FC ASTRA GIURGIU 1- 1 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Pontot rabolt Giurgiuban a Sepsi OSK

Az Eugen Neagoe irányította háromszéki csapat hamar hátrányba került az egyszeres bajnok Astra Giurgiu vendégeként, azonban többek között a második félidőben becserélt játékosoknak köszönhetően döntetlenre mentették a mérkőzést a Marin Anastasovici Stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában.
A hőség egyáltalán nem kedvezett a szentgyörgyi csapatnak, a házigazdák pedig ezt kihasználva a 3. percben már az első helyzetüket gólra váltották: a baloldalon meglépő Azdren Llullaku középre ívelt, a védők között jól helyezkedő Laurențiu Buș pedig Niczuly Roland minden igyekezte ellenére néhány méterről, kapásból bevágta a labdát a hálóba. A zöld mezben pályára lépő vendégek a 14. percben egyenlíthettek volna, azonban Bryan Nouvier jobboldali beadását Yasin Hamed néhány centivel a kapu fölé fejelte. A meleg miatt a folytatásban ellaposodott a játék, a Marius Măldărășanu irányította együttes mezőnyfölényben játszott, eközben a Sepsi OSK képtelen volt veszélyeztetni. Bár az Astra többet birtokolta a labdát, újabb komolyabb helyzetet csak a 39. percben jegyezhetett: a tizenegyespont környékén mozgó Erico Constantino da Silva egy szögletet követően fejelt a kapu fölé, majd a játékrész végén a vendégek több lövése is elakadt a védők lábában.
A második félidő is a hazaiak lehetőségével indult: a 46. percben a figyelmetlen védők mellett Buș iramodott meg, a kapuból kilépő Niczuly azonban hárított, majd a kipattanóra lecsapó Silviu Balaure lövését is bravúrral védte, megmentve csapatát az újabb góltól. Nem sokkal később Eugen Neagoe cserékkel próbálta felrázni a támadójátékot: Fülöp István és Nouvier helyett Joseph Mensah és Marko Simonovski lépett pályára. Az 55. percben a Giurgiu megduplázhatta volna előnyét, azonban a tizenhatos vonalon belül jól helyezkedő Buș tíz méterről nem találta el a kaput, a hazai csapat pedig ezt hamarosan bánhatta is. Mensah és Simonovski becserélése kiváló lépésnek bizonyult, mivel a szentgyörgyi gárda a 62. percben egyenlíteni tudott: a ghánai játékos elszáguldott a jobboldalon, ezt követően pedig kiválóan passzolt a macedón csatár elé, aki közelről a hálóba továbbította a labdát.
A Sepsi OSK magára talált, átvette a kezdeményező szerepét, és a 71. percben akár a három pontot érő találatot is megszerezhette volna, ám Ibrahima Tandia távoli lövése néhány centiméterrel elszállt a kapu mellett. A 80. percben a francia-mali labdarúgó ívelt Simonovski elé, aki a védők mögül kilépve egyedül törhetett kapura, azonban a csatár pontatlan volt. A hajrában sem Niczulynak, sem pedig Plaven Iliev kapusnak nem kellett védenie, így pontosztozkodással zárult a mérkőzés. A piros-fehérek a 4. fordulóban, szombaton 21 órától a Jászvásári Poli csapatával játszanak a sepsiszentgyörgyi stadionban.
Mestermérleg
Eugen Neagoe: „Talán nem döntöttem a legjobban, amikor a kezdőcsapatot összeállítottam, mert a Craiova elleni meccshez képest két helyen változtattam, viszont ez kevésbé fontos, mert bízok a játékosaimban. Nagyon rosszul kezdtünk, és hamar gólt kaptunk. Később aztán több helyzetet is kidolgoztunk, de csak egyszer sikerült betalálnunk. Úgy gondolom, hogy igazságos eredmény született, viszont kicsit csalódott vagyok, mert erős csapatot alkotunk, és a lehető legtöbb mérkőzést szeretnénk megnyerni”
Marius Măldărășanu: „Tudtuk, hogy a sepsiszentgyörgyi csapat nagyon jól vezeti az ellentámadásokat, kiváló játékosaik vannak, akik kontrákból nagyon veszélyesek. Figyelmesebbeknek kellett volna lennünk, és a második félidőben jobban összpontosítani. Mi irányítottuk a játékot, azonban nem volt sok gólszerzési lehetőségünk, így nem tudtuk megduplázni az előnyünket. Összességében egy pontot hozzáadtunk az eddigiekhez, és várjuk a következő mérkőzésünket.”
http://www.3szek.ro

SEPSI OSK