FC VOLUNTARI 1 - 2 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

  Fülöp István ötödször volt eredményes az idényben Fotó: Henning János Mindössze 21 percre volt szüksége a Sepsi OSK labdarúgócsapatának, hogy bebiztosítsa első győzelmét Voluntari ellen, az alsóházi rájátszás szombat déli, 9. fordulójában. A végjáték is tartogatott izgalmakat, de a korábbiaktól ellentétben, ezúttal nem érvényesült az utolsó perc átka, az összeszedetten futballozó piros-fehérek megérdemelten zsebelték be a három pontot.

Kedden és pénteken is itthon játszik a csapat. A Chiajnától elszenvedett kétgólos vereség után más arcát mutatta a Voluntari ellen az OSK, mintegy bebizonyítva, hogy nem véletlenül tart ott, ahol. A Neagoe-legénység gyakorlatilag négy perc leforgása alatt eldöntötte a mérkőzést, a 17. percben Tandia remekbe szabott átadását a három védőt lehagyó Yasin Hamed gurította a bal alsóba. Ez volt a 18 éves középpályás első gólja a piros-fehéreknél. Röviddel ezután, Daisuke Sato halászott el egy labdát Pleașcă orra elől, beadását pedig a jól érkező Fülöp ballal kapásból a hálóba rakétázta. A 27 éves Fülöp István ötödik alkalommal volt eredményes a szezonban. A második játékrész nem úgy sikerült, ahogy Neagoe eltervezte, az eltiltás miatt lelátón helyet foglaló Adrian Mutu vezette hazaiak egyre többször tudtak kibontakozni, de a piros-fehér védelem és Niczuly kapus tette a dolgát.

 A hazai remények felcsillantak, amikor Marinescu értékesítette a Dalmau szabálytalankodásáért befújt büntetőt (1–2), de csakhamar ki is hunytak, amikor Cazan begyűjtötte második sárgalapját. Az OSK összességében megérdemelten hozta el a három pontot, és előzte meg vendéglátóját a rangsorban. – Nincs titka annak, hogy a rájátszásban jól szerepel a csapat, talán annyi, hogy ez a befektetett munka és a komoly hozzáállás eredménye. Kis odafigyeléssel veretlenek is maradhattunk volna, de ilyen a futball, a tévedéseknek ára van. Nem lesz könnyű a két következő mérkőzésünk, de mindent megteszünk a győzelemért, mert az ország legjobb három szurkolótábora közé tartozó közönségünk megérdemli, hogy jövőre is az élvonalban drukkolhasson – nyilatkozta Eugen Neagoe.

SEPSI OSK