CS 'U' CRAIOVA 1 - 0 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Újabb vereséget szenvedett a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásában, hétfőn délután a CS U Craiova vendégeként 1–0-ra kapott ki.

o cs u craiova sepsi osk fb 1 2019 apr 29

• Fotó: Facebook/Universitatea Craiova 

Továbbra sem találja őszi formáját a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, hetedik felsőházi rájátszásos mérkőzésén a hatodik vereségét szenvedte el. A dobogóra és az európai kupaszereplésre hajtó CS U Craiova már a mérkőzés elején megszerezhette volna a vezetést, az ötödik percben Cicâldău fejese a jobb kapufáról pattant vissza. Ennyivel nagyjából össze is lehet foglalni az első félidőt, hiszen a folytatásban hiába játszott óriási mezőnyfölényben a házigazda oltyán együttes, nem forgott veszélyben a Sepsi OSK kapuja, Fejér mindig a helyén volt. A háromszékiek támadásban rendre a rossz megoldást választották, így Pigliacelli gyakorlatilag munkanélküli volt. Térfélcsere után még nagyobb nyomás nehezedett a Sepsi OSK kapujára, záporoztak a lövések, az 54. percben Bancu bombája centikkel ment mellé. Három minutummal később Cicâldău 22 méterről eleresztett lövése már nem, a labda védhetetlenül csapódott a jobb felső sarokba, Fejérnek esélye sem volt védeni.

A legnagyobb egyenlítési lehetőség 82. percben Tandia előtt adódott, a mali válogatottban egy hónappal ezelőtt bemutatkozott támadó egyéni akció után lőtt távolról kevéssel mellé. A hosszabbítás kezdetén ismét Tandia volt közel a gólhoz, Mensah beadását közelről Pigliacelli kezei közé fejelte. Az eredmény nem változott, a CS U Craiova 1–0-ra megnyerte a meccset, és megerősítette helyét az 1. Liga dobogóján.

A bajnokságban legutóbb március 9-én szerzett gólt a Sepsi OSK, még a rájátszás első fordulójában a Kolozsvári CFR otthonában 3–1-re elszenvedett meccsen Gabriel Vașvari volt eredményes. Az azóta lejátszott hat meccsen nem szerzett gólt a csapat, pontból is csupán egyet. A háromszékiek negatív sorozata így tovább folytatódik, az idén lejátszott 13 hivatalos meccsből egyet nyertek meg (Tandia büntetőből szerzett góljával 1–0-ra győztek a Medgyesi Gaz Metan otthonában az alapszakasz végén), két döntetlenjük mellett a többit elveszítették. Labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 7. forduló: CS U Craiova–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–0 (0–0), gólszerző Cicâldău (57.).

Sepsi OSK: Fejér – Gabriel Moura, Viera, Jovanovics (Rudol, 48.), Khamis – Vașvari, Karnickij – Nouvier (Mensah, 70.), Flores, Hamed (Ștefan, 58.) – Tandia.

Szerző: Zátyi Tibor (Székelyhon)

SEPSI OSK