, 84.) – Simonovszki (Karnickij, 74.). Edző: Eugen Neagoe.

Călărași: Straton – Gligorov, Dobrosavlevici, Șandru (Munteanu, 64.), Ispas – Kanda (Ndiaye, 76.), Simion, Pușcaș, Pană – Alexandru, Kouakou (Honciu, 55.). Edző: Dan Alexa.

Sárga lap: Simonovszki (41.), Drăghici (90+4.), illetve Simion (27.), Alexandru (45.), Dobrosavlevici (50.), Ispas (72.)

Játékvezetők: Sorin Antonie (Bukarest), Mihai Marica (Beszterce), Gabriel Bârjac (Zilah).

Sánta Imre (Székelyhon)


AdmirorGallery 5.1.1, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.
Website security test completed by https://www.security-audit.com

SEPSI OSK