CONCORDIA CHIAJNA 1 : 1 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A véghajrában mentett pontot a Sepsi OSK

Elkezdődtek a labdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásának küzdelmei, amelynek az első fordulójában Sebastian Ghinga hosszabbításban szerzett szépségdíjas találatával a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK döntetlent ért el a Concordia Chiajna otthonában. A háromszéki együttes 11 ponttal az alsóház rangsorának osztályozót érő 6. helyén áll. Jobban játszott ellenfelénél a Sepsi OSK, de be kellett érje az egy ponttal. A kezdeti óvatos játék után a piros-fehérek hamar átvették a játék irányítását, és a 18. percben közel is jártak a vezető találat megszerzéséhez. Ekkor Petre jobboldali beadásánál Tandia egy akrobatikus mozdulattal küldte kapura a játékszert, azonban Caparco védeni tudott, majd a kipattanó labdára érkező Gorrin lövését is hárította a hazaiak hálóőre.

1-1.pngo_sepsi-osk-chiajna-3.jpg

A folytatásban is az OSK játszott fölényben, és a 22. percben újabb lehetőség maradt ki: Oliveira ívelt középre, azonban Petre fejese nem okozott gondot a Concordia kapusának. A hazaiak csak a 41. percben alakították ki első helyzetüket, amikor Deaconu egy távoli lövéssel veszélyeztetett. HIRDETÉS Egy perccel később viszont megfogyatkoztak a szentgyörgyiek, mivel Oliveira egy durvaság miatt begyűjtötte második sárga lapját is, így a játékvezető kiállította. Az első félidő hosszabbításában pedig jött az újabb hidegzuhany, amikor Rîmniceanu elnézett egy szögletről érkező beadást, Marc pedig közelről a hálóba fejelt (1–0). Szünet után az emberhátrányban játszó piros-fehérek főleg az ellentámadásokra alapoztak, azonban csak ritkán jutottak el Caparco kapujáig. Az Ilfov megyeiek viszont Grădinaru, majd Cristescu és Bud révén növelhették volna előnyüket, de kísérleteik pontatlanok voltak.

Hazai pályán, villanyfényben játszhat a Sepsi OSK Nagyszerű bejelentéssel örvendeztette meg szurkolóit a Sepsi OSK: a Hivatásos Labdarúgó-liga ideiglenesen hitelesítette a sepsiszentgyörgyi városi stadiont, amely immár minden engedéllyel rendelkezik ahhoz, hogy 1. ligás mérkőzésnek is otthont adjon.  A legnagyobb lehetőséget Cristescu hagyta ki a 84. percben, amikor már csak Rîmniceanuval állt szemben, de lövése a kapufán csattant. Eugen Neagoe tanítványai azonban nem adták fel a küzdelmet, és amikor már mindenki a mérkőzés lefújásának pillanatát várta, a piros-fehérek még egy utolsó rohammal próbálkoztak. Már a mérkőzés hosszabbításának utolsó percében jártunk, amikor Dalmau a jobboldalról ívelt kapu elé, a jól helyezkedő Ghinga pedig egy szép mozdulattal, ollózva lőtt a meglepett Caparco hálójába (1–1). A háromszékieknek így az utolsó pillanatban, emberhátrányban sikerült döntetlenre menteniük a mérkőzést, és a játék összképe alapján megérdemelten jutottak az egy pont birtokába.

Viszont dicséretet érdemel a csapatot elkísérő Székely Légió mintegy százfős tábora is, amelynek hangja a meccs egész ideje alatt betöltötte a chiajna-i stadiont. A következő fordulóban az OSK végre ténylegesen is hazai pályán fogadja majd az FC Voluntari csapatát, hiszen a találkozót a héten hitelesített sepsiszentgyörgyi városi stadionban rendezik. A mérkőzés március 19-én, hétfőn este 20.45-kor kezdődik. „Ha reálisan szemléljük, az első félidőben két góllal kellett volna vezessünk. Keveset beszéltem eddig a bíráskodásról, de ez a mai játékvezetési stílus nem tetszett. Szánalmas volt mindaz, ami ma este történt. A mutatott játékunk alapján viszont megérdemeltük ezt a döntetlent. Amíg tizenegy a tizenegy ellen játszottunk, a Chiajna semmilyen gondot nem okozott számunkra. Büszke vagyok a fiúkra” – nyilatkozta Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Labdarúgás, 1. Liga, rájátszás, 1. forduló, Chiajna: Concordia Chiajna–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–1 (1–0), gólszerzők: Marc (45+3.), illetve Ghinga (90+3.). Chiajna: Caparco – Patache, Albu, Marc, Bărboianu (Nivaldo, 22.) – Bucșa, Deaconu, Grădinaru, Cristescu (Babic, 85.), Bumba – Batin (Bud, 68.). Edző: Ion Moldovan. Sepsi OSK: Rîmniceanu – Dalmau, Viera, Obšivač, Sato – Ghinga, Gorrin (Simonovszki, 58.), Oliveira, Fülöp (Petrović, 81.), Petre (Hamed, 63.) – Tandia. Edző: Eugen Neagoe. Sárga lap: Grădinaru (86.), illetve Oliveira (1., 42.), Sato (14.), Viera (83.). Piros lap: Oliveira (42., Sepsi OSK). Játékvezetők: Horia Mladinovici (Bukarest), Sebastian Stoianov (Konstanca), Andrei Constantinescu (Bukarest). 


AdmirorGallery 5.1.1, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.
Website security test completed by https://www.security-audit.com

SEPSI OSK