FCSB 2 - 0 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Nem volt szerencséje Bukarestben a Sepsi OSK-nak

Noha több lehetősége is adódott a találkozó első részében, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK kétgólos vereséget szenvedett vasárnap este a labdarúgó 1. Liga 5. fordulójában az FCSB vendégeként. A bukaresti Nemzeti Arénában lejátszott mérkőzésen az utolsó tíz perc bizonyult végzetesnek a háromszékiek számára.

2018 AUG 19 FCSB SEPSI

Felázott talaj és nagyon gyenge minőségű gyepszőnyeg várta a Nemzeti Arénában pályára lépő csapatokat, ám úgy tűnt, ez kevésbé zavarta a piros-fehéreket, akik már a 2. percben kihagytak egy óriási gólszerzési lehetőséget. Ekkor Drăghici a baloldalon tört be a tizenhatos területére, Tandia elé passzolt, akinek lövése a kapufán csattant. A folytatásban is bátran futballoztak Eugen Neagoe tanítványai, a labda birtoklását átengedték ugyan a hazai csapatnak, de veszélyes ellentámadásokat vezettek Bălgrădean kapuja felé. A 19. percben Fülöp hozta helyzetbe Vașvarit, aki elől azonban a fővárosiak hálóőre az utolsó pillanatban még elcsípte a labdát.

A Székely Légió különítménye késve, az első játékrész felénél érkezett meg a stadionba, aminek köszönhetően a lelátókon is megélénkült a hangulat, és így már ők is láthatták a piros-fehérek újabb helyzetét. A 34. percben Drăghici ismét a baloldalról gurított középre Mensah elé, akinek lövése elakadt Qaka lábában. Tíz perccel később a túloldalon is jegyezhettünk egy lehetőséget, Popescu iramodott meg a szentgyörgyiek kapuja felé, de elsiette a befejezést, és nem találta el Niczuly kapuját.

Gól nélküli döntetlennel zárult az első negyvenöt perc, és ekkor még minden jel arra mutatott, hogy az OSK számára simán összejöhet a pontszerzés. Szünet után viszont Nicolae Dică kettős cserét hajtott végre, Gnohere és Moruțan lépett a pályára, és ennek révén a játék képe is megváltozott. A piros-fehérek beszorultak saját térfelükre, de jó védekezésüknek köszönhetően rendre sikerült visszaverniük a fővárosiak támadásait. Niczuly kapuja igazából csak a 61. percben forgott veszélyben, amikor a háromszékiek hálóőrének egy szöglet után Man fejesét kellett védenie. 

A nyomás azonban fokozódott, az OSK középpályásai már nem tudták tartani a labdát, de a hazaiak még így sem tudtak nagy helyzeteket kidolgozni. A 79. percben viszont Popescu beadása Jovanović kezén irányt változtatott, a bíró pedig a partjelző intésére befújta a tizenegyest. A büntető elvégzésére Gnohere vállalkozott, aki a jobbra mozduló Niczuly mellett a kapu közepébe helyezte a labdát (1–0). Alig négy perc elteltével megduplázta előnyét az FCSB: a kaputól mintegy 25 méterre jutottak szabadrúgáshoz a fővárosiak, és Coman a sorfal felett védhetetlenül csavart Niczuly hálójába (2–0).

A gyorsan bekapott két gólra Eugen Neagoe tanítványai a rendelkezésre álló rövid idő alatt már nem tudtak válaszolni, így vesztesen távoztak a Nemzeti Arénából, ahol azonban a szurkolásból ezúttal is jelesre vizsgázó Székely Légió jóvoltából ismét megszólalt a székely himnusz.

szekelyhon.ro

SEPSI OSK