FC HERMANNSTADT 1 - 0 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 A vártnál gyengébb produkcióval kirukkoló Sepsi OSK egygólos vereséget szenvedett az újonc FC Hermannstadttól a labdarúgó I. liga 2018–2019-es idényének nyitányán. A 2015-ben alapított szebeni klub már a 11. percben vezetéshez jutott, a sepsiszentgyörgyieknek viszont csak néhány helyzetre futotta a 90 perc során. Vasárnap hazai pályán is bemutatkoznak a piros-fehér mezesek, a vendég Krajova ellenében.

Az FC Hermannstadt ideiglenes otthonául szolgáló marosvásárhelyi Trans-Sil Stadionban lejátszott találkozó színvonala csak nyomokban emlékeztetett az élvonalra, ennek oka talán a kedvezőtlen játékfelületben, az összeszokás hiányában, illetve a szezon eleji rutintalanságban keresendő, az viszont tény, hogy a csapatok messzemenően nem a legkedvezőbb arculatukat mutatták. A Sepsi OSK kezdő tizenegyébe öt új szerzemény „fért be”, Eugen Neagoe Drăghici-nak, Jovanovici-nak, Velevnek, Vașvarinak és Prossernek szavazott bizalmat.

Rögtön az elején Fülöp István előtt adódott óriási lehetőség, a középpályás ügyesen elhalászta a labdát a kilépő Căbuz elől, azonban éles szögből nem tudott kapura lőni. A kezdeti tapogatózó játék után a Hermannstadt viszonylag hamar vezetést szerzett, egy szöglet után Dâlbea fejelte vissza középre a labdát, és a jól helyezkedő Blănaru közelről, Sato feje fölött a hálóba bólintott (1–0). A 19. percben Pîrvulescu a tizenhatoson belül buktatta a Puskás Akadémiától érkezett Prosser Dánielt, ám Haţegan sípja néma maradt. A hátrányba került piros-fehér mezesek a folytatásban nem tudtak veszélyes helyzetet kidolgozni, nem így kupadöntős ellenfelük, amely szünet előtt akár növelhette volna előnyét, feltéve, ha a Dâlbea beadását kapura fejelő Curtean kicsit pontosabban céloz.

A második játékrészben az OSK is megérkezett a mérkőzésre, előbb Simonovski távolról próbálta megtréfálni Căbuzt, aki szögletre mentett, majd Tandia adott remek passzt Drăghicinek, aki ahelyett, hogy kilőtte volna a hosszút, a rövid sarkat próbálta kipecézni, de pechjére a jó reflexszel megáldott hazai kapus védeni tudott, és ezzel elszállt a szentgyörgyiek utolsó kiegyenlítési lehetősége is. A végjáték meddő mezőnyharcba fulladt, ezen sem a csereként beállt Hadnagy Attila, sem a szokott formáját hozó Székely Légió nem tudott változtatni.

Győzött a Hermannstadt, az újonc tökéletesen debütált az élvonalban, míg a Sepsi OSK a tavalyhoz hasonlóan, ismét 1–0-s vereséggel indítja a szezont, akkor az Astrával szemben hajtott fejet. De sebaj, ez csak a nyitány volt, még bőven van idő javítani, szépíteni.

Labdarúgó 1. liga, 2018–2019-es szezon, alapszakasz, 1. forduló: FC Hermannstadt–Sepsi OSK 1–0 (1–0). Vezették: Ovidiu Haţegan (Arad), Adrian Radu Ghinguleac (Bukarest), Mircea Mihail Grigoriu (Bukarest).

Hermannstadt: Căbuz – Al. Coman, Pîrvulescu, Dandea, Tătar – Dâlbea, Antonov – Petrescu, B. Rusu (Tsoumou, 90.), Curtean (N’kololo, 68.) – Blănaru (Hergheligiu, 83.). Vezetőedző: Alexandru Pelici. Sepsi OSK: Niczuly – Drăghici, Ursu, Jovanovici, Sato – Velev, Vașvari – Prosser (Hamed, 52.), Fülöp (de Moura, 52.), Tandia –Simonovski (Hadnagy, 65.). Vezetőedző: Eugen Neagoe.

Gólszerző: Blănaru (11.). Sárgalap: Antonov (22.), Petrescu (91.).

Mestermérleg

Eugen Neagoe, Sepsi OSK: „Egy visszafogott mérkőzés volt, nagyon gyengén játszottunk, elnézést is kérek a közönségtől, tévénézőktől, hogy ezt végig kellett nézniük. A mi hibánk volt, egy sarokrúgást követően úgy kaptunk gólt, hogy a védelmünk nagyot tévedett, két embert is magára hagytunk a kapu előtt. Szünetben próbáltam felrázni a játékosokat, de hiába. Uraltuk a játékot, volt két nagy helyzetünk, amikor megváltoztathattuk volna a meccs végkimenetelét, de sok hibát ejtettünk, az egy az egy elleni párharcokat elvesztettük, és ez sokba került nekünk. Való igaz, öt új játékos volt a kezdőben, de ez nem lehet kifogás, mint ahogy a pálya rossz állapota sem lehet az. Vállalnunk kell a felelősséget, elsősorban én tévedtem, majd a játékosok. Őszintén, nem számítottam ilyen gyenge játékra, ez megengedhetetlen az élvonalban. Össze kell szednünk magunkat, ezt megmondtam nekik is, felelősségteljesebbek kell legyünk.”

2018 JUL I FC HERMANNSTADT 1 0 SEPSI OSK 2

SEPSI OSK