SEPSI OSK 1:0 POLI TIMIŞOARA

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Ez a Sepsi OSK már nem az a Sepsi OSK. A játékosok kicserélődtek, a játék jelentősen feljavult, jött is a győzelem a Temesvári ACS Poli ellen.

A téli szünet véget ért a Liga 1-ben, péntek este a Sepsi OSK–Temesvári ACS Poli mérkőzéssel folytatódott a román labdarúgó-élvonal alapszakasza. A ploiești-i találkozón a háromszéki csapat kilenc új játékossal a kezdőben 1–0-ra legyőzte a döntetlenre játszó bánsági csapatot. Ionuț Popa, a Poli vezetőedzője a meccs előtt azt nyilatkozta, ha a csapata a teljesítő képessége legalább 70-80 százalékán lesz, nem igazán érdekli, ki is az ellenfél... A temesváriak a pökhendi edzői nyilatkozat után megérdemelt vereséget szenvedtek az Ilie Oană Stadionban.

Sepsi OSK– ACS Poli Timisoara 1–0_01.jpgSepsi OSK– ACS Poli Timisoara 1–0_02.jpgSepsi OSK– ACS Poli Timisoara 1–0_04.jpgSepsi OSK– ACS Poli Timisoara 1–0_05.jpgSepsi OSK– ACS Poli Timisoara 1–0_06.jpgSepsi OSK– ACS Poli Timisoara 1–0_07.jpgSepsi OSK– ACS Poli Timisoara 1–0_08.jpgSepsi OSK– ACS Poli Timisoara 1–0_09.jpgSepsi OSK– ACS Poli Timisoara 1–0_10.jpg

A Sepsi OSK szintet lépett, az őszi fordulókhoz képest jelentősen feljavult a piros-fehérek játéka. Már a mérkőzés első perceitől érezhető volt, hogy a Sepsi akarja jobban a három pontot. Elsőként a remek teljesítményt nyújtó Filipe Oliveira állt közel a gólszerzéshez, a portugál szélső tizenhatoson belüli lövését szögletre mentette Vasile Curileac, akit később Fülöp István is megkínált egy távoli próbálkozással – utóbbit könnyedén megfogta a kapus.

A másik kapunál nem sok dolga volt a napokban igazolt Victor Rîmniceanunak, aki az egyik hazaadásnál – úgy, hogy senki nem támadta le az ellenfél játékosai közül – összehozott egy szögletet. Szerencsére a Sepsi védelme végig toppon volt ezen a mérkőzésen, ha a bajnokkapus nem is, az újonnan igazolt Dalmau–Viera–Obsivac–Sato négyes biztonságot adott az egész csapatnak. A Sepsi OSK a második félidőben is jobbnak tűnt, mint a Temesvár, ugyanakkor Eugen Neagoe is nagyot húzott, amikor a 69. percben a középpályás Alex Gorrin helyett becserélte Hadnagy Attilát. A székely csatárnak egy ideig semmi nem akart összejönni, de a 87. percben nagyon eltalálta a labdát, amelyet Benjamin Kuku csúsztatott meg fejjel. A kapáslövés után a labda védhetetlenül vágódott a jobb alsóba.Az utolsó percekben a temesváriak nem tudtak veszélyeztetni, a Sepsi OSK így megszerezte ötödik győzelmét és 18. pontját a bajnokságban.

Liga 1, alapszakasz, 23. forduló

Sepsi OSK–Temesvári ACS Poli 1–0 (0–0)

Ploiești, Ilie Oană Stadion
vezette: Iulian Călin
gól: Hadnagy (87.)
sárga lap: Rîmniceanu, Ghinga, Viera, Oliveira, ill. Drăghici, Bîrnoi

Sepsi OSK: Victor Rîmniceanu – Albert Dalmau, Ousmane Viera, Jure Obsivac, Daisuke Sato – Sebastian Ghinga, Alex Gorrin (Hadnagy Attila, 69.) – Filipe Oliveira, Fülöp István, Yasin Hamed (Patrick Petre, 52.) – Benjamin Kuku (Constantin Dima, 90+1.). Vezetőedző: Eugen Neagoe.

Temesvári ACS Poli: Vasile Curileac – Bogdan Străuț, Akaki Khubutia, Alin Seroni (Alexandru Neagu, 70.), Cristian Melinte – Andrei Enescu (Cătălin Doman, 72.), Gabriel Vașvari, Cosmin Bîrnoi, Andrei Artean – Alexandru Ciucur, Octavian Drăghici. Vezetőedző: Ionuț Popa

A meccs statisztikái
Labdabirtoklás: 52, ill. 48 százalék 
Gólhelyzetek: 9–2
Kapura lövések (ebből pontos): 9(4)–2(1)
Szögletek: 4–4
Szabadrúgások: 17–21
Les: 1–2
Szabálytalanságok: 20–15


AdmirorGallery 5.1.1, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.
Website security test completed by https://www.security-audit.com

SEPSI OSK