SEPSI OSK 3 - 0 POLI TIMIȘOARA

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Bár a 41. perctől egészen a hajráig emberhátrányban játszott, a Sepsi OSK 3–0-ra nyert a Temesvári ACS Poli ellen az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójában. A hazai pályán kiharcolt keddi sikerrel a háromszéki csapat nagy lépést tett a bennmaradás felé. Az alsóházi rájátszás tizedik fordulója a sepsiszentgyörgyi stadionban kezdődött el, a csapatok eddig háromszor találkoztak ebben a szezonban: a temesvári döntetlenek mellett (0:0 az alapszakaszban, 2:2 a play-outban) a Sepsi OSK az alapszakasz végén Hadnagy Attila góljával 1–0-ra legyőzte a lila-fehéreket Ploiești-en.

Adrian Neaga csapata kiesőhelyről várta a keddi összecsapást, a vendégeknek nagyobb szükségük volt a pontokra. Az első félidőben kevés gólszerzési lehetőséget tudtak kialakítani a csapatok, Niczuly Rolandnak a 23. percben kellett először védenie, Răzvan Raț távoli, középre tartó lövését magabiztosan hárította a kézdivásárhelyi fiú. A másik kapunál Alin Șeroni mentett a gólvonalról, a lugosi középhátvéd Yasin Hamed fejesénél tisztázott az utolsó pillanatban.

SEPSI OSK 3 - 0 POLI TIMISOARA_01.jpgSEPSI OSK 3 - 0 POLI TIMISOARA_02.jpgSEPSI OSK 3 - 0 POLI TIMISOARA_03.jpgSEPSI OSK 3 - 0 POLI TIMISOARA_04.jpgSEPSI OSK 3 - 0 POLI TIMISOARA_05.jpgSEPSI OSK 3 - 0 POLI TIMISOARA_06.jpgSEPSI OSK 3 - 0 POLI TIMISOARA_07.jpgSEPSI OSK 3 - 0 POLI TIMISOARA_08.jpgSEPSI OSK 3 - 0 POLI TIMISOARA_09.jpgSEPSI OSK 3 - 0 POLI TIMISOARA_10.jpgSEPSI OSK 3 - 0 POLI TIMISOARA_11.jpgSEPSI OSK 3 - 0 POLI TIMISOARA_12.jpg

A játékrész második felében percekig állt a játék, a kezdőkörben Benjamin Kuku ütközte le Denis Haruț-ot, utóbbi eszméletlenül esett a gyepre. A temesváriak védőjét az ijesztő pillanatok után kórházba szállították, Kukut pedig kiállította a játékvezető. A bánságiak már egyenlő létszámnál is diktálták a tempót, de nem tudták kihasználni az emberelőnyt, Mihai Roman próbálkozását kiütötte Niczuly.

Aztán a hosszabbítás ötödik percében jött a fordulat, Fülöp István tökéletesen végzett el egy szabadrúgást, a sorfal fölött elcsavart labdára mozdulni sem tudott Cătălin Straton, a Poli kapusa (1–0). A második félidőben a vendégeknek nem akart összejönni az egyenlítés, a 65. percben egy beadás után Roman késett le kevéssel Octavian Drăghici megcsúsztatott labdájáról. Ezt követően Milovan Petrovikj és Fülöp gyűjtött be sárga lapot a hazaiaknál, sőt, az erdélyi középpályás kis híján pirosat kapott, miután Gabriel Cânut szabálytalanul állította meg. Fülöp megúszta a második sárgát, majd a 80. percben eldöntötte a meccset: Albert Dalmau indítását átvette a tizenhatosban, majd egy elegáns mozdulattal becsapta Șeronit és a kapuba külsőzte a labdát. 

Ezzel még nem volt vége, a hosszabbítás előtt Ibrahima Tandia szerzett újabb gólt szabadrúgásból: a Sepsi tízesének szerencséje volt, hiszen a lövése megpattant a sorfal egyik tagján, így Stratonnak esélye sem volt védeni. Ekkor már a temesváriak is kilenc mezőnyjátékossal szerepeltek, a szabadrúgás előtt a csapatkapitány Cânut állította ki a bíró.  A Sepsi OSK háromgólos győzelmével leszakította a Temesvárt, négy fordulóval a play-out vége előtt a 13. helyen álló ACS Poli hátránya hét pont a sepsiszentgyörgyi csapat mögött. Ha a piros-fehérek a következő körben ismét nyerni tudnak hazai pályán, ezúttal az utolsó helyezett Juventus Bukarest ellen, majd a 12. körben Medgyesen elérnek legalább egy döntetlent, a bennmaradásuk borítékolható.


AdmirorGallery 5.1.1, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.
Website security test completed by https://www.security-audit.com

SEPSI OSK